Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica del 25 d'abril a La Marina
10 mai 2005
.
Aquest any, els independentistes de base de La Marina commemoraren el 25 dâabril a nivell comarcal, en actes celâ¢lebrats el passat cap de setmana dels dies 22 i 23 dâabril, per a no coïncidir amb la manifestació a València del dia 30.

Així, el divendres 22 Endavant organitzava una jornada commemorativa al casal de Benidorm, cosa que no es venia fent a la Marina Baixa els últims anys. Al voltant dâuna trentena de persones assistiren a la projecció del documental âDel roig al blauâ?, mentre que una quinzena llarga dâelles gaudiren del sopar anti-consumista preparat per lâassemblea.

Al dia següent, tingué lloc a Dénia un homenatge a Basset organitzaât per Maulets, on hi hagué un dinar popular, seguit dels parlaments dâEndavant, Cepc, Maulets i colâ¢lectius contra lâespeculació, i un posterior homenatge a la pedra dels Maulets de Dénia.

Com ja hem dit, és de valorar el fet de que sâha commemorat el 25 dâabril als pobles de La Marina, ja que no concebim que sâhaja de participar a aquesta diada acodint a la manifestació de València exclusivament. Esperem que els actes dâenguany només siguen un precedent que puga consolidar-se en un futur.

Reproduim ací el parlament comarcal que es va llegir a Dénia.

PARLAMENT D'ENDAVANT-OSAN PER AL 25 D'ABRIL A LA MARINA ALTA


Bona vesprada a tots i totes,

Abans de res, agraïr a lâassemblea de Maulets de La Marina Alta el haver-nos convidat a parlar hui ací. Tampoc voldriem deuxar de saludar a la gent de la Plataforma Comarques ací presents. Per a nosaltres, enguany la plataforma ha donat tot un EXEMPLE, amb totes les lletres, de dignitat i resistencia, contribuïnt decisivament a un cert revifament de conciencies que sâha donat a la comarca.

El treball de tots plegats ha generat una resposta prou contudent front a lâespeculació. Resposta que, considerem, ens venia mancant a aquestes terres des de feia temps, anys, però que hem de concebir com només un principi, un primer pas esperançador però per desgràcia encara insuficient. I és que, si hui homenatjem a Basset en concret, i als defensors de la terra en genèric, és obvi que a La Marina ens queda un dur camí per recorrer si volem que dâací a uns anys encara ens quede algun resquici de terra que poder defensar.

Aixa, partim de la premisa, que sabem compartida per tots, de que la barbarie urbanística és el principal mal que assola els postres pobles. Nosaltres, però, no centrarem el parlament en fer denúncia i argumentació contra lâespeculació, ja que dâarguments i agressions urbanístiques per denunciar ens sobren ja a tots, gairebé a cada poble. El que farem, doncs, serà apuntar un parell dâidees que considerem importants per a fomentar la reflexió dels âconvençutsâ?, dels que ja no necessitem cap argument contra lâespeculació perque ja lluitem dia a dia per a fer-li front⦠busquem la reflexió dels que estem hui ací, vaja.

Ahí va el primer dels dos eixos: CAP PARTIT POLÃ?TIC REPRESENTA UNA VERITABLE DEFENSA FRONT A LâURBANISME SALVATGE. Sovint tenim tendència a personalitzar els atacs en el Partit Popular, ja que és el partit que més sagnanment patim al País Valencià, però les persones que volem un veritable canvi radical en la nostra política de desenvolupament hem de ser ben conscients de que ni el PSOE ni la resta de partits no ens aporten cap canvi significatiu respecte a aquestes polítiques. Ans al contrari, els socialistes sâhan aprestat a beneïr públicament lâepidèmia golfista i golfa que seâns vé al damunt. Dâaltra banda, sense entrar ara en massa valoracions al respecte, és un fet constatable qe partits com ara el BLOC o EUPV tampoc han demostrat millores destacables en polítiques de desenvolupament i protecció medi-ambiental als ajuntaments on han tingut oportunitat de fer-ho. Negoci i golf resten per a uns pocs golfos, doncs, mentre que a la resta de la gent només ens queda una evidència: que ens trobem ningunejats a lâactual sistema, totalment indefensos i sense veu davant els nostres propis ajuntaments.

Ens trobem indefensos com a ciutadans i com a poble. Aquesta conclusió ens permet enllaçar amb la segona idea a esposar, parlant ja des dâuna òptica més positiva: Sense contar amb i per als polítics i sense veu com a individus, la nostra eixida, des dels moviments socials i des de la ciutadania en general, ha dâapostar necessàriament per les nostres pròpies forces, hem de buscar una millora qualitativa a la nostra auto-organització. Ens toca esbrinar quines noves eines ens poder fer més forts, quines plataformas i mitjans de lluita podrien ser els més útils per als nostres fins, i dedicar temps i esforços a construïr-les, fins que puguem esdevindre per fí interlocutors vàlids del sistema.

Als independentistes, en concret, ens queda pendent lâelâ¢laboració dâun discurs propi robust, que vaja més enllà de la protesta, i el més cohesionat possible entre els pobles de la comarca. Des dâEndavant som conscients de que tot aquest treball necessita molt de temps i cura, però també considerem que pot significar un avanç, un pas. Potser és infructuòs, com fins ara, tota la nostra força en organitzar protestes sense que hi medie massa debat sobre com articular aquestes protestes i aquestes forces de la manera més eficaç. Per descomptat, la lluita al carrer ha de continuar, però des dâací volem cridar a la pràctica dâintercalar reflexió entre acció i acció, i al debat entre colâ¢lectius més enllà del disseny dâactes concrets.

Quede clar que açò no representa cap crítica al que sâha vingut fent fins ara, que com ja hem dit al principi valorem i apreciem moltíssim, sino que volen ser idees i propostes llançades amb optimiste. I des de lâoptimisme, doncs, no acabem amb un catastròfic âSalvem La Marinaâ?, sino amb un esperançador âConstruïm La Marina!â?⦠la que volem, la Marina Lliure!!

Moltes gràcies i Visca La Terra!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica del 25 d'abril a La Marina
10 mai 2005
després de passats tants dies això és pura propaganda d'organització
Re: Crònica del 25 d'abril a La Marina
10 mai 2005
I tu ets un pallasso colega.
Re: Crònica del 25 d'abril a La Marina
10 mai 2005
"un" tu no saps el ke és la llibertat d´expressió oi?? i tampoc deus saber ke Indymedia està per donar veu a tota mena de persones i col.lectius alternatius al sistema oi?

Llavors deu ser veritat ke ets un pallasso!
Re: Crònica del 25 d'abril a La Marina
10 mai 2005
Un, Doncs a mi m'interessa saber què fan per allà baix!
Sindicat Terrassa