Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Per què s'ha subtituït l'1 de MAAIG pel ridiculisme festiu i per l'eurocèntrica designació d'EuroMayDay?
No n'hi havia prou amb l'1 de MAIG?

Penso que la designació d'EuroMayDay és un error. Primer de tot perquè, com qui no vol la cosa, ens imposeu l'anglès en nom del progrés...
Però, el més greu és que la designació EURO és com una invasió subtil que contribueix a desfigurar el sentit de l'1 de MAIG, que entenc que és i ha de seguir sent una data de reivindicació de la classe treballadora i de solidaritat internacionalista.

Què en penseu?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
totalment d'acord amb tu: l'anglés es una llengua que s'està comportant de forma minoritzant respecte d'altres i per tant va en contra de la diversitat. Després de que l'Imperi Romà extengués el llatí pel nord del mediterrani vam tardar mig mileni a recuperar una mica la diversitat i encar estem molt lluny de tornar-la a tenir com era abans. Penso que fa falta la creació d'una llengua de viatge internacional a partir de totes (l'esperanto el trobo massa polac, però de forma provisional no estaria malament) i una política global de protecció de llengües i dialectes que amplii el ventall i possibilitats de totes les llengües arreu del món, perquè no quedin com a llengues mortes, sinó que permetre que puguin explorar noves possibilitats tenint els sus parlans d'una forma viva i evolucionin sense interferències.

Pel que fa europa jo em considero antieuropeista directament. Europa és una invenció. (geogràficment parlariem d'eurasia) i en sentit burocràtic l'hem creat nosaltres. Potser si que té sentit anar posant nivells de poder cada cop més gran, peró per respecte als individuas, penso que aquests nivells superiors han de ser debils en front els inferiors. Penso aixó. ¿que creieu?

salut
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Penso el mateix que tú, però crec que <b>tothom es lliure d'expresar-se/manifestar-se com vulgui.</b> Jo vaig sortir cremat del May Day d'enguany, no em va agradar, però crec que el que faré(hauriem de fer tots els que no lliguem amb el MD..) ès optar per una via més clàssica de reivindicació per l'1 de maig allunyada del servilisme/pantonimia de les manis dels sindicats del sistema (UGT,CCOO...) que cada anys són més minoritaries i ridicules, i la via performance-festiva del May Day que no ens agrada a molts ( però que és totalment legitima, ull!).
Tenim un any per treballar per una alternativa... totes les idees són benvingudes, jo sé el que no vull, no ben bé el que voldria que fos. Idees?
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
he oblidat dir que europa tampoc existeix a nivell cultural peque el que tenim en comú és "lo occidental", i aixó també es troba als EUA i a Australia, encara que allí no tinguin les contracultures que tenim nosaltres. No sé, crec que Ortega i Gasset va ser el primer en preguntar-se ¿que es europa? i no ´sé que deuria respondre.
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Si el dia en comptes de Euro May Day es digues "Primero de Mayo Estatal" (així, en castellà), tothom veuria clar que seria una imposició estatalista del dia del treballador i que el posar-ho en castellà va en detriment de la nostra llengua que es el català. No hi hauria dubtes ni debat.

Llavors, perque hem d'aceptar l'anglès? L'imposició del idioma és la mateixa.
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
¿no penseu que la idea d'una lluita col.lectiva més enllà de les nostres fronteres es més important que el debat de l'anglés si o l'anglés no?

penso que hi hà un gran potencial en globalitzar les lluites i les formes de fer-ho
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Si es tracta de fer alguna cosa conjunta a tot europa (podria ser a tot el mon, pero mira si vols comences a organitzar-ho) s'han d trobar vies d'enteniment i dubtu k a holanda, frança o alemanya sapigan massa català o castellà o qualsevol altre llengua. No es la meva llengua contra la teva, si t'ho mires bé segurament la iniciativa ha sorgit de trobades internacionas, no anglesos k ho exporten. Si tu vas a unes jornades internacionals i et trobes amb un polones amb k li parlaras? esperanto??? no em facis riure, la idea es maca, pero ningú el sap pracitcament.

En aquest cas es un lligam comú per a tots, fixat k el subtitol si k està en català, no tindria sentit fer-ho en comú amb altres paisos i cadascu amb la seva llengua, ara bé sempre pots pasar d l'internacionalisme i anar a la teva o nostra o com vulguis dirli.

No sem mal interpreti, jo tb vull viure plenament en català, però tinc la grana ventatge de saber més d'un idioma i si l'anglès es l'idioma més extes men aprofitaré al anar fora per ferme entendre i comunicarme.

