Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
No sóc ibarrista. Aquí se'n parla massa, de l'Ibarra. Però l'Ibarra és socialista, i un socialista no pot ser mai nacionalista. És contradictori. Emcara que el Maragall i els partits catalans siguin pujolistes.

"Els moviments nacionalistes sorgeixen al segle divut com uns moviments alliberadors d'un pais sota un imperi (Irlanda)..."? Potser sí, però Espanya no és un imperi que ocupa Catalunya. Al contrari, Catalunya s'ha beneficiat de ser espanyola. Recordeu quan, durant la Revolució industrial, el proteccionisme dels reis espanyols obligava a Espanya a comprar els tèxtils catalans. Eren més cars que els estrangers.

Catalunya no pot ser espanyola només quan li convé. No sabem si Catalunya serà algun dia més pobra que altres comunitats. És difícil, perquè el capitalisme no ho permet, però no és impossible.

Potser vosaltres sou bakuninistes, o considereu que Bakunin és paraula de Déu. O no penseu per vosaltres mateixos. Potser sou pujolistes, o ERCistes. Però, si hagués de triar entre un socialista (l'Ibarra, per exemple) i un capitalista (Pujol, Carod Rovira)... del mal el menys.

Salut. Visca la llibertat. Més fronteres no. A la Revolució francesa deien "Liberté, égalité, fraternité", no deien "Tot per a nosaltres" ni "Som els milors", ni parlaven de la raça, els cognoms, la sang, el "poble", la "nació" (en el sentit burgès racista, és clar)...

http://www.cgt.es/cgtcatalunya/modules.php?name=Forums

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
Tens una concepció erronia del nacionalisme, (de la gent que ho som), aquesta divergeix de la realitat. Partint d'aquí el teu anàlisis és un seguit de disverats.

Salut i justicia social, "vamos" socialisme!
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
És curiós sempre els nacionlistes catalans/es tenim la culpa, és possible que la dreta i l'esquerra espanyola i l'anarquisme tingui la responsabilitat d'alguna cosa?
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
Xaval, no + fronteres???
Aquesta és la gran excusa per molta gent, però sembla doncs que ja els està les fronteres actuals, oi? ..i perquè aquestes sí? No es tracte de fronteres, es tracte de què Catalunya és un poble oprimit per l'estat espanyol i el francés i que lluitem per l'autodeterminació i la justicia social i el respecte al nostre poble.

Visca l'anarquisme i l'alliberament nacional!
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
Demana-li al losantos que et contracti, gairebé el superes en parides i fòbia al poble català
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
1. Ibarra no és socialista, no planteja cap mena de colectivització dels mitjans de consum ni res similar. A Extremadura encara hi ha grans propietats que fan a un pensar en el segle XX... Amb una dècada l'Ibarra encara no ha fet res?
2. "Catalunya s'ha beneficiat d'Espanya" ????!!! Seràn 4 empresaris els que n'hauran tret profit i ni això, ja que tot i tenir els diners mai han pogut manar politicament. El poble trebllador català n'ha tret algo d'Espanya (Estat-Nació) ???? resposta NO.

3.La revolució francesa és el PUNT de PARTIDA del nacionalisme. Així que no diguis bajanades...

Si vols ser crític amb el nacionalisme llegeix "Naciones y Nacionalismos" d'Eric Hobsbawm i tindràs algun argument més vàlid que ximpleries.

Descomplexadament català, simplement internacionalista.
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
él que és flipant es que un anarquista rebutgi la republica i l'igualtat social (futura republubica del benestar catalana) i en canvi defensi un imperiet decrepit i sobretot els seus socialistes, aixo si monarquics, jacobins (qui mes van atacar als anaquistes pel seu federalisme) ara bé aixo si progays i profeministes... Visquin les contradiccions!!!
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
Un aznarkista, en resum.
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
Els anarquistes sempre lluitarem contra qualsevol forma de poder, esencialment contra l'estat i el sistema capitalista. És per això que no compartim els mateixos objectius que els nacionalistes.Per posar algún exemple,CIU accepta la monarquia i el capitalisme, ERC vol una república però també accepta el capitalisme i la CUP lluita per una república socialista. Evidentment, és un petit i breu resum de les tendències.
Els anarquistes acceptem l'autodeterminació dels pobles, però anem més enllà i hi anteposem la autodeterminació dels individus i la lliure federació, per sobre de tot.
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
La lluita anarquista simplement no té res a veure amb aquest intent de reformar el sistema que es diu socialisme.
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
per suposat bandera negra (per cert una de les primeres banderes independentistes catalanes) jo no dic que els anarquistes sigueu nacionalistes simplement que la historia demostra que fins l'auge del NS us hi portaveu ben bé amb els moviments d'alliberacio nacional...
Re: Anarquisme i alliberament nacional
09 mai 2005
Una cosa és el nacionalisme burgès, de dretes, i l'altre el revolucionari amb una idea de país que va canviant, obert i transformador. A mi em fastidia igual l'opressió de la meva llengua i cultura que l'opressió del capitalisme i el poder que tant ve de l'estat espanyol com de la generalitat de Catalunya.
Apa ja l'he dita.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more