Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : educació i societat
<< Posicionament d’Alternativa ESTEL davant les eleccions al rectorat de la UB >>
09 mai 2005
Posicionament d’Alternativa ESTEL davant les eleccions al rectorat de la UB
Eleccions rector copiar.jpg
Davant les eleccions al rectorat de la UB que se celebraran el proper 18 de Maig, des de l’Alternativa ESTEL, sindicat d’estudiants de l’Esquerra independentista prenem la postura de la no participació de l’alumnat en aquests comicis donada la nul•la legitimitat del procés i la poca informació que es dóna als alumnes de la UB sobre el mateix.
Aquesta il•legitimitat ve donada pel sistema electoral i el diferent valor a l’hora de calcular el resultat dels comicis dels diferents col•lectius que compartim l’espai universitari.

La proporció, funciona de la següent manera:
El conjunt del vot del professorat doctor dels cossos docents universitaris té un valor equivalent al 51 per cent del total.
El vot de l’altre personal docent i investigador té un valor equivalent al 9 per cent del total.
El vot de l’alumnat té un valor equivalent al 30 per cent del total.
El vot del personal d’administració i serveis té un valor equivalent al 10 per cent del total.

Des de l’Alternativa ESTEL considerem que és un sistema totalment antidemocràtic el fet de que el vot del professorat (unes 2500 persones) tingui més de la meitat del pes (51%) que el conjunt de la resta de personal, investigadors i estudiants universitaris i que representem unes 61000 persones, és a dir un 96% de la comunitat universitària que té menys pes dins l’elecció del nou rector que l’altre 4%. Si aquest fet no és prou escandalós és també altament denunciable la poca informació que els alumnes rebem per part de la direcció de la UB sobre els comicis, cosa que demostra el nul interès que tenen els òrgans de govern de la nostra universitat a que coneguem que se celebren aquestes eleccions.

Nosaltres pensem que es eleccions al rector no responen a cap altre motiu que a l’estratègia
dels partits polítics per controlar la universitat i per a permetre seguir el procés de privatització que està patint la universitat pública. Aquest procés, que va de bracet amb l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, és el que allunya el nostre projecte d’universitat popular i permet la cada cop més habitual presència de capital privat i externalització de serveis a la UB. A més, sigui quina sigui la elecció del Rector, aquest no pararà amb la precarietat amb la qual convivim els membres de la UB, on compartim espais amb diferents sectors que la pateixen directament, com són els becaris o els treballadors de les empreses amb qui la universitat signa els convenis de gestió de bars o copisteries

Tot aquest sistema d’elecció ve donat des de la LOU, llei feta pels polítics que imposa un model universitari que nega qualsevol tipus de sistema democràtic i on la representació de l'estudiantat, PAS i professorat no funcionari dins els òrgans de representació i de govern de la universitat es més simbòlica que pràctica. Tot i que s’intenti demostrar falsament la importància dels estudiants al claustre qui realment manega la UB és el Consell Social òrgan que intenta legitimar el control polític dels governs, la introducció de partits polítics i de les empreses amb afany de lucre que inverteixen a la universitat sense cap altre objectiu d’enriquir-se i intentar participar en la nostra educació.
Un altre motiu per al qual des d’AE demanem l’abstenció en l’elecció al rector de la UB és que després de l’aprovació i aplicació de la LOU el reglament no comptabilitza els vots en blanc, cosa que no ens deixa cap altra opció que demanar la NO participació.

Per tot allò esmentat en aquest comunicat declarem que cap membre d’Alternativa ESTEL participarà en cap reunió preparatòria ni informativa amb cap dels candidats a rector

Per la construcció de la universitat popular...NO HI PARTICIPIS!

Alternativa ESTEL, Barcelona, 25 d’abril del 2005
Mira també:
http://www.alternativaestel.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: << Posicionament d’Alternativa ESTEL davant les eleccions al rectorat de la UB >>
09 mai 2005
EL tema dels %%% és bastant fort !!!
Totalment antidemocràtic , ells que sempre se n'omplen la boca ....

Molt bé el posicionament Estel, es`perem que la resta de sindicats si sumin !
Re: << Posicionament d’Alternativa ESTEL davant les eleccions al rectorat de la UB >>
09 mai 2005
i els altres que diuen d'això?
Sindicato Sindicat