Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: @rtivisme : corrupció i poder : fòrum 2004
El MACBA, museu, institució "neutra"?
04 mai 2005
L'oposició i les resistències al Fòrum 2004 no ens van ensenyar res?
Què guay, sortim a les fotos. Les notres produccions, els cartells que hem enganxat els darrers anys, els diaris que hem repartit, les pintades que hem fet, tot això i molt més ho podem veure pel mòdic preu de 6 euros (exagero: són 5,50) al MACBA. Un museu, hòstia tu! I és que sembla que les manis, les performances, les accions, les actuacions fossin ahir... I ja ens les ensenyen en un museu! Un Museu de debó, amb parets molt grands i blanques i sostres molt alts i blancs i noies a la recepció, també altes i blanques... i un munt de segurates (d'aquests alguns més aviat fosquets) amb porres i manilles i uniformes.
Mentre m'espero miro la tarja que està a fora de la porta d'entrada i llegeixo el llistat d'esponsors, patrocinadors, patrons... conye hi són tots: des de timofònica a la Capsa passant pel Bilbao Vizcaya i Endesa (la que matxaca maputxes)i el Pujol, el Maragall, sa majestat la reina, els godós ...

El meu col·lega es pica i comença a mastegar renecs: és un radikal primitiu ell i no entén les subtileses de la política posmoderna. Diu que és una vergonya, que se'ns pixen a sobre, que ja ens utilitzen a nosaltres i les nostres lluites i idees per a cobrir ninxols de mercat en un sector d'alta competitivitat com el cultural/artístic.

Ens discutim. A mi em sembla fantàstic en canvi que quatre xavals autènticament G-E-N-I-A-L-S utilitzin i manipulin el Macba, els seus experts, els seus amos, els seus directius, els seus consellers, els seus patrocinadors, l'ajuntament i la diputació de Barcelona, la generalitat, totes les institucions catalanes i part de les del mon mundial (i SENSE QUE SE N'ASSEBENTIN) per fer colar un super tope mega missatge revolucionari, per ... com es diu? ah si: visibilitzar les nostres lluites. Sissenyors und senyores: aquesta és una feina autènticament subversiva, la resta són tonteries. Per fi, gràcies a que les sales del Macba s'omplen de les plasmacions de les nostres intel·ligències col·lectives, el poble, les masses, ai no: les moltituds veuràn què s'ha de fer i com s'ha de fer per lluitar contra el capital. Ja era hora.
Gràcies Macba!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
04 mai 2005
respecte a aquest tema recomano seguir les opinions a la reflexió "acabemos con el macba y con el mayday" penjat el dia 04.05 a les 12:15

més enllà d'això afegir un sentiment contradictòri, per una banda comparteixo la rabia de veure les luites contra el sistema exposades a les seves vitrines lluents (previ pagament), però una altra banda no puc evitar pensar que els missatges sempre han de poder circular en diferents àmbits, formats i generes.

posaré un exemple: la gran majoria d'accions de protesta als carrers de barcelona busquen que els medis d'informació se'n facin ressó, fet que no exclou la convicció de que aquells medis siguin un instrument del poder. En altres paraules, creiem que ens en podem aprofitar puntualment, que faran que l'acció tingui més presència i que això pot ser positiu.

Vet aquí la meva contradicció: el macba com un difussor/aparador més de les lluites socials o el macba com un mecanisme d'apropiació i domesticació de les lluites anti-sistema.
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
És curiós que ens emprenyem quan les nostres manis són ocultades pel mass media. Per exemple, el fet que el diari el País no informés de la mayday, o que aquest diari sistemàticament estigui amagant la tancada i vaga de fam dels inmigrants. El País sí i el macba no...?
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
El Macba "mitjà de comunicació?". I, per cert, jo trobo que els mitjans de comunicació són tan criticables tant pel que no diuen com pel que si diuen - i com - de les lluites socials
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/175708/index.php#175
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
missatge amagat pel morru??

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/175816

Amagat amb codi "Un altre"
(altres)
Aixo va comencar amb Las Agencias
per sepo 04 mai 2005 05:05:47
Aixo va comencar amb Las Agencias i el diari esta tot fatal em sembla que es deia.¿Algú s´enrecorda? El s cartells contra la reunio del Banc Mundial a bcn, els de dinero gratis,etc. El Macba va pagar molts d´aquests cartells.Pijos-activistas-artistas amb temps i pasta suficient per anar a totes las asambleas i per comprar un local a la placa del sol de Barcelona. D´aquí va sortir la gent del dinero gratis, yomango,etc. amb Marcelo Exposito com a lider intelectual. I despres els reclaim the streets, madays...El Macba sempre ha estat darrera d´aquesta gent amb una relacio ambigua d´amor- odi.
La realitat es que van cambiar la forma de fer les cosas en alguns ambients de bcn, tenen temps per tirar del carro. Aquest canvi ¿ha sigut bo o dolent?
Penso que s´ha ampliat el ventall de gent al voltant de les mogudes alternatives a bcn a canvi de suavitzar la imatge i el discurs. Ara amb tant disseny i musica a les manis es mes facil de digerir.
Per un altre banda aquesta gent no estan per un canvi social sino per la festa, per ser cool, el pijoart. Pot ser si que la moguda alternativa estava anquilosada, pero aquest cami ¿cap a on condueix?
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
un altre (o el mateix) intent de banalització de les lluites

http://www.rtmark.com/torino/lasagencias.html
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
Qualsevol persona mínimament informada en l'àmbit alternatiu de Barcelona sap que la compra del local de pça del sol no té res a veure amb els col·lectius que aquí es critiquen, ni molt menys amb el macba.