Per cert, al del llatí, recorda k el català ve del llatí, així k vigilem el k diem k a vegades se'ns encen la vena del front i no carburem del tot bé.
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
el euromayday es un buen invento. simplemente es un espacio en el que dar respuesta a las nuevas relaciones de poder social y laboral, a las que ya no solo no dan respuesta sino que contribuyen los sindicatos mayoritarios.

a mi el nombre me parece una buena idea por dos razones: la primera porque trata de globalizar la resistencia, de buscar un marco común de expresión, lo que no impide que en cada sitio se exprese localmente al gusto de los activistas del lugar. y la segunda razon es estetico-mediatica, porque es un juego de palabras con la expresión de auxilio mayday.

es cierto que el inglés es la lengua del imperio, pero dudo mucho que los problemas de la lengua catalana, la identidad y la unidad territorial corran ningún peligro con este nombre. De hecho el inglés no afecta nada más que al propio vocablo, no a ningun discurso mas, y como dije antes es una concesion de cara a globalizar la resistencia en un marco común. entiéndase por ejemplo del mismo modo que el término indymedia. ataca al catalán????

que el mayday haya salido mal este año eso es otro debate sobre el que ya se ha expresado mucha gente, yo mismo incluido:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/174895/index.php

y sobre lo de los camiones festivos... eso es un debate interno que creo no afecta al debate mayday si mayday no. que alguien lleve un camion de un tipo no quita para que otros lo lleven de otro.

yo simplemente creo que cuantos mas seamos y mas diferentes mejor. simplemente porque es muy dificil ser mucho y iguales, y tal vez pobre.

encuentro por otro lado penoso que la gente este en contra de las cosas solo porque no les guste. que si como no me gusta esta musica esto no me parece bien, que si como no me gusta esta pintada, mejor que no se haga... por ahi no vamos a ningun lao. diversidad y unidad es lo que nos da fuerza. saludos.
EuroMayDay, m'hi cago i m'hi pixo
04 mai 2005
1 MAIG = RESISTÈNCIA ANTICAPITALISTA
1 MAIG = INTERNACIONALISME

Euro May Day = ROMERIA PIJOTERA
Euro May Day = EUROCENTRISME XOVINISTA

Recuperem el Primer de Maig!
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Sou tots uns superficials
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
<a href="http://www.euromayday.org";>Algunes respostes</a> a les vostres preguntes.

El primer de Maig // Euromayday és la nostra festa, dels treballadors precaris, precaritzats, precaritzables de tota Europa, organitzats a nivell europeu.
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
La mania dogmàtica, en efecto ,no consiste en fijar aquí o allí un sentido,
una verdad, sino que radica en el mero hecho de pretender asignar, sea donde sea, un sentido y una verdad.
1 de Maig, Euro May Dey. Saturar,transversalidad.1 MAIG = RESISTÈNCIA ANTICAPITALISTA
1 MAIG = INTERNACIONALISME

Euro May Day = ROMERIA PIJOTERA
Euro May Day = EUROCENTRISME XOVINISTA

Recuperem el Primer de Maig!
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
desde el desprecio no conseguiremos la union q hace la fuerza.
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
ja ja ja
me parto de risa
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Exacto: aquí los únicos que se parten la caja son los capitalistas y los fachorros.

Qué mas dá que sea en inglés o en swahili. Si hay una lengua que todo el mundo entiende, sea esa la que se use para la lucha.

No tiene nada que ver el slogan con que no se respeten otras lenguas, nada que ver.

La explotación y el odio capitalista habla todas las lenguas.

Personalmente creo que el May day debe madurar, evolucionar. Y en eso estarán quienes lo llevan. De la misma manera que en ello están quienes desde dentro de los sindicatos verticales, luchan por su horizontalidad y por los objetivos directos. De duden de ello ;-)
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Bueno, ja estem, sabia q sortiria l'argument. L'anglès l'enten tothom. Es parlar de la llengua com un estri, com un martell (no m'extranya que vulguin fer desapareixer humanitats!).

Que jo sàpiga el cartell era de la mani de Barcelona, no anava a res internacional, llavors es pot fer en català que no passa res, tothom el pot entendre. I si es vol es pot fer en petit castellà, anglès, àrab o amazic, com s'ha fet d'altres cops, no passa res. Pero lo de "May Day" en anglès diu molt de si...

I ojo, que em sembla una idea bonissima i he participat en les dues edicions, i que el tema de la llengua em sembla molt secundari, però ja que surt el tema... reflexionem. Quin problema hi ha en dir-li "U de maig"?
Re: Per què Euro May Day?
04 mai 2005
Estic d'acrod amb Resistent, ara bé s'ha deixat de dir a més a més que l'Euro-mayday de merda és una parade rave-pijippi-modernilla que no te res a veure amb el dia mundial del treball.
Re: Per què Euro May Day?
06 mai 2005
asi vamos a convivir en la diversidad?
Sindicato Sindicat