Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Març»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Accions per a Avui
19:30

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau
09 mai 2005
Avui ha tingut lloc la vista oral de la demanda civil que els col·lectius de Can Masdeu van interposar el mes d'octubre passat contra la fundació propietaria de la finca.
Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau.

L’objectiu és tornar a denunciar públicament l’ús especulatiu i negligent que la propietat fa del patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat.
   
La vista oral que té lloc avui és el primer resultat en que es concreta la denuncia civil que el passat mes d’octubre van interposar contra la fundació els col•lectius i les entitats socials que han rehabilitat i fan ús de la Vall de Can Masdeu.

Cal dir que la decisiva implicació del teixit associatiu d’Horta i Nou Barris, l’ampli suport popular amb que conta Can Masdeu i l’aclaparadora legitimitat de l’autogestió a la vall són les principals armes amb les que contem per tal de garantir l’autonomia i l’autodefensa d’aquest espai. Amb tot, després d’haver patit durant tres anys un intens assajament judicial i policial instigat pels patrons de la fundació propietària (1) -Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Bisbat de Barcelona- la tardor del 2004, coincidint amb el judici civil contra Can Masdeu, els col•lectius i les entitats esmentades van creure oportú llançar una contraofensiva legal / administrativa contra la propietat.

Aquesta es va plantejar paral•lelament en tres fronts, presentant simultàniament contra la fundació:
-     una demanda penal per negligència i prevaricació
-     una demanda civil per les millores arquitectòniques efectuades pels col•lectius okupants
-     un contenciós administratiu per desatenció de les obligacions de la fundació envers el seu patrimoni.
Independentment dels incerts resultats que poden derivar-se de la ressolució dels processos encetats, l’objectiu últim d’aquesta estratègia judicial i administrativa és eminentment de caire polític: denunciar novament, posant sobre la taula, qui és i què ha fet la Fundació Hospital de St. Pau envers el seu patrimoni i envers les iniciatives populars que han recuperat, dignificat i posat al servei de la comunitat la vall de CMD; un espai d’enorme valor natural, antropològic i social; un espai que mai hauriem d’haver permès que quedés abandonat.

La demanda civil que avui ens ocupa va ser interposada contra la fundació en base a les despeses que han hagut d’assumir els col•lectius implicats en la rehabilitació d’acord amb les nombroses i importants millores estructurals que han estat realitzades d’ençà de l’okupació. Aquestes feines de rehabilitació han suposat el capgirament del procés de degradació en el que estava immersa la finca de manera que actualment està garantida la seva conservació.

(1) Després de més de 50 anys d’abandonament, des de el primer mes d’okupació (desembre 2001) la fundació va iniciar la persecució penal dels i les okupants sota l’acusació inversemblant de danys a la propietat. Aquest procés es traduiria en l’intent frustrat de desallotjament de maig de 2001 al qual va seguir la reiterada petició posterior per part de la propietat de l’execució preventiva de nous intents de desallotjament, així com de la intervenció dels cossos especials de la policia. El via penal va quedar exhaurida amb el judici penal contra Can Masdeu de novembre del 2003 que va ser guanyat per les persones okupants ja que la fundació va retirar a l’últim moment l’acusació. Gairebé de manera immediata, però, la propietat va recórrer a la via civil (demanda civil de febrer de 04) per tal de mantenir l’amenaça i la pressió judicial sobre les entitats i les persones que gestionen i fan ús de la vall. El judici civil contra Can Masdeu va tenir lloc l’octubre del 2004 amb el resultat de sentencia de desallotjament; sentencia que no és ferma encara d’acord amb el recurs interposat pels col•lectius de Can Masdeu. Per últim cal esmentar el recent enderroc per part de la fundació d’una petita edificació d’una planta situada al tram més baix de la vall i que duia també abandonada des de feia dècades. La propietat va dur a terme aquest enderroc a córrer cuita per tal d’evitar que un col•lectiu de joves li donés un ús social.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau
09 mai 2005
molta sort i no abandoneu mai la vall!
Re: Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau
09 mai 2005
Trobo que es ben trist que s'arribi a aquest nivell de incoherència, indignitat i injustícia tant amb l'entorn natural com amb la gent. Com sempre, ens em de regir per l'institució "Hospital de Sant Pau". En clau 'político-administrativa". Perque, de ben segur, moltes de les persones vinculades a aquell hospital deuen ser les primeres en avergonyir-se de l'institució a la que pertanyen.

Una salutació a tot el col·lectiu de Can Masdeu i tots aquells que participen del respecte i la promoció de la natura i els valors humans
Re: Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau
09 mai 2005
Jo trobo trist que es parli d'autogestió i despres es "lluiti" pels canals judicials.
Re: Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau
09 mai 2005
no lluiten per canals judicials, sinó que s'hi defensen. l'autogestió no implica masoquisme ni passotisme.
Re: Can Masdeu porta a judici a la Fundació Hospital de St. Pau
20 oct 2005
Trobo molt be l'okupacio de canmasdeu i a la pagina web baig poguer veure com ho porteu. Realment m'agrada com ho feu i us apollo a seguir endevant.
Espero veurem algún dia ajudant-vos allà mateix.

