Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
Catalunya del Nord:::Un motiu m茅s per saber que he de votar鈥?
10 mai 2005
Fins ara no tenia ni el més mínim dubte sobre quin serà el meu vot a la Constitució europea però aquests dies he pogut comprovar que la meva decisió és més que encertada.

La setmana passada he hagut de fer certificar un document com a membre de la Federació per a la Defensa de la llengua i la cultura catalanes. Només calia posar el segell de l'ajuntament sobre la meva signatura reconeixen així la persona. El document, 3 línies, indicant la meva identitat i acceptant de fer part de la Fundació Universitat Catalana d'Estiu de Prada està, naturalment, escrit en català.

Un cop allí la persona m'informa que des de l'octubre del 2001 l'ajuntament no té dret a posar un segell en un document que no estigui escrit en francès. Li tradueixo el document l'única frase traduïble "accepto de formar part', la resta són dades intraduïbles : el meu nom i adreça i el nom del patronat. Hi ha una quarta línia indicant lloc i data. La persona em diu que no cal que li tradueixi que ell també és català. Amablement em dóna la solució : escriure el document en francès.

A partir d'ara i de forma massiva, haurem de suportar una campanya en els mitjans de comunicació que ens aconsellarà de votar S� a Europa, pel bé de tots i de tot.
Com puc donar el meu vot a una constitució que dóna la llibertat perquè un país europeu refusi qualsevol llengua que no sigui la del seu propi estat ? Ara bé, sóc massa ingènua. França no ha signat la Carta de les Llengües minoritàries i Europa li permet que faci el que vulgui.

Ã塻 aquesta constitució europea que ens ha de defensar? Quina serà la seva defensa si ja comencen a negar-nos el dret a utilitzar la nostra llengua en un ajuntament que reivindica la seva qualitat de 'Perpignan la Catalane' ? (i ho escric el francès perquè fer-ho en català seria una gran contradicció, per no dir una gran mentida).

El dia 29 de maig aniré a votar, amb un esperit més europeu que molts que se'n diuen, ja que tothom sap que la nació catalana és la més europea del vell continent i, amb la consciència ben tranquil·la, dipositaré el butlletí a l'urna amb un NO més gran que una casa.

Empar Noguer

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Catalunya del Nord:::Un motiu m茅s per saber que he de votar鈥?
10 mai 2005
Mira això:

http://www.racocatala.com/forum/llegir.php?idf=9&fil=85

També et pots registrar al racó i publica els teus articles ens fa falta gent de la catalunya nord ja que ens arriben poques noticies d'alli dalt !!!
Sindicat Terrassa