Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : educació i societat
molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
Junt amb d'altres persones, volem fer una proposta que creiem necessària donat el moment actual dels moviments socials: la nostra valoració és que malgrat una certa recomposició estàn lluny de les expectatives que semblaven marcar de creixement.

Crec que tothom està d'acord amb aquest balanç. Ara bé, si discutissim les causes de per qué això és així, de ben segur que en sortiriem moltes.

Tot i que n'hi ha moltes, nosaltres creiem que n'hi ha una important i que podem tractar de solucionar: els mals rotllos dins els moviments. Aquests mal rotllos venen donats la majoria dels cops per formes diferents de veure les coses i d'actuar. Creiem que de tot això no se'n parla i no parlant-ne augmenta el mal rotllo.

No volem donar exemples per no ferir a ningú. Però tothom sap que n'hi ha molts d'aquests mal rotllos i que són frens al desenvolupament dels moviments.

No pretenem que tothom tingui la mateixa posició en tot. L'únic objectiu que tenim és que hi hagi respecte per la diversitat, i que aquesta diversitat mai sigui un inconvenient. Que si hi ha diferències es poguin parlar tranquilament.

És per això que proposem trobar-nos les persones que estem interessats en tirar endavant aquesta tasca i provar de buscar solucions, entre d'altres fer una mena de document i, si és possible, convocar reunions i trobades per cercar, si s'escau, una solució o almenys una proposta de convivència.

El que no pot seguir és com estan avui les coses, que la veritat semblem més un pati de col.legi que no pas moviments que volguin canviar el món.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
jo, en referència als "moviments socials" que has citat, no tinc molta constància d'un mal "rotllo" estrictament parlant, ja que conec moviments socials que s'encarreguen d'uns temes, altres grups de temes diferents, etc... però que a l'hora de lluitar i organitzar-se s'ajunten en manis i convocatòries, no se..

El que si que, per mi, és abrumant, és la gent del sindicat ex-CNT de Joaquin Costa que sembla que no fan res per la unificació d'aquest sindicat anarcosindicalista a Barcelona. Depriment.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
mal rotllos? sempre n´hi ha hagut, dins el moviment anarcosindicalista, dins l´esquerra independentista, dins del moviment okupa, dins el moviment ecologista...etc, però en fí, ...
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
x se te be el plumero, en todos los hilos, vas contra cualquiera de las dos CNT's, quitate la capucha que todos sabemos que eres un infiltrado/secreta de la poli.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
M´heu alegrat el dia :-)
De vegades em sento com si fos la única persona a la que això li preocupa!
Hi ha alguna proposta concreta de trobada?
Em sembla molt bé no limitar-se a lamentar els mals rotllos sinó intentar fer algun pas per millorar, trobo que si no ho fem els moviments no tiraran endavant fàcilment.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
x, jo també estic farta dels teus comentaris. Vale ja de tirar merda sobre cnt. Una cosa que dóna la pista sobre la teva voluntat intoxicadora és que mAI has donat informació sobre perquè hi ha 2 cnts a Barcelona... i ets tu qui treu el tema.
Ets realment policia o és que no vols donar informació pèr por a que se li vegi el plumero a segons qui? Potser el problema aquí és que només hi ha la versió d´una part...
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
La proposta pel que sembla està bastant en bolquers, oi?
Si la puguéssiu concretar una mica més seria més facil que els col·lectius s'hi impliquéssin.

Al meu entendre haurieu de deixar clars els següents punts;

-Tipus i àmbits dels col·lectius a qui es llança la proposta.

- Finalitat de la proposta. Pel que he entés això si que està clar; seria superar les diferències que fan que siguem incapaços de coexistir sense trepitjar-nos, i que per tant eviten que la nostra tasca s'aprofiti al 100%.

-Proposta de punts per al debat. Estaria bé que hi hagués un document a debatre. Aquest per descomptat pot ser subjectiu, i només tindria la funció de generar un debat previ a cada col·lectiu perquè aquests decideixin si creuen convenient i útil participar en els debats.