Salut!
La Fundació Hospital de St. Pau va dessallotjar il·legalment el CSO "Kaos 66" [El Prat 1999]
20 oct 2005
El mes de març del 99 és va entrar a un local propietat de lâhospital de St. Pau, intentant que diferents col.lectius amb idees diverses omplissin de color un espai buit i se´l sentissin seu , del poble com hauria de ser.

No es va poder dur a terme ja que mentre treballàvem condicionant el local i intentant arribar a un acord amb lâhospital de St. Pau, van desallotjar-los el maig del mateix any, sense previ avis, destruint per sorpresa mentre no hi havia ningú a dins tot lâinterior de lâedifici amb totes les coses dins, sepultant així ,molts projectes , tots els objectes personals de la gent que hi vivia i molt de material per al nou centre social, amb lâúnic interès de derrocar-lo i fer un fantàstic solar de ciment amb un parell de bancs, que només serveix per aparcar les ambulàncies.
LA FUNDACIÃ HOSPITAL DE SANT PAU DESALLOTJA AL PRAT
El passat dimecres 19 de maig, cap a les 9h. del matí, sis furgo-netes dâantiavalots de la Policia Nacional van desallotjar la casa del KAOS 66, al carrer Prat de la Riva nº6 de la localitat del Prat del Llobregat. Lâoperació es va realitzar sense cap ordre judicial de desallotjament. En el mateix temps que els okupants duien una relació de diàleg i negociació amb lâapoderat de la finca, Ramón Perez Valero, que en aquest cas era la Fundació Benèfica Hospital de Sant Pau, (recordem que és la mateixa âFundació Benèficaâ? que va desallotjar sense previ avís, al desembre del 98, la casa okupada que estava al c/San Sebastian 42 al barri de Sant Andreu). Durant el desallot-jament, els carrers propers a la casa estaven acordonats per un nombrós dispositiu de la Policia Nacional i Municipal que vigilaven que tota la operació transcurris sense âincidentsâ? i ningú es podés apropar a saber què estava passant.

En el moment del desa-llotjament no hi havia ningú a lâedifici, i no es va produïr cap detenció. La policia, va destroçar lâinterior de la casa, axí com les pertenençes personals dels okupants i va poder enderrocar la casa amb tot el que hi havia a lâinterior amb total impunitat donat que no hi havia cap testimoni presencial que pogués controlar el que hi havia a lâinterior de la casa.

El jutjat dâinstrucció nº1 del Prat del Llobregat ha obert una causa per un delicte dâusurpació, contra dues persones que van anar a recuperar les
perteneçes que la policia havia portat al jutjat, de manera testimonial, ja que la gran majoria de coses estaven sote-rrades sota les runes que van quedar de la casa, deprés de lâende-rrocament inmediat que va ordenar fer lâHospital de Sant Pau. A aques-tes dues persones seâls ha citat a declarar el dia 23/6/99 al mateix jutjat. Cap a les 8 de la nit es va convocar una manifes-tació, a la que hi van assistir unes 30 persones, i va recorrer els ca-rrers del Prat informant del que havia passat. Lâacte es va donar per finalitzat cap a les 10 de la nit sense cap tipus de incident. La gent del Prat ens fa arribar al -Contra-Infos- el seu descontent cap a la gent, per la seva poca resposta a convocatòries com la del dimecres passat. Tot i així, no es desanimen i diuen textualment âla batalla està perduda però la victoria és nostraâ?    
    Contra-Infos 24/5/99
- JUICIO A DOS PERSONAS DEL KAOS 66 DEL PRAT
Una vez más, hoy se ha ¿celebrado? el Juicio por USURPACION contra dos
personas que intentaban sobrevivir en el KAOS 66 del Prat. La pena solicitada
por el Mº Fiscal era de 4 meses/multa a razón de 2000 ptas./día o 2 meses de
arresto sustitutorio en caso de impago, (es decir, que por los 2 meses que se
liberó/usó la Kasa teníamos que pagar 480.000 ptas). Hemos declarado y luego,
hemos oído mentir como bellacos a los representantes de la Fundación
"Benéfica" Hospital de Santa Creu y Sant Pau (recordemos que el local fue
destrozado sin previo aviso), el Fiscal, sin esperar a que se practicaran el
resto de pruebas, ha decidido retirar la acusación. No se les puede pedir más,
¡de donde no hay, no se puede sacar! ¡Queremos que nos dejen en paz! ¡La
libertad no se mendiga! La realidad no es la que se examina en un Juzgado,
sino la muestra de cada día. Su Justicia no es la nuestra; que nadie decida
por ti. Eso sí: seguiremos haciendo/viviendo/pensando y, sobre todo:
¡ACTUANDO! INASEQUIBLES AL DESALIENTO, OS SALUDAN, KAOS 66. Usurpa 12/1/00

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more