Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
25 d'abril: algunes consideracions per superar els estatuts (CUP València)
04 mai 2005
P6150008.JPG
Al País València, a les Illes i Catalunya s’està fent la reforma dels respectius estatuts d’autonomia, d’esquenes al poble treballador dels Països Catalans i, llevat de Catalunya, sense guardar ni les formes, amb un secretisme que no fa pensar res de bo. Tot plegat tenim la certesa que estem davant d’una maniobra de maquillatge ben superficial pel que fa als drets i als interessos de la classe treballadora catalana però que agreujarà la situació de dominació que patim, de classe, nacional i de gènere

Després de conèixer els continguts de Tractat de Roma que ens han volgut vendre com si es tractara d’una constitució europea i, tenint en compte que també hi ha pendent una reforma de l’actual Constitució espanyola, sabem que es preparen els diferents sistemes legislatius amb un sol objectiu: explotar de manera més eficient els pobles d’europa, els treballadors i especialment les treballadores així com els recursos naturals que encara ens queden.

Plegats ací ens hem de plantejar si creiem que unes reformes són suficients per avançar cap l’alliberament del nostre Poble, de debò que no, només una ruptura veritablement democràtica ens permetrà recuperar la llibertat i això només serà possible si el poble dels Països Catalans assumeix la tasca de ser el subjecte de sobirania que tant la Constitució com els estatuts ens neguen.

Per més xerrameca formal i declaracions d’intencions que es puguen llegir en estatuts d’autonomia, constitucions i tractats, només l’exercici del dret a la lliure autodeterminació ens permetrà assolir el model de societat de desitgem, uns Països Catalans lliures i socialistes; deixem-nos de reformes, deixem de donar suport a uns partits polítics (catalans o no) que ni ens representen ni ho pretenen, hem de crear el nostre propi referent polític, nacional, representatiu i democràtic i això és tasca de totes les persones que vivim i treballem als Països Catalans.

En aquest sentit, al País Valencià sembla que encara hi ha qui espera la salvació divina en forma de PSOE (ja ni PSPV), com podem ser tan beneits? És que no tenim memòria? No vindrà cap setè de cavalleria a alliberar-nos, no esperem cap profeta ni cap senyal diví, els actors som nosaltres mateixos i el moment més oportú és ara.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 25 d'abril: algunes consideracions per superar els estatuts (CUP València)
04 mai 2005
CUP CUP CUP
Herriko alternativa!
Re: 25 d'abril: algunes consideracions per superar els estatuts (CUP València)
04 mai 2005
em pareix molt be que la cup de valència faça manifestos, però no podria fer un manifest de caràcter municipalista, ja que a València ens fa més falta un treball municipal. Per treure manifestos de caracter nacional ja hi ha moltes altres organitzacions.
Re: 25 d'abril: algunes consideracions per superar els estatuts (CUP València)
04 mai 2005
Totalment d'acord amb l'opinió de valencià.
Cadascú el que li pertoca, i a la CUP lluita municipal!
Sindicato Sindicat