Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
GISA va adjudicar, en època de govern de CiU, serveis a dit vulnerant la llei
05 mai 2005
El Periódico - edició impresa

POLÃ?TICA

05/05/05

COMISSIÃ DEL CARMEL

ANDREAS GONZÃ?LEZ
BARCELONA
L'empresa GISA va incomplir en l'última etapa de govern de CiU "sistemàticament" la llei de contractes de l'Administració pública en el capítol de l'adjudicació de serveis. Segons va explicar ahir en la comissió del Carmel el síndic responsable de fiscalitzar les empreses públiques de la Generalitat, Enric Genescà, l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre GISA relatiu al 2000 --ja entregat al Parlament-- i els del 2001 al 2003 --encara no públics-- revelen que aquestes adjudicacions es van realitzar pel procediment negociat sense oferta --a dit-- incomplint els principis de publicitat i concurrència.


Segons Genescà, "la contractació de serveis molt importants no relacionats amb obres va incomplir la llei". En el cas dels serveis informàtics, sempre.


En el capítol d'obres, va assegurar que, "en termes generals", les empreses de l'Administració autonòmica --GISA, ACA, Incasol, Adigsa i Ferrocarrils de la Generalitat-- van seguir la llei, però es van detectar "deficiències" com la fragmentació "freqüent" de contractes per poder aplicar la normativa del contracte menor. A pregunta de CiU, va opinar que aquestes deficiències són extrapolables a altres administracions com els ajuntaments. El síndic va dir que no li consta el cobrament de comissions il.legals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: GISA va adjudicar, en època de govern de CiU, serveis a dit vulnerant la llei
05 mai 2005
Un personaje, ahora fuera de la escena política pero muy conocido en el período felipista como Director General de la RTVE, me contó -Arzallus dixit- cómo en aquel tiempo había un diputado "cunero"( término vetusto que califica a quien ostenta un escaño de una provincia de la que no es natural) que se metía con él continuamente en Preguntas o Interpelaciones Parlamentarias hasta el punto de crearle una verdadera desazón.

Y así, hasta que un día se hizo el encontradizo con él en los pasillos del Congreso y le espetó sin más: ¿qué le he hecho yo a Vd. para que me someta a semejante marcaje? El diputado "cunero" se deshizo en quejas porque no le mencionaban nunca en la Radio de la capital de su circunscripción (Valladolid), ni le daban acceso a ella. El tal Director General le prometió que iban a cambiar las cosas y, ni corto ni perezoso, le envió a un joven periodista de la Casa para que en lo sucesivo atendiera a las pretensiones del Diputado por Valladolid. El tal periodista, según mi informante, pertenecía por entonces a los aledaños culturales del PCE.

El diputado cunero se llamaba Jose María Aznar. El periodista, puesto a su disposición por la RNE del PSOE era ni más ni menos que Miguel Angel Rodríguez.
Sindicat Terrassa