- Proposta de lloc i data per al debat. Hauria de ser d'aqui prou temps com perquè es pugui debatre abans i en profunditat a cada assemblea.


Per això crec que caldria que hi hagués algú que, lluny d'exercir de moderador, es preocupés de buscar la màxima implicació de les diferents parts implicades i preparar l'encontre. Hi esteu disposats? Seria genial!


Per acabar m'agradaria alertar de la preocupació que això podria generar a "nivell policial" (ultimament està clar que s'intenta sabotejar qualsevol cosa amb regust d'unitàri...) com per part d'aquells que no volen veure mai uns moviments socials forts i units en certa mesura, i en aquest cas parlo tant dels primers com de la gent que forma part del nostre entorn però que ha escollit dur endavant una línea molt més sectària. Espero que no feu cas a les provocacions i que aquest debat tirin endavent.

Espero que seguiu informant i la proposta es concreti una mica més!
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
Modificat: 06:13:05
efectivament, està molt en bolquers, com dius.

De moment les úniques idees que hi ha són molt mínimes:

1. No pretendre que tots els moviments tinguin idèntiques perspectives, idèntiques postures. Pretendre que totes les postures siguin respectades, donat que aquesta heterogeneïtat és la que fa la força.

2. Resoldre alguns conflictes manifestos, que es van reproduint en diverses mogudes, cercant un compromís més o menys estable.

3. Engegar una metodologia per portar a terme la discussió del punt 1 i 2, que a més sigui productiva, no autoparalitzant i horitzontal, i porti efectivament a resultats.

4. En principi aquesta metodologia hauria de constar i cronografiar-se de la següent forma: i)elaboració d'un breu text a fer-se aquest estiu (qui hi estigui interessat/da podem treballar-lo on line); ii) distribució a inicis de setembre del text per tota la xarxa del moviment i possible discussions dins de cada nus; iii) marcar una data de tardor per una discussió oberta del text.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
08 mai 2005
me pareix molt interesant com proposta. jo vaig a enviar un email a la persona q ho ha escrit i q si veiem q som tres, prendrem un cafe. si som 10 fem mini assemblea. i si surt algo ja convocarem.

a totes les idees q se han dit q hem pareixen molt interesants, vull afegir solament q per a mi es dins del eix d precarietat dels afectes. jo veig q gent q aparentment som molt afins per eixample en mayday no ens entenem comunicam-nos, no acabem d tenir confiaça mutua i les formes d parlar i actuar se malinterpreten. d ahi surten molts malrollos com tothom/dona ha pogut vore a la columna dreta d imc-bcn ultimament. per a mi es molt important la unio per a la força i penso decicar-li algo d temps en conseguir q funcioni millor la comunicació entre collectius.

escribiu a Roger?
Email: romaig12 (nospam) yahoo.com
ens pot coordina una mica Roger? gracies :)
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
Si ho entenc bé per "mal rotllo" s'entén una àmplia panòplia de comportaments, actituds, posicions, plantejaments que entren en conflicte. Cal anar amb molta cura i no metre al mateix sac els conflictes derivats de diferències inevitables i fins i tot desitjables d'estratègia i valoració política, i els "mals rotllos" provocats per tarannàs que èticament haurien de bandejar-se de qualsevol àmbit movimentista i social. En aquest sentit potser seria interessant analitzar fins a quin punt pràctiques brutes com la difamació anònima han trobat en els nous àmbits de comunicació (internet) un terreny molt favorable per extendre's i fer mal.
Sembla una obvietat però un gran problema és la crisi de valor que això implica: hi ha molta indulgència - a la pràctica - envers actituds prepotents, insultants, mesquines, i sovint, encara que no es comparteixi la forma, abonem per passiva els atacs demoledors als sectors o posicions que no ens agraden... Fins i tot els partits parlen d'ètica, nosaltres haurem de començar a reconèixer que amb l'adscrició a l'entramat "moviment" no n'hi ha prou per obtenir el paper dels "bons" que tot allò - o gairebé - que fan ho fan bé. De fet sovint no ens diferenciem gaire dels clàssics salvadors (de pàtries, pobles o humanitats) amb les seves veritats absolutes a la butxaca.
Si volem superar els mals rotllos haurem d'assumir l'existència de conflictes polítics i promoure la intol·lerància envers tot allò que qualsevol organització social considera inacceptable. Seria un primer pas.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
Uala kin foro més superguai!!
molt bona jo també sóc un inocentet jippi
jo l'únic k lio a las manis són petes!!!!!!!!!!!
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
Me parece muy bien este hilo de discusión.

