Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
L'integrisme hispànic colpeja de nou a València
04 mai 2005
El passat dissabte 30 d’abril, com tants anys fa ja, ens vàrem aplegar a València un bon nombre de valencianes i valencians, per commemorar el 25 d’abril, data històrica per al poble valencià. Jo, un any més vaig estar manifestant-me, com sempre ho he fet i com continuaré fent-lo en els propers anys, en defensa de la nostra dignitat i orgull com a poble, en defensa del meu País, de la meua llengua i cultura, d’allò que ens fa universals i particulars alhora.

La manifestació que va transcórrer en un to absolutament pacífic, com no podia ser d’altra manera, va ser un esclat de color i alegria, on joves i no tan joves, en una paraula valencianes i valencians, expressaven les seues reivindicacions i les seues preocupacions, no només pel futur de la nostra llengua, sinó també per altres problemes que estan afectant i devastant el nostre País. Així qüestions com les línies d’alta tensió, l’urbanisme depredador, el riu Xúquer, etc. van ser temes de conversa i reivindicació.

Finalitzada la manifestació, amb algunes actuacions i parlaments, a la plaça Amèrica, aquesta es va dissoldre, tornat molts de nosaltres a casa, amb un alt grau de satisfacció personal i col·lectiu per la normalitat de l’acte (sembla que ja s’han superat aquelles manifestacions en què algun grup de salvatges i maleducats insultaven i llançaven objectes), però també per la gran quantitat de joves que hi havia participat.

Després d’aquest acte, com sempre, havia convocat un concert al Campus de Tarongers (obviaré explicar per què no es realitza a la plaça de bous. El Sr. president de la diputació de València ho pot explicar millor que jo). Aquest concert no és més que el final festiu d’una jornada, clarament nacionalista i valencianista, que pel que explicaré a continuació, sembla ser que als espanyolistes més reaccionaris i rancis, que amb una gran impunitat, covardia i certa tolerància continuen actuant dins del nostre territori.

El concert va ser un èxit, malgrat el que alguns desitgen, amb el colorisme esplèndid de la nostra senyera onejant per tot els llocs, amb els joves divertint-se en sentir l’esclat de la música i comprovar que en són molts els que volen construir un País Valencià més just i més solidari per a tots. Poc s’esperaven un grup reduït de joves, que el pitjor estava per arribar.

En acabar el concert aquest grup de joves, que anaven parlant de forma distesa, comentant l’èxit de la convocatòria, que ells mateixos havien ajudat a muntar, pegant cartells, repartint propaganda, etc., quan es dirigien a la parada de "metro" serien agredits per un grup de caça ultradretista i nazi. Van eixir d’un cotxe que estava aparcat, on esperaven com els caçadors esperen la presa, amb premeditació i traïdoria, com el que són una enorme colla de covards feixistes. Van eixir com animals, armats de bats de beisbol i sense creuar paraula es van llançar contra els joves, que en adonar-se’n començaren a córrer, fugint de les bèsties de l’infern més negre de la humanitat, d’aquells que en no tenir raó ni arguments utilitzen la violència per imposar les seues idees.

Malauradament no tots pogueren fugir de l’atac dels neofeixistes, un d’ells va ser apallissat, rebé diversos cops amb el bat de beisbol al cap, com ha quedat el senyal amb les sis grapes del seu cap, una mà inflada i quasi immòbil, a més de diverses contusions més per tot el cos inclòs també el cap en altres parts. El servei d’urgències de L’Hospital Clínic de València en pot donar testimoni.

Aquest grup de joves no era de València i, en tornar al dia següent a casa, el pares de l’agredit, un jove de 18 anys, indignats, espantats i atemorits d’una banda, però alleugerits per conservar el fill amb vida, decidiren posar la corresponent denúncia en la comissaria de la policia nacional de la seua localitat, tot i que donen per descomptat que del part d’urgències de l’Hospital Clínic, on consta que ha estat una agressió, la policia ja en tindrà constància.

És en aquest moment on comença una experiència surrealista, o no tant després de llegir el que ha passat amb un jove de Xàtiva. El pare es presenta el dia 1 de maig en comissaria i explica que vol posar una denúncia per l’agressió patida pel seu fill. La resposta és contundent i colpeix la raó i el cor del pare: "Si quiere usted que le atienda deberá hablar en castellano, en valenciano no le entiendo". Davant d’aquesta actitud i després d’una agra discussió, on el pare no renuncia a parlar en valencià i ser atès, resulta impossible posar la denúncia, ja que ningú en la comissaria reconeix comprendre el valencià. S’ha fet constar en el llibre del ciutadà la queixa per aquesta actitud intolerant i intolerable, en un estat de dret com el que tenim.

La denúncia serà interposada el dia 3 de maig.

Els pares del jove agredit exigeixen a les autoritats, i en aquest cas al Subdelegat del Govern, que prenga les mesures necessàries perquè en totes les comissaries del nostre País hi haja almenys un policia que puga atendre als ciutadans que s’expressen en valencià o que les dote d’un traductor.

D’altra banda exigisc que es prenguen les mesures adients perquè aquests grups neonazis, siguen investigats i portats davant l’autoritat judicial competent. Cal que es prenguen les mesures corresponents per il·legalitzar i perseguir tots els grups feixistes, com Espanya 2000, Democràcia Nacional, i altres, per les seues connexions i/o formar part d’aquests grups de violència del carrer.

Tot i que sembla una història de ficció, al segle XXI, açò que acabe de contar és una realitat. La comissaria és la de Vila-real i el jove agredit és el meu fill.


Maties Marín i Sàez
Regidor del Bloc Nacionalista Valencià de Vila-real
Vila-real, 2 de maig de 2005
Mira també:
http://www.racocatala.com/articles/7661

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'integrisme hispànic colpeja de nou a València
04 mai 2005
Que se joda por rojo y por ir maqueado, a ver si se enteran de una vez quien manda en valencia. Por cierto para todos los que os meteis con los "feixistes" porque atacan en mayoria:

- Dos atacantes "feixistes"
- Cuatro rojos separatistas

¿quien ataca en minoria ahora?
¿quien cobra?
¿quien corre?

EN VALENCIA ESTA CLARO QUIEN MANDA.
Re: L'integrisme hispànic colpeja de nou a València
18 mai 2005
Tu calla imbècil!!

Fora nazis de merda de Indymedia!!

NAZIS, MILITARS I POLICIA ETA MATA´LS!!
Sindicat Terrassa