Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : educació i societat : especulació i okupació
Mostra de feixisme quotidià
10 mai 2005
Quan acudeixo a un CSO em pense que són espais una mica diferents a la resta, i per això em pense que la gent que hi va també és diferent. I normalment sempre és així i no sorgeix cap problema. Però l’altre dia al CSO la Pepika la Pilona (al barri del Cabanyal, València), em va ocòrrer un fet que ben bé pense que em podria haver passat a qualsevol discoteca. Un amic meu em va tirar cevessa damunt i jo li la vaig tornar en mig de les nostres rialles i sentit de fons al grup Sin Dios.
Però de prompte un xic amb sang de segurata a les venes va vindre i em va dir alguna cosa que jo no vaig entendre. Com que Sin Dios tocava molt alt i que el xic em parlava en castellà jo no l’entenia bé així que li ho vaig fer repetir varies voltes fins a que vaig dilucidar que em deia: “no estás solo, córtate un poco�. Jo li vaig demanar si l’haviem esguitat o algo i ell em va dir que no però que podiem fer-ho, i que anara en compte si arribava a esguitar-lo a ell o a la seua germana o al seu cunyat.
El meu amic va tornar amb una cervessa i va tornar a llençar-me’n, sense esguitar a ningú, però el xic se li va encarar i jo em vaig posar en mig dient-li que ni a ell, ni a la seua germana ni al seu cunyat els havíem esguitat, i que no calia posar-se tan violent perquè no havia passat absolutament res. Front als meus raonaments ell va recòrrer a la raó de la força: va començar a espitjar-me dient-me que me’n anara d’enllà. La meua reacció va ser donar-li l’esquena i no respondre a la seua agressió.
En eixe moment un tercer amic es va posar a parlar amb ell, que estava molt violent i nerviós: i el xic li va dir que m’havia demanat dos voltes les coses per favor i que això només ho feia amb la seua mare, i que a la tercera que m’atenguera a les conseqüències (va gastar una expressió castellana que ara no recorde). En això un membre de Skaparràpid es va apropar al meu amic i li va dir que era un pesat per continuar amb el tema, és a dir per intentar calmar a la seua parella o amic.

Cantar antifeixisme no és prou: s’ha d’agranar la casa des de dins, caiga qui caiga. Pense que hem de fer fora dels nostres espais a la gent que és capaç de posar-se violenta per una paraula, una mirada o una cervessa.

I xic, no sé si arribaràs a llegir açò, però pense que has de ser educat amb tota la gent que és educada amb tu. No només amb la teua mare o la teua germana o el teu cunyat. I pense també que has d’intentar somriure un poc, no agafar-te tot a la tremenda com si fores un segurata de la Levantina, que és el que em vares semblar eixa nit.
Però si continues amb la teua actitud violenta i decideixes apallisar-me amb els teus col·legues, mentres que ho feu jo no deixaré de cantar la cançò que em va vindre al cap al vore’t a tu i la teua actitud:
“SIEMPRE TE DESPIERTAS
CON GANAS DE VOMITAR
TOSES, ESCUPES;
¿PESADILLA O REALIDAD?
TE LEVANTAS
CON LA RUINA EN TU PECHO
OTRO DÃ?A A TRATAR DE OLVIDAR
Y EN LA CALLE CONTANDO TUS PASOS
PREFERIRÃ?AS AVANZAR HACIA ATRÃ?S.
LLEVAS TATUADO
EN TU CABEZA RAPADA...�

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mostra de feixisme quotidià
10 mai 2005
Aquesta irascibilitat tan usual a certes persones crec que és el producte de l'excès d'algunes drogues amb el sentiment de superioritat d'alguns paiasos que no saben ni que tenen entre mans. Per desgràcia a molts llocs hi ha elements d'aquest estil que tot i ser intransigents i intolerants per natura s'anomenen anarquistes o okupes o indepes o comunistes. Qüestió d'incoherències mai generalitzables a col·lectius ni moviments sencers però que hi són presents desgraciadament.
Re: Mostra de feixisme quotidià
10 mai 2005
La deuries recollir tu la cervesa del terra, no?Salut i autogestió
QUINA BARRA tost plegats!!
10 mai 2005
NO seguramente la recolliria una DIGNA treballadora de la NETEJA AMB CONTRACTE PRECARI!!
no és la cervesa, és la borratxera
11 mai 2005
Si no és la cervesa el que fot, el que fot són els borratxos, que ni demanant per favor les coses et fan cas perquè clar, van borratxos i no controlen. No se qui és l'intolerant en aquest cas. Pel que expliques, el tipo no era la simpatia en persona i no va tindre massa bones paraules, DESPRÈS de repertir-te que no jugareu amb la cervesa.
Si vols passar-ho bé tiran-te cervesa amb qui vulgues escoltant a Sin Dios, pots fer-ho en ta casa (ah! no, que ahí has de netejar i a la Pilona no) En canvi, l'altra gent a la que estaves molestant el que volia era gaudir del concert i veure en directe a Sin Dios, això si que no ho pots fer a ta casa.
Per cert, jo estava al concert i no m'hagués fet cap gràcia estar al costat d'uns borratxos tiranr-se cervesa. Salut i procura no ser tan incívica, ni amb la resta de persones, i no embrutir a conciència
Sindicato Sindicat