Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
Algú sap si la concentració en defensa de les titulacions d'Humanitats, Filologia Catalana i Història de l'Art és dimarts o dimecres?
és que hi ha convocatòries tant d'un dia com d'un altre...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
no en tinc ni idea, jo creia que demà dimarts
Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
m'agradaria saber si la gent que s'està movent en contra dels aspectes negatius del "Procés de Bolonya" que l'afecten més directament (estudiants de filologies, humanitats, història de l'art...) s'estan coordinant amb la gent que fa temps que treballa les seves repercusions generals (principalment PMDUP)
Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
En principi la concentració és el dimecres 11 a les 12h. a la Plaça Universitat. Hem sembla que li donen suport varies assemlees de la UAB, de la UB i de la UPF.
Pel que se hi ha diverses d'aquestes assemlees que també participen en les jornades de la PMDUP. Es fa una tancada el dimarts a la facultat d'Economiques de la UB a partir de les 21h. i el dimecres es fa una xerrada a les 12h. i un dinar a la PLça Universitat a les 14h.

El que no se és a quin aula de la Central es fa.
Haviam si puc aconseguir el manifest i us el passo.
Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
la xerrada del 18 és directament a la plaça universitat,
Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
A la UPF hi ha assemblea d'estudiants, així en general, però no sé si els estudiants d'Humanitats que aquests dies s'han mobilitzat hi tenen alguna cosa a veure. La primera sí que participa de la PMDUP, la segona diria que no.
Algú ho pot aclarir?
Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
A veure, els actes de la PMDUP són el dia 17 a la nit a econòmiques i una xerrada i dinar el 18 a pl. Universitat. El cartell està penjat uns articles més amunt. No se penjar el manifest, per tant l'adjunto aquí i si algu sap fer-ho... endavant!

MANIFEST DE LA PLATAFORMA MOBILITZADORA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DE LA UNIVERSITAT

El proper 19 i 20 de maig tindrà lloc a la ciutat noruega de Bergen la cimera de ministres d'educació dels 40 estats membres de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), que té com a finalitat avaluar l'implementació de les reformes cap a un marc universitari uniforme tot acomplint el procés que va prendre forma a Bolonya l'any 1999. A la cimera de Bergen, d'altra banda, es marcaran les pautes de treball per els propers dos anys tot tenint en compte que és a partir del curs 2010-2011 que tot plegat ha d'entrar en vigència a tots els estats signants.

Des de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), marc unitari del moviment estudiantil català /de Catalunya, considerem que l'EEES, lluny d'acomplir les expectatives generades per la classe política, contempla un seguit d'aspectes no resolts que ens fan pensar en una operació de marketing per avançar en la liberalització de l'educació superior.

Un exemple recent és el debat generat al voltant de la construcció del Catàleg de Titulacions, que marcarà l'aprovació dels nous títols de "Grau", on l'informe d'una de les subcomissions del Consejo de Coordinación Universitaria parla de la supressió de titulacions com ara Humanitats o Història de l’Art per no "adaptar-se a les necessitats del mercat de treball". En aquest informe, en el que la meitat dels redactors eren professors d’universitats de l’Església, també s’apostava per suprimir els estudis de Filologia Catalana entesa com a tal, mentre que es deixava intacta la Filologia Espanyola. Així doncs, tant per la voluntat dels governs de torn com per la lògica del lliure mercat, als Països Catalans hem de denunciar el perill que corre la llengua catalana a la universitat així com el procés d'homogeneïtzació al que se'ns sotmet. I és que en aquest procés de convergència europea es tenen més en compte els interessos empresarials o polítics que els criteris acadèmics i científics.

Un altre dels efectes que comportarà l’entrada a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior serà un clar augment en les taxes universitàries. A Alemanya, que va entrar-hi ara fa dos anys, els estudiants han passat de tenir un accés a la Universitat gratuït a haver de pagar fins a 2000 € l’any. Aquí el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) té prevista una pujada de les taxes d’un 2% pe sobre de l'IPC per al proper curs (és a dir, un increment del 5 % respecte el preu d'enguany).

Aquestes mesures agreugen encara més l’estat actual en que es troba la Universitat Pública catalana. Les empreses privades augmenten contínuament la seva presència en el dia a dia de la Universitat. I no només en l’externalització dels serveis bàsics de restaurant, copisteria, edicions, escoles d’idiomes... sinó també en la Recerca i Investigació, que està cada vegada més sotmesa als interessos del mercat.

Des de la PMDUP, donem a conèixer que per segon cop, tot coincidint amb la cimera, tindrà lloc a Bergen el cap de setmana del 20 de maig el segon Fòrum Europeu de l'Educació que reunirà a professors i estudiants d'arreu per tal d'avaluar aquest nou marc que se'ns imposa així com per a vertebrar alternatives. Per la nostra part, volem tirar endavant un parell d'iniciatives sorgides a casa nostra, com són la fixació d'una jornada de mobilitzacions conjunta en tot l'espai Bolonya així com la creació de l'Observatori de la Universitat Pública, que ha d'aplegar a aquelles persones i col·lectius que s'oposen al procés de mercantilització de l'educació, procés impulsat, entre d'altres, per part d'entitats no-democràtiques com ara l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

Conscients que aquesta cimera tindrà poca rellevància, convoquem als campus catalans a una jornada de lluita per al dia 18 de maig per tal de denunciar els efectes que suposarà aquesta reforma, rebutjant l’increment de les taxes i defensant un model d’Universitat lluny del que avui en dia existeix.

Si internacionalitzen les agressions,
internacionalitzarem la nostra resposta!

Per una educació pública, popular, catalana i de qualitat,

NO al Procés de Bolonya!

Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública, Barcelona, 18 de Maig
Re: Concentració Humanitats: dimarts o dimecres?
09 mai 2005
El tema és la gent dels sindicats i/o assemblees de facultat porten un parell d'anys redera del tema, i ja feia temps que feien hipotesis sobre el tema de les titulacions (veure web de l'AEP Cepc o PMDUP) el tema és que la cosa ara esta aprop i la gent de les titulacions en perill filo-cat, historia de l'art, huamnitats.. (n'hi ha moltes més però ningú ha fotut el crit el cel de les altres) no se ben bé sota quin criteri s'estan mobilitzant, l'ideal és que s'afegeixin a la lluita en contra d'un procès mercat pels lobyys empresarials.
Sindicat