Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
08 mai 2005
El Periódico - edició impresa

INTERNACIONAL

08/05/05

EUROPA CELEBRA L'ALLIBERAMENT // ELS ACTES

BERLÃ?N ALERTA DE L'AUGE NAZI ALS 60 ANYS DE LA FI DEL TERCER REICH

• DIVERSES CIUTATS RECORDEN EL CONFLICTE, EN QUÈ VAN MORIR 50 MILIONS DE PERSONES

EL PERIÓDICO
BERLÃ?N // VARSÃ’VIA
Europa celebra avui la capitulació incondicional de les tropes alemanyes que fa 60 anys va posar punt final a la segona guerra mundial, a sis anys d'horror en què van morir 50 milions de persones. Ahir, moltes ciutats van començar les celebracions. A Alemanya, la Porta de Brandenburg va ser l'escenari d'una festa "per la democràcia", segons l'alcalde de Berlín, Klaus Wowereit, que va aprofitar l'efemèride per alertar de l'auge de l'extrema dreta. Avui està previst que una manifestació de nazis passi per davant de la Porta, per protestar pel que ells anomenen "la mentida de l'alliberament".

A Polònia, van triar Wroclaw per fer l'acte central. "Aquesta ciutat va ser convertida en fortalesa pels nazis i defensada fins a l'últim moment amb gran entrega", va dir el president, Aleksander Kwasniewski. El mandatari va dipositar flors als cementiris on hi ha els soldats polonesos i soviètics (més de 600.000) que van caure en la batalla. També van estar de festa a Reims (França), on hi va haver el primer acte de capitulació alemanya, el 7 de maig de 1945.

LA NOTÃ?CIA

L'almirall nazi Karl Dönitz, convertit en canceller del Tercer Reich després del suïcidi d'Adolf Hitler uns dies abans, va comunicar la notícia al seu Exèrcit: "El 8 de maig a les 23.00 hores callen les armes". Els aliats van transmetre la primícia. "En la nostra llarga histò- ria no hi ha hagut mai un dia més magnífic que aquest", va declarar el britànic Winston Churchill. "Les banderes de la llibertat onegen a tot Europa", va proclamar el nord-americà Harry S. Truman. "La guerra està guanyada, la victòria és aquí", va dir el francès Charles de Gaulle. Un dia abans, el 7, els alemanys havien firmat la rendició, una cerimò- nia que es va haver de repetir el 9.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
10 mai 2005
Prou mentires de post-guerra! Per una informació nítida sense manipulacions! A Letonia han restaurat la versió original del seu poble. A Letonia han reescrit la historia. Els nens de Letonia ara estudien veritats. La historia mai es subjectiva.


http://www.li.lv/old/esp/historia.htm#aleman
Re: Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
11 mai 2005
Y si sólo fueran los llamados nazis. Lo peor de todo es que los autodenominados izquierdistas también se han vuelto antisemitas y quieren volver a liquidar judíos.
Re: Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
11 jul 2005
tu koko se te'n va molt la caastanya no¿? qualsevol que tingui un dit de front qe sigui d' esquerres sap que el que defensa son els ideals de societat sense classes, sense distinció de sexes ni de raça.Mira imbècil, llegeix-te el diccionari o una enciclopèdia i veuràs el que vull dir. Matar jueus... em penso que això és el que tens ganes de tornar a fer tu...
Re: Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
02 ago 2005
Sense distinció de classes, de sexe, de RAÇA... sisi està ben clar que tots els pobles han perdut ja sa idiosincràsia i sa identitat... primer gràcies als cristians i depsrés gràcies a llur conseqüències morals que sou vosaltres... Però apa, seguiu buscan el vostre ojectiu de crear "la" raça amorfa.
Re: Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
31 ago 2005
yo los judios no los quiero cerca...me refiero alos sionistas y no xreo que nadie este en desacuerdo.
Re: Berlín alerta de l'auge nazi als 60 anys de la fi del Tercer Reich
04 feb 2006
Estic fart dels teus comentaris neonazis de flipada mental, jo Mateixa.
El què has de fer és follar més, i si pot ser amb un bon negre!
Sindicato Sindicat