no barregem les coses, sense tenir-ne ni idea!
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
Qualsevol persona mínimament informada en l'àmbit alternatiu de Barcelona sap que la compra del local de pça del sol no té res a veure amb els col·lectius que aquí es critiquen, ni molt menys amb el macba.

no barregem les coses, sense tenir-ne ni idea!
acabem
05 mai 2005
Acabem consumint al macab el que nosaltres mateixos produïm per deixar de consumir.
Gràcies, "agencias"!
Arty-simpàtics de la terra, uniu-vos!
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
tot acaba sent fagocitat pel sistema, fins i tot els antisistema, el cas és si es fa d'una forma conscient o inconscient
son tontos, se lo hacen, o se piensan que los tontos son los demas?
05 mai 2005
que alguien me explique por que El Pais no hablara del encierro de inmigrantes durante el encierro y considerara un gran acontecimiento cultural la exposicion museistica de lo generado por el encierro...

si las drogas estan caras y encima los camellos te tangan (es tu destino, no vales para otra cosa) y moverte entre la gente guapa cuesta una pasta, pasta facil que sabes les puedes sacar a los que te dije alquilandete como trilero para su banca por que sabes que ellos saben que les conviene...
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
A... com es diu?... a si!! l'escena alternativa de Barcelona sobraba arteriosclerosi, es va proposar fer coses divertides (mani-festa-accions...) va resultar durant un temps (potser si que algú des de algun lloc va influir per que aixó passes)... ara el temps passa cada cop més de pressa, el que en un moment era modern ara ja es museable... i espera!!! tu que et burlaves del hippies per antics!!!... De tota manera hi han agut mani-festes-accions tope divertides i amb unamúsica molt bona, jo guardo un bon record de l'orda d'emmascarats trencant vidres durant la mani del Banc Mundial, crec que mai més hi ha agut quelcom semblant.. a, pero això no surt al museu modernillo, això que tant en l'atretzo com en el guió era molt modern i la música tecno dels vidres esberlats super vanguardista, l'academia que ara s'exposa al MACBA es va posar les mans al cap, encara recordo una pancarteta de les Agències que deia... fuera policias de las manis (tope postmodern)....?!.... La performance ultramoderna i experimental dels emmascarats no s'ha tornat a reproduir amb l'exit de crítica i públic d'aquella, ara, que els neopacifistes, els alterglobalizadores i els movimentistes socials han entrat als museus, potser s'obrirà una esquerda per on aquells vàndals guapos i desinivits puguin tornar a la llum del sol!!.

MACBA quedetels tots!!!!
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
05 mai 2005
jajaja síii muy buena esa performance del 2001, tempusfugit. Un mogollón de enmascarados trinchando cristales, que facilitaron que los secretones se metieran en la mani y luego les hostiaran a ellos y a decenas de gente que no podía correr. Recuerdo una imagen de una mujer mayor con la cabeza abierta, y algunos críos chillando. ¡Muy buena la acción de los encapuchados, sí señor!

Luego recuerdo, como tú dices, el éxito rotundo que resonó por toda Barcelona durante días y días. Por ejemplo, el ruido que hubo que hacer en los medios de comunicación para denunciar a los secretones y proteger a algunos de entre los movimientos que, aunque responsables de la batalla campal, se tumbaron y/o escondieron a que les resolvieran la papeleta: abogados, denuncia contra la Valdecasas, etc. Mientras, llamaban a los demás ¡bendidos!, desde la madriguera. ¡Cómo nos reímos!

¡Muy bueno todo eso, sí señor, todos tenemos un recuerdo excelente!

¡Qué gentuza los neopacifistas, alterglobalizadores, movimentistas, maydays, etc etc etc!, ¿eh? Qué pena que cada día son más y más y los que van trinchando no para joder al sistema, sino para joder a los demás, son cada vez menos. Y es que el mundo está loco, loco, loco, y la peña no se entera de nada.

Una pena no poder repetirlo en la mani del 1 de mayo pasado, ¿eh? Penita que nos pillaran el camión con las piedras y sólo pudimos intimidar. Salir solitos a trinchar cristales, fuera de la mani, era peligroso: demasiados secretones apostados con palos, y pañuelos y pasamontañas alrededor del cuello. Performancea para tocar los huevos a la peña... ¡pero hazlo seguro! Que los demás se coman el marrón, garantiza un éxito rotundo.

Resumen del programa político de los trinchacristales: ¡Por favor, Durruti, resucita y pon orden, ya está bien de tanto tecno!
Re: El MACBA, museu, institució "neutra"?
06 mai 2005
"Penita que nos pillaran el camión con las piedras y sólo pudimos intimidar"

al final resultarà que el secreta ets tu payass@
Així qui va manar detenir el camió???
06 mai 2005
No és el primer comentari d'alegria per els 6 detinguts, sembla que no sols els trinxavidres "s'esconden en sus madrigueres" sinó que també el "denunciador de Valdecasas" va preferir amagar-se i no dir res quan hi van haver 6 companys (companys?) detinguts... el tema fa fàstic, la santurroneria hipócrita i megamilitante del tempus no deixa de ser aixó, santurroneria
Sindicat Terrassa