Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
La policia torna a desatendre una denúncia per estar feta en català al País Valencià
04 mai 2005
VILAWEB

DESPRÉS DELS CASOS DE XÀTIVA I GANDIA, ARA S'HA DONAT A VILA-REAL UNA NOVA NEGATIVA POLICIAL D'ATENDRE UNA DENÚNCIA PER PARLAR-LOS EN VALENCIÀ.

dimecres, 4 de maig de 2005

EL DENUNCIANT, UN REGIDOR DEL BLOC D'AQUESTA POBLACIÓ, S'HI HAVIA PERSONAT PER LES AGRESSIONS QUE VA PATIR EL SEU FILL EN ACABAR EL CONCERT D'ACCIÓ CULTURAL
La legalitat estatutària sembla haver-se aturat a la porta de les comissaries valencianes. Despres dels casos recents de Xàtiva i Gandia, ara ha estat a Vila-real on els funcionaris policials han mostrat el seu total menyspreu cap a la llengua del nostre País. Els fets són els següents: hores després d'acabar el concert d' Obrint Pas que havia organitzat Acció Cultural del País Valencià, un grup de joves que havien assistit a l'acte eixien d'una parada de metro quan van ser atacats per una colla "amb estètica neonazi". Al dia següent, el jove, que és de Vila-real, va tornar a casa, va explicar l'atac que havien patit i va marxar amb el seu pare, Maties Marín, regidor delBLOC d'aquesta localitat, a presentar la corresponent denúncia a comissaria. Però, en arribar-hi i parlar "en la llengua del País", va començar la tirallonga per desgràcia massa habitual de "no le entiedo", "hableme en castellano", "no tengo porqué entenderle"... i, com ni pare ni fill van voler renunciar als seus drets lingüístics, la denúncia va quedar sense interposar.

Llavors el pare va donar a conéixer els fets als mitjans de comunicació i, en fer-se públic, el comissari local li va telefonar per disculpar-se i es va oferir a prendre-li ell mateix la declaració, com així ho va fer. Però aquest gest "de bona voluntat" no ha tranquil.litzat el diputat provincial del BLOC, Josep Maria Pañella, que ha sol.licitat una entrevista al subdelegat del govern, Juan Maria Calles, per exigir-li que aquesta manca de respecte cap a la llengua dels valencians s'acabe d'una vegada, i que es cursen les instruccions corresponents a totes les comissaries per tal que els ciutadans siguen atesos de manera correcta i en la llengua oficial que ells hagen escollit.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat