Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
Recordem que Catlunya és una de les comunitats més rica, i no per casualitat, ni per obra i gràcia de l'Esperit Sant, ni perquè els catalans siguem "millors" i "més treballadors".

És pel proteccionisme espanyol als productes tèxtils catalans, per les lleis que afavorien la pagesia catalana, per l'explotació de la mà d'obra barata arribada de fora de Catalunya, pel comerç amb Espanya... Pel tràfic d'esclaus Àfrica-Cuba del catalans "indians"...

No solament es va prohibir el català. No solament els franquistes eren castellans. Molta burgesia catalana va ser franquista (i després de CiU, sí), però se'n va beneficiar...

I ara diem que els rics no volem pagar impostos, perquè els pobres reben engrunetes? Quin anarquisme és aquest? Quina fraternitat?

Bé, fem un referèndum i veureu com Catalunya no serà independent perquè la majoria dels catalans no volem més fronteres i encara som una mica espanyols. Millor seria no tenir nacionalitat. Millor seria Ibèria, i millor encara Europa. Pero Catalunya és anar enrere.

http://www.cgt.es/cgtcatalunya/modules.php?name=Forums

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
Ni gens ni mica ¿Iberia?...aixó ès una marca de tints per a llavar la roba.
¡¡¡Països Catalans independents!!!
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
Oye Mohamed yo estoy en ese foro y hay opiniones de todo. El anarquismo siempre ha defendido el derecho a autodeterminación de los pueblos.

Que hayan catalanes burgueses y fascistas, no quiere decir que no hayan y no hayan habido obreros catalanes. Hay burgueses castellanos, andaluces, catalanes, vascos, marroquís, argelinos, irakís, chinos, japoneses, venezolanos.... El capital es internacional y por eso no le cuesta deslocalizarlo, no tiene ningún interés en desarrollar ningún pueblo sobre otros, sino llenar sus bolsillos
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
Per un puto missatge en un foro no anem a obrirun debat
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
Be tens alguns errors historiografics, per no dir-te incult
1-La pagesia en el seu pas d'acumulació de capital ho fa al s. XVII gracies a l'aiguardent europeu
2- Aixó serà així per que el comerç amb les ameriques està prohibit fins 1760
3- El textil català serà textil i no filatura questió de recursos hidrics i no sera proteccionista sino lliurecanvista
(greu error per part teva)
5-d'onades migratories n'hi ha 4 la dels occitans 30% 1600 la de 1920Murcians/1960andalusos /2000?
6- abans de parlar de periodes i d'idees primer estudia perque el tema del 36 es mes complex i per a dir-t'ho clar la fase en que es trobava el nacionalisme catala trencant les amarres amb una burgesia regionalista ho feia des de l'esquerra i encara que no ho sapigues fins hi tot bona part de l'anarquisme era catala
Per cert tu saps que la solidarita es per voluntat no per fosça sino estem parlant d'expoli esclavatge....
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
No trobo bé, el que el nacionalisme espanyol camuflat d'esquerranisme està fent en indymedia, simplment això, ja prou d'obrir noticies tontes. La gent d'esquerres accepta que als PPCC hi hagi gent que no sigui espanyola i que percebi el seu Poble tot trancant unes fronteres espanyoles i franceses artificials, i reclami un marc administratiu propi, per decidir un futur.
Volem decidir sobre els nostres simplement, per poder tenir veu en el món i avançar cap un futur digne pels i les treballadores.
Anarquista?????
09 mai 2005
Em sorpren que et defineixis anarquista i repeteixis els llocs comuns de la progressia espanyolista (que de progre en té ben poc i d'espanyolista molt). Em podries dir que té a veure l'anarquisme amb el teu raonament? Com un anarquista pot acceptar l'status quo imperant i esperar la seva resolució via plebiscit?
Conec molts tipus d'anarquisme, des del liberal de nozik a l'insurreccionalista de Malatesta, passant per l'anarcosindicalisme, l'anarcocomunisme i altres variants on caldria incloure l'anarcoindependentisme com el que defensa Sicilia Libertaria, els anarquistes sards i a l'estat espanyol ho feu Askatasuna, una part dels CCAA i el col·lectiu Ikaria. Alguns m'agraden, altres els detesto com els anomenats anarco-capitalistes, però mai hauria pensat que un discurs com el teu pugui ser considerat anarquista. I si t'assabentes una mica de què va l'anarquisme?
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
Xerrada a Sants "Els immigrants també som catalans.Junts defensem la llengua"

L'Assemblea de Joves de Sants organitza una xerrada el divendres 13 de maig a les 19.30 hores al Centre Social de Sants (C/Olzinelles 30) L1 i L5 Plaça de Sants.

En la xerrada "Els immigrants també som catalans. Junts defensem la llengua" intervindran:

-Un membre del col·lectiu Veu Pròpia [www.veupropia.org]

-Un membre del Casal Argentí de Barcelona [www.casalargentino.org]

-Un membre de l'Associació Amazigues de Catalunya

Centre Social de Sants (C/Olzinelles 30) L1 i L5 Plaça de Sants. Cola't
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 mai 2005
A tanta mentida i desinformació s'hi respon amb història i cultura. Felicitats als qui heu respost amb informació -i fins i tot la darrera convocatòria de xerrada-, i no feu cas a aquest troll, que ja és el 2n missatge semblant que envia en poques hores.

Per cert... Ibèria formava, igual que els Països Catalans ara, part d'un imperi (entenem imperi per estat que sotmet diverses nacions al seu jou i en treu profit a modus de colònies). Prefereixes l'imperi romà a l'espanyol? Sempre pots dedicar-te a passejar per les ruïnes d'Empúries o Tarragona recordant velles glòries, però em sembla poc pròpi d'algú que diu ser un anarcosindicalista prendre aquesta postura.
Una cosa és demanar la independència, una altra reconeixer-ne el dret. Una cosa és anarcosindicalista, una altra és ser un podrit desinformador.

I perdona si tot el que has dit ho has deixat anar simplement perquè no tens ni idea de que parles, però és que ja he llegit dos missatges teus i em començo a cansar de tanta tonteria...
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
10 mai 2005
Ai, alejo, alejo, que se't veu massa el llautó
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
10 mai 2005
Una vegada li vaig preguntar al meu avi, que era de la CNT, perquè si els anarquistes estan en contra les banderes ells en tenien una de negre?, si estaven encontre dels símbols i icones què pintava la A dins el cercle? i perquè si estaven encontre dels estats, nacions i fronteres ells tenien la N de Nacional en les seves sigles?
Ell em va mira i em digué: nano, no has entès res.
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
10 mai 2005
el titol me pareix d'allo mes correcte. analitzem-ho. L'anarquisme antinacionalista ataca de nou... jo li afegeria uns petits canvis: "l'anarconacionalisme (espanyolista) ataca de nou". Si senyor, no sou mes ke nacionalistes espanyols, com els de la UCE... feixisme vestit de roig. Vosaltres sou feixisme vestit de negre...
Re: L'anarquisme antinacionalista ataca de nou
09 jun 2005
imperialistes espanyoles, marxeu de la terra dels catalans!
Quan no s'esta a gust en un lloc, s'en busca un altre
Sindicat Terrassa