Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : altres temes
Es presenta a Barcelona un llibre sobre la investigació dels moviments socials feta per activistes
05 mai 2005
VILAWEB

ES PRESENTA A BARCELONA UN LLIBRE SOBRE LA INVESTIGACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS FETA PER ACTIVISTES


dijous, 5 de maig de 2005
El llibre duu per títol 'Recerca activista' i és inspirat en les primeres jornades internacionals de recerca activista i moviments socials que es van fer a principi d'any. De fet, molta gent que forma part de col·lectius i moviments socials es dedica també al món de la investigació, sigui sociològica, antropològica o altre, i d'aquestes experiències ha sorgit el debat sobre la figura de l'investigador que també és activista.
En aquest sentit, i segons la tesi del llibre, l'anomenada recerca activista genera canvis i visibilitza conflictes tot sumant-se com un element més a la mobilització social. Per això l'objecte d'estudi de l'investigador activista no és pas l'activisme pròpiament, que ja forma part de la seva quotidianitat, sino que prioritza els processos col.lectius i cooperatius de producció de coneixement i va més enllà de l'acadèmia, aportant més elements a les denúncies de mercantilització i privatització dels coneixements. Amb el recull de reflexions que hi ha al llibre, el Col·lectiu Investigacció, impulsor del projecte, vol fer pública la necessitat de situar en el context català el reconeixement d'aquest tipus de recerca com a eina i espai de transformació social.


L'acte de presentació es farà a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cívic del Sortidor de Barcelona.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es presenta a Barcelona un llibre sobre la investigació dels moviments socials feta per activistes
05 mai 2005
Espero que aquests/es que fan recerca activista no acabin com els pseudointelectuals del MayDay amb el rollo del precariat, la multitud i el postmodernisme. Tot pot ser, sobretot si no trepitges un lloc de treball on tens conflictes, repressió, i no et plantejes la necessitat d'organitzar-te en un sindicat de classe. S'arriben a escriure moltes tonteries que no tenen res a veure amb la realitat.

La recerca des de la universitat (per molt treball de camp que es faci) no és el millor lloc per viure la precarietat laboral en tot el seu espectre, doncs es sol tenir un procés d'adaptació als mamoneos s'hi t'hi vols quedar.

Companys/es, als sindicats!
Companys/es, als sindicats!
05 mai 2005
companyerxs! por la movilidad social! a engordar burocratas!!
Re: Es presenta a Barcelona un llibre sobre la investigació dels moviments socials feta per activistes
05 mai 2005
Per x:

Per la mateixa regla de tres, un treballador d'una fàbrica tampoc serveix per explicar tota la realitat, ni un pertanyent a un sindicat de classe o dels oficials, ni una mestressa de casa, ni un telepizzero, ni una prostituta....Ningú serveix ell sol per explicar tota la realitat, però hi ha estudis concrets que et poden donar dades per fer una explicació el més extensa i objectiva possible. Segons el teu raonament tampoc podriem parlar dels camps nazis si no hem estat, ni de la presó, ni del franquisme si no l'has viscut, etc, etc. Ningú pot viure totes les realitats però necessitem gent que l'expliqui ampliament i que faci l'esforç de donar claus perque entenguem el que no hem viscut.

deixeu de tirar merda a tot el que es belluga, tantdebó fossiu tan beligerants amb els enemics de veritat
Re: Es presenta a Barcelona un llibre sobre la investigació dels moviments socials feta per activistes
06 mai 2005
bona part de l'acadèmia actual, funcionàries i catedràtiques, fa 25 anys apostava per la revolució social, violenta també....

un cop han accedit al poder, consideren violent o "batasuno" [campus_borroca diu el rectorat de la uab]...

ara són funcionaris, degans, catedràtics, caps de premsa o conselleres del pasquis....

simplement afegeixo la reflexió. que ningú es senti acusada: és fàcil justificar l'accés al poder per TOTS el mitjans...

tant fàcil com trucar als mossos d'esquadra perquè et vigilin el Rectorat...
Sindicato Sindicat