Hay algo que sí se podría hacer en Indymedia. Dentro de la política de relegar a un segundo plano los posts homófobos, racistas, belicosos, que atacan a gente en primera persona, difamatorios, etc., se podría incluir también en la política editorial el siguiente principio: relegar los posts que claramente abran fuego de artillería pesada basándose en calumnias, excesos verbales con insultos, o que directamente ataquen gratuitamente con el obvio objetivo de generar tensión y guerras internas en los colectivos.

Habría que tener mucho cuidado porque la confrontación abierta entre posiciones políticas no sólo es factible, sino además deseable. Pero es cierto que ahora es una situación extraña, en la que claramente en Indymedia se publican cosas con la intención directa de ofender, tensionar, y provocar rupturas y confrontaciones graves sin ningún tipo de propósito político.

Eso, evidentemente, no es echar la responsabilidad a las espaldas de Indymedia! pero sí que se podría abrir un pequeño debate online sobre la posibilidad de que, insisto, en la política editorial entrasen también esos principios de fair-play en la discusión política inter-movimientos.

A veces, incluso, es menos "peligroso" un post de insulto a una persona (porque muchas veces esos insultos se descalifican a sí mismos), que un post incendiario que no busca otra cosa más que hacer daño y hostigar y, por tanto, bloquear toda posibilidad de discutir políticamente, dejando como única salida el insulto, la respuesta burda o llegar a la manos.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
si abramos un fucking fAIR a notion fiuri de inter-actions, andaaaaaaa tiraaa pa tu casssaaaa
la libertad de expresión sin ningún tipo de organización es la esencia lo demás son paparuchadas!!!!
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
com identifiques els missatges o comentaris que son "ataques gratuitos con el obvio objetivo de generar tensión y guerras internas en los colectivos sin ningún tipo de propósito político" dels que no?
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
vull dir dels que sí que tenen un propòsit polítics (que les trollades salten a la vista)
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
No estic d´acord amb un "filtre" politic.Ja tenim dues posibilitats a la columna dreta,després d´un llarg debat l´any pasat.No crec ke sigui gens bo per l´eina,sinó ke potser i sense voler deixaria de ser indy per ser una pagina contrainformativa més, aon els voluntaris,en akest cas,sirien els ke pendrien les decisions de lo ke es "politicamen bo".Per a mi, l´esprit d´indy es ke l´eina la fem posible ,indiscriminadament, entre tots els usuaris i a més una part d´ells ke sho curren de debó.Salut.
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
Jo no ser massa sobre el tema, peró si es cert que molta gent a abandonat projectes molt interessants, pero no per mal rotllo entre les organitzacions (que al meu entendre si que hi es), sino per personalismes entre gent de la mateixa opinio.
Es molt facil dir que un no cauria en aquest estupid joc, peró companys, aixó está passant.mirem l´exemple es A.S
Re: molt mal rotllo dins els moviments socials: podem buscar una solució?
09 mai 2005
"x se te be el plumero, en todos los hilos, vas contra cualquiera de las dos CNT's, quitate la capucha que todos sabemos que eres un infiltrado/secreta de la poli."

Stik kompletamen dakord, e llgit els teve sopiniosn en mes dun Foro dakest i tan te vis rajan d les dos CNT's coma ra només d'una, o només vopsl crear merder i sarau o tens memoria depeix i no rekordes k vas opina latre dia
Sindicato Sindicat