Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració : mitjans i manipulació
Control mediàtic: carta enviada als diaris
08 mai 2005
La ràdio en qüestió és Catalunya Ràdio. Pa que se sepa...
Hola senyor director.
Se que pot ser compromès de publicar aquesta carta, però realment no tenim cap altra manera d'arribar a l'opinió pública per denunciar aquest abús tan gran en la utilització dels mitjans de comunicació públics.
¿Com podem fer que la gent s'assebenti de la manipulació informativa si per arribar a la ciutadania cal sortir als mitjans de comunicació que, per ser-ne partíceps o per mal entesa solidaritat corporativa no ho voldran publicar?
Crec que és un debat urgent per a la salut de la democràcia i que cal que, entre tots, siguem valents d'afrontar-ho.
Jo he fet l'esforç de no assenyalar amb noms als mitjans, programes i periodistes, perquè se que això no és correcte si no puc aportar proves, però amb descripcions generals ja val per encetar aquest tema urgent que no pot quedar sense tractar (a l'estil del tema del 3%), més encara quan el Parlament està redactant la nova Llei de l'Audiovisual que pot deixar els mitjans públics d'una manera semblant a com són ara.
Moltes gràcies per avançat.
Alfredo Grafulla.



INDIGNANT CONTROL MEDIÀTIC

Des que, amb molt de gust, hem canviat de govern a la Generalitat i al Govern Central, els moviments socials de Catalunya estem observant com els nous gestors del poder estan exercint un ferri control dels mitjans de comunicació, sobretot dels públics que estan directament sota la seva gestió. Hem sabut per part de diversos periodistes amics que ara reben fins i tot més pressions que durant l'epoca convergent. I l'últim exemple que tenim sobre la taula ha estat el cas de la tancada d'immigrants en vaga de fam que protesten contra la manera com s'està fent la regularització d'immigrants, perquè al demanar permisos de treball i empadronaments, moltes persones no podran aconseguir els imprescindibles papers per no seguir sent ciutadans de segona, siguem clars: una mena d'esclaus o serf de la gleva del segle XXI. Aquesta protesta ha estat invisibilitzada pels mitjans de comunicació. El passat divendres, es va fer una roda de premsa en la que es va presentar un manifest que denunciava les insuficiències del procés de regularització i el bloqueig mediàtic que estava tenint la vag a de fam, signat per 180 intel·lectuals, artistes, professors universitaris, famosos, organitzacions, plataformes, etc... Al trucar rutinàriament a tots els mitjans per saber si assistirien a la roda de premsa, el periodista d'una ràdio pública que va atendre el telèfon va comunicar que no hi assistirien i va reconèixer explícitament que tenien ordres dels redactors en cap de no fer sortir el tema de les tancades d'immigrants en vaga de fam i que ell no hi podia fer res.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more