Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : educació i societat
Diada contra la monarquia a la UIB
09 mai 2005
Dimarts dia 10 venen els prínceps de borbó a la Universitat de les Illes Balears, per la qual cosa la CEPC i l'Assemblea d'Estudiants de filologia catalana hem organitzat els següents actes:
Principito.jpg
Diada contra la monarquia: per la república i la igualtat. Dimarts 10 de maig-     EXPOSICIÓ PERMANENT: Els Borbons i el català (Edifici Ramon Llull)

-     MURAL POPULAR ANTMONÀRQUIC: Diguès-hi la teva!! (Edifici Ramon Llull)

-     CONFERÈNCIA: Les agressions dels borbons i l'Estat espanyol al català, per Rosa Calafat (Aula de graus de l'Edifici Ramon Llull). 12h.

-     DINAR POPULAR: És de franc. (al Propileu)

-     CONFERÈNCIA: La monarquia ahir i avui, per Bernat Riutort i Gabriel Ensenyat (Aula de graus del Ramon Llull). 16h.

-     CONCENTRACIÓ: amb motiu de la visita dels prínceps (davant l'Edifici GM de Jovellanos). 18h.

-     RECITAL POÈTIC: de caire republicà (davant l'Edifici G.M. de Jovellanos). 18:30h.

-     ACOMIADAMENT: dels prínceps (Edifici Jovellanos). 19h.Organitza: Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i l’Assemblea d’estudiants de filologia catalana.


Manifest:NO A LA MONARQUIA: per la república i la igualtat.

Dimarts dia 10 ens ret una visita Felip de Borbó, príncep successor al tron d’Espanya. Dir que ens visita tal vegada sigui excessiu, ja que fa temps que ell i la seva família viuen entre nosaltres. Està tan a prop nostre que li hem regalat la casa on viu, que no té precisament 30 metres quadrats. Com a universitaris pensam que la monarquia és una institució caduca, basada en lleis i privilegis que no s’apliquen al comú dels mortals: és antidemocràtic que una persona, simplement per ser fill de son pare, gaudeixi de privilegis superiors a la resta de ciutadans. Sentim vergonya que la Universitat reti pleitesia a persones que no tenen cap legitimitat democràtica, ni cap mèrit especial, llevat del naixement. Ens indignam quan veim com es tuden doblers de tots els ciutadans en cerimònies protocol·làries de rebuda a Felip de Borbó, que s’han d’afegir als milers de milions que pagam a través dels nostres imposts per al seu manteniment i el de tota la seva família.

Per això volem manifestar:

1)     Com a estudiants universitaris rebutjam la monarquia per caduca i antidemocràtica i propugnam la instauració d’un règim republicà, basat en el concepte de ciutadania i en que el Cap d’Estat sigui elegit pel poble.
2)     Rebutjam el cost innecessari que representa la monarquia, institució que no compleix cap funció rellevant per al funcionament de la societat i que, malgrat tot, pagam entre tots. Els recursos que destinam a mantenir els borbons i la seva creixent família es podrien destinar a causes de caràcter social molt més peremptòries.
3)     Estam en contra de la monarquia perquè és un règim instaurat pel dictador Franco i que mai ha estat sotmès a l’escrutini popular. La monarquia com a tal no ha estat refrendada pel poble.
4)     Refusam la sacralització de la figura del rei, continguda a la constitució espanyola, que n’assegura la inviolabilitat i la impunitat davant la llei, així com l’existència a l’ordenament jurídic del delicte d’ultratge a la corona.
5)     Rebutjam també l’opacitat informativa que envolta la monarquia, impròpia d’una societat democràtica, basada en el Pacte de Silenci de la transició, que ens impedeix, a hores d’ara, conèixer com gestiona la Casa Reial els doblers que maneja.
6)     Com a ciutadans mallorquins estam en contra de l’espanyolisme ranci que representa la monarquia, considerat per molts com a símbol de la indissoluble unitat d’Espanya i defensor de la imposició de la llengua i la cultura espanyoles a la nostra terra. No volem cap rei, ni molt manco l’hereu del que va abolir les nostres institucions.


Per aquest i per molts d’altres motius hem de dir a Felip de Borbó que no és benvingut a la nostra Universitat ni enlloc dels Països Catalans.Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans- UIB.

This work is in the public domain

Comentaris

mallorca feia pudor!
10 mai 2005
mallorca feia tuf borbònic!
Re: Diada contra la monarquia a la UIB
10 mai 2005
Que bo és saber d'aixó enmig d'aquest munt de periodistes babosos i llepaculs de la monarquia espanyola hi ha gent que expressa el que la majoría pensem dels borbons.
Re: Diada contra la monarquia a la UIB
10 mai 2005
Enhorabona per l'èxit d'assistència, encara que als media no diguin res!!
Re: Diada contra la monarquia a la UIB
10 mai 2005
Pues sí, la Diada ha anat molt bé; tant les conferències com la torrada han reunit bastanta gent. LA concentyració ha estat un èxit i tothom ha vist que la nostra Universitat rebutja aquesta gent.

Una coseta, maldament pareixi mentida se'ns ha romput la càmera on teníem les fotos de tots els actes. Aquell que tengui fotos les podria enviar a aquesta direcció de correu. Moltes gràcies.

Visca la terra lliure!!
Sindicat Terrassa