Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració : mitjans i manipulació
Immigrants en vaga de fam i mitjans de comunicació
08 mai 2005
Tinc clar que Catalunya és un país diferent. A part de tenir una llengua, una cultura i una identitat diferent, som un país diferent perquè aquí hi pot haver 600 immigrants en tancades i fent vaga de fam i la cosa passa inadvertida pels mitjans de comunicació. A qualsevol altre país del món, quan una persona desprotegida es veu afectada per una injustícia i no veu altra sortida que fer una vaga de fam utilitzant el seu cos per fer visible la protesta, la cosa és com a mínim notícia, ja que causa estupor que la persona sotmesa a la injustícia, estigui tant desesperada que a sobre posi en risc la seva salut i la seva vida. Ara hi ha hagut no una persona en vaga de fam, sinó 600 persones, que denuncien que el necessari procés de regularització que ha endegat l'actual govern (que cal felicitar) és incorrecte en la forma perquè posa tantes condicions que milers de persones s'hi veuran excloses amb la desesperació que això suposarà. I malgrat la multitudinària vaga de fam, hi ha hagut un bloqueig mediàtic per part de la majoria de mitjans de comunicació privats i, el que és més greu, per part de la totalitat dels mitjans "públics", aquells que paguem entre tots i que haurien de servir per a informar a la ciutadania sense cap filtre d'interessos partidistes. És que ens haurem tornat insensibles a les desgràcies dels altres? És que ens haurem acostumat a veure immigrants sense papers fent vaga de fam i al no ser nou ja no mereix el privilegi de ser notícia? És que al ser ciutadans de segona ("il·legals") no ens importa tant com si fossin "autèntics" ciutadans? És que al ser vagues de fam contra la manera de portar el tema per part dels socialistes mereix ser menys notícia que quan van haver-hi vagues de fam contra la manera de tractar la immigració del govern del Partit Popular?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Immigrants en vaga de fam i mitjans de comunicació
08 mai 2005
si hombre, no querrás que me quiten protagonismo a mi y a mi hijito
Re: Immigrants en vaga de fam i mitjans de comunicació
08 mai 2005
Malgrat estar d´acord amb el fons de l´article voldria fer unes matissacions:

1.- en cap moment han estat 600 persones tancades, la xifra aprox. eren sobre els 400.

2.- No tots han fet vaga de fam. Una gran part no la fet i els que l´han fet tampoc l´han fet d´una manera continuada. Molt pocs han estat els que han fet una vaga de fam continuada.

3.- Només calia haver viscut el dia d´ahir (les accions que es feien) per copsar de la manera més crua com a la societat li importa ben poc el tema. En la jornada d´ahir on es va fer una marxa de pl. universitat fins a pl. catalunya hi havien 200-300 persones, la immensa majoria immigrants, i al principi de la marxa es va tallar durant 5 minuts el trànsit de Rda. Sant Pere, res de nou... si no hagués estat per la airada reacció dels conductors que sortien dels cotxes i esbroncaven als urbanos per "permetre això" i ja ni us dic que ens deien quan es va restablir el tràfic. A més, l´habitual procesó pel carrer pelai amb els curiosos a banda i banda fent fotos i cares estranyes va donar un aire a l´acte de funeral.
Sindicat Terrassa