Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
Valencia: corre la voz: el sábado junt+s a la playa
04 mai 2005
CORRE LA VOZ: este sabado junt+s a la playa.
CORRE LA VOZ, ENTRE TOD+S PODEMOS:
BICIFESTACIÃN POR UN CARRIL BICI TAMBIÃN EN LA AVENIDA DEL PUERTO
ESTE SÃ?BADO A LAS 12 DE LA MAÃANA EN BICI JUNT+S A LA PLAYA
CONVCATORIA: 12:00 margen izquierdo del cauce, mirando al mar, bajo puente de las flores
CORRE LA VOZ, ENTRE TOD+S PODEMOS
04.05.05 @ 21:02:58
cartelbici7mayo05.jpg
BICIFESTACIÓ PER UN CARRIL BICI TAMBÉ EN L‚AVINGUDA DEL PORT
BICIFESTACIÓ PER UN CARRIL BICI TAMBÉ EN L‚AVINGUDA DEL PORT


La bicicleta és un mitjà de transport idoni per a un futur sostenible, especialment en la ciutat. Cada vegada més ciutadans utilitzen avui la bicicleta com vehicle de persones lliures i racionalment conscients dels beneficis que reporta per a la nostra salut i per al medi ambient.

L‚automòbil s‚ha convertit en una de les fonts més importants de contaminació acústica i d‚emissions de diòxid de carboni, gas d‚efecte hivernacle que incideix directa i decisivament en l‚escalfament de la Terra, en el canvi climàtic i en la degradació del planeta.

El protocol de Kioto va establir el compromís dels països econòmicament desenvolupats de reduir les seves emissions de gasos d‚efecte hivernacle en un 5,2% de mitjana durant el període 2008-2012, respecte als nivells de 1990. Europa es va comprometre a una reducció del 8%, i s‚estima que els països més rics del món, amb un 20% de la població total, emeten més del 60% dels gasos d‚efecte hivernacle. Per aquesta raó, contribuir a la reducció de les emissions de diòxid de carboni és, a més d‚un compromís amb el medi ambient i la salut, un acte de mínima justícia amb els països menys desenvolupats.
De les informacions que han aparegut fins al moment sobre el projecte de l‚Ajuntament per a la reforma de l‚AVINGUDA DEL PORT, de gairebé 3 km de longitud, es desprèn que l‚obra va a suposar l‚eixamplament de voreres i més espai per a arbrat, fins a uns 9‚5 metres. Amb la calçada (els 19‚5 metres restants) han previst, a més del necessari carril reservat al transport col·lectiu, quatre carrils de circulació i dos d‚aparcament, tots ells en sentit port.
El retorn al centre haurà de fer-se per l‚Avinguda. de Balears. No obstant això, en les dites informacions no es fa cap esment al que seria un oportú carril bici, que facilitaria un accés net, ràpid i directe des de la zona centre fins al port, sense haver de desviar-se per les Avingudes de Blasco Ibáñez o de França. Més encara, aquest carril donaria servei als veïns dels districtes de Camins al Grau i Poblats Marítims. En aquest sentit, el mapa del carril bici editat pel mateix Ajuntament confirma l‚absència d‚intenció d‚implantar un carril bici en l‚Avinguda del Port. Amb això es pot perdre una oportunitat magnífica de contribuir a una millor vertebració de les comunicacions est - oest en la ciutat, contribució, a més, neta i saludable.

La nostra experiència com ciclistes urbans ens indica que els carrils bici en ziga-zaga, particularment en carrers residencials d‚un sol carril, són de poca utilitat. Els carrils realment útils per al tràfic ciclista són aquells que circulen per les grans avingudes (com els del final de les avingudes d‚Aragó o Blasco Ibáñez), ja que permeten circular per llargs trams en línia recta, trams que proporcionen una bona visibilitat per als ciclistes, els quals, al seu torn, són fàcilment percebuts pels conductors i vianants. Els avantatges anteriors són més acusats quan el carril bici no està al mateix nivell que les vies de trànsit per als vianants, atès que els vianants tendeixen inconscientment a circular per ell, i quan el carril està convenientment separat del tràfic rodat motoritzat. Per tot això, seria una pèrdua lamentable que una reforma de l‚Avinguda del Port de semblant envergadura, i ja en el segle XXI, no incloguès un carril bici d‚aquestes característiques. Cal tenir en compte que el carril enllaçaria la plaça de Saragossa amb el tram que voreja la dàrsena interior del Port, de pròxima construcció segons el mateix Ajuntament, pel que connectaria les actuals vies ciclistes de l‚Avinguda d'Aragó i del Passeig Marítim.
En definitiva, quan un ciutadà canvia el cotxe per la bici per als seus desplaçaments quotidians, contribueix a la reducció d‚emissions i a millorar la qualitat de vida del conjunt de la població. Perquè aquesta actitud sigui el més àmplia possible és necessari garantir al màxim les millors condicions de seguretat a ciclistes i vianants, cosa que actualment pot proporcionar un bon carril-bici.

PER TOT AIXÒ, REIVINDIQUEM LA CONSTRUCCIÓ D‚UN CARRIL BICI EN L‚AVINGUDA DEL PORT, APROFITANT LA SEVA PRÒXIMA REMODELACIÓ!!

Convoca: Univertsitat en Bici
S'adhereixen: Vaència en Bici, Peña Ciclista UPV, Comision Mueve
(E.T.S.I.I.)
Mira també:
http://www.barriodelcarmen.net/laopinion/nota.php?p=156&c=1

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa