Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
05 mai 2005
VILAWEB

COL•LECTIUS D'HOMOSEXUALS FAN UNA CRIDA A BOICOTEJAR L'ESGLÉSIA EN LA CAMPANYA DE LA RENDA

dijous, 5 de maig de 2005
Associacions com la Federació Coordinadora Gai-Lesbiana i el col•lectiu Lambda han fet una crida a la població perquè boicotegi l'església catòlica en la campanya de declaració de la renda. Les entitats demanen que no es destini el 0,52% de l'IRPF a l'església sinó a fins socials per tal de no finançar 'a qui discrimina' i en resposta a 'les reiterades actituds reaccionàries de la direcció de l'església catòlica'. El Col•lectiu Lambda de València ha demanat també 'un boicot' als ciutadans i que dediquin el 0,52% 'a fins socials'. La Federació que agrupa organitzacions d'homosexuals (FELGT) de tot l'estat espanyol ha posat en marxa una campanya per mostrar el 'rebuig social' a les actituds 'irracionals i repressores del Vaticà i la jerarquia catòlica espanyola. Segons la FELGT, l'església utilitza arguments irracionals i a vegades insultants en temes com la dignitat dels gais, la igualtat de les dones, la violència de gènere, la recerca amb cèl•lules mare, l'avortament i la prevenció de la sida. La coordinadora de Lambda, Luisa Notario, ha demanat als dirigents de l'església que 'respectin el sistema democràtic i laic', i ha reivindicat el paper crític dels grups de cristians de base, que defensen una posada al dia de l'església en temes socials.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
05 mai 2005
tant li fa. l'Estat i l'Església tenen un pacte escrit (i publicat) en que hi hagi o no hi hagi x caselles marcades, l'Estat destinarà una quantitat elevada dels diners recaptats a l'Església.
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
06 mai 2005
Radical Gay es el buenismo personificado, el que le conviene a la reacción y a la Iglesia. Como bien apunta d, el Estado tiene suscrito un TRATADO INTERNACIONAL con EL ESTADO VATICANO por el cual tiene un compromiso anual de financiación, que bien entregan voluntariamente los ciudadanos o sale de los Presupuestos Generales.

La "campañita" buenista de Radica Gay es una de tantas campañas de desgaste que no sirven absolutamente para nada, sólo para dar la sensación pequeñoburguesa de que "se está haciendo algo", siempre habrá alguien que se quede tan satisfecho de no marcar la casillita de marras, siendo completamente indiferente que lo haga o no. Además, si marca lo de las organizaciones sociales, en un 99 % el dinero va a parar a la propia Iglesia, que es quien controla y recibe las principales aportaciones ONG "caritativas"

Esta campañita es similar a la de la "apostasía", que deja indiferente a la Iglesia.

La lucha es que el TRATADO CONCORDATO con el Vaticano sea DENUNCIADO Y ANULADO, y se obligue a la Iglesia a cumplir las leyes, fiscales, de protección de datos (regularizando sus ficheros ilegales de datos personales en los cuales aparecen personas que hace más de seis años que no han dado su consentimiento a seguir figurando en ellos,etc), de falta de democracia en sus asociaciones, etc, etc.
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
06 mai 2005
Siendo que la Iglesia es el centro ideológico del capitalismo, resultan patéticas y lamentables las llamadas "buenistas" a la "actualización del discurso social de la Iglesia": cualquier actualización del capitalismo produce su profundización. El buenismo no conduce a ninguna transformación social. El cristianismo, como toda religión, consiste en un compendio de mecanismos psicológicos de soporte al principio de autoridad-sometimiento, por lo cual toda acción que se funde en principios religiosos es intrínsecamenter reaccionaria.
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
06 mai 2005
Que cony ha de ser indiferent si marquem o no la casella?? Una cosa és que l'estat que es diu laic no deixi de sufragar l'església, cosa que és fastigosa i absolutament denunciable, i una altra és que individualment molta gent a sobre els ajudi? Em semblaria perfecte que cap contribuent marques la casella i jo personalment no ho penso fer i m'imagino que no és el mateix marcar-la que no marcar-la, a efectes pràctics i ideològics.

Menys dogmatismes Magaledro i menys titllar a tothom de buenista simplement perque ells sols no poden fer que l'estat deixi de pagar a l'església, com a molt el que podem fer es no pagar-los també nosaltres, lo altre ja és qüestió d'una gran campanya, però en la que clar també haurem d'entrar els que per tu som buenistes.

Em pots explicar tu que estàs fent perque l'església no rebi diners de l'estat? Apart d'insultar als que no volen donar-los.
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
06 mai 2005
El diners de l'Estat son de tots els ciutadans. Aíxò, d'entrada. Aquesta casella a favor de l'Esglèsia a l'IRPF es una publicitat gratuita lamentable que li fa l'Estat i una mena d'enquesta del grau d'acceptació, peró no té cap incidència al diners que l'Estat li paga a l'Esglèsia, que venen prefixats per acords que NO HAN SIGUT CONSULTATS EN CAP REFERENDUM o es que el CONCORDAT AMB EL VATICA ha sigut sotmès a referèndum?

FInalment, penso que no es cap insult dir que algú fa campanyes "buenistes", es una opinió que em sembla molt més respectuosa que la teva quan m'acuses sense fonament "d'insultar".
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
06 mai 2005
O sigui que segons el teu criteri marquis la casella que marquis els diners seran els mateixos? Que si marquen 20 milions o no marca ni una persona els diners rebuts no varien? Ho sento però tot i que crec que hi ha una partida fixa crec que es complementa amb aquesta i reben més o menys segons les donacions a través de rendes, però jo no et puc assegurar res perque no ho se, tu si que pots assegurar que el que dius és cert?

PD: Quan dic que insultes em refereixo amb el to despectiu que fas servir el terme "buenista" que tant t'agrada, sense anar més lluny tens una mostra pujada per tu a la columna dreta molt propera, en la teva boca el terme "buenista" és un insult evident als que critiques. O m'equivoco també?
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
07 mai 2005
Donç t'he de dir que sí t'equivoques ja que un insult es una valoració personal i el terme "buenisme" l'estic utilitzan no per criticar cap persona, sino per criticar una forma de pensar, concretament aquélla que vol creure que el capitalisme es pot "humanitzar".

Quant el tema del finançament de l'Esglèsia, hi haurà qui t'ho podrà explicar amb mès detalls però jo et puc dir que hi ha un tractat internacional que determina que l'Estat sufraga una sèrie de despeses de l'esglèsia, com per exemple el sou dels profesors de religió, etc. Si resulta que aquestes partides fixes digem-ne X son cobertes en un percentatje Y voluntariament pels ciutadans que marquen la casella, donç l'estat finança directament dels Presupostos la resta, es a dir el (100-Y) % que sempre ha de ser igual a X, es a dir la despesa total que un tractat internacional diu que l'Estat ha de pagar per a estar a bones amb deu, com si diguéssim.

Per tant, sigui quina sigui la quantitat Y, l'Esglèsia sempre reb X: si els ciutadans no marquen la casella, donç ho paga directament l'Estat fent servir els Presupostos generals. Aquesta es la realitat, i per això es correcter dir que aquesta campanya no li afecta el mès mínim a l'Esglèsia, com no li afecta la campanya de l'apostasia. El que s'ha de fer es que l'Estat obligui a l'Església a complir les lleis com si fòs qualsvol altre organització o empresa, acabant amb els seus privilegis legals de tota mena que ara per ara estan amparats amb un tractat internacional que en realitat no te cap legitimitat democràtica.
Re: Col·lectius d'homosexuals fan una crida a boicotejar l'església en la campanya de la renda
10 mai 2005
Es el Magaledro de siempre que no sabe de nada y opina de todo. Igual habla de la iglesia, que de Eurobank y las excelencias de Ausbanc, homosexuales, Botín y la revolución bancaria intercontinental o el embarazo de doña Letizia. ¡Vaya personaje! ¿Entrará en el próximo Gran Hermano de Tele 5?
Sindicat