Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
El CSO Can Calet dóna suport a una denúncia contra els Mossos d’Esquadra
04 mai 2005
Un grup de persones ha tingut el coratge de denunciar a dos agents dels Mossos d’Esquadra per acusar a un veí de les Franqueses de la ocupació de la masia de Can Calet de Corró d’Avall. Des del CSO donem suport tant als denunciants com al veí afectat, que també ha patit coaccions telefòniques per part dels agents per anar a declarar "voluntàriament".
El passat 29 de desembre al matí, dos agents del Cos de Mossos dâEsquadra van entrar dins el recinte del Centre Social Okupat Can Calet sense cap tipus dâautorització legal que els permetés aquesta entrada. A dintre del recinte van trobar a un veí de les Franqueses a qui van demanar identificar-se. Ell els hi va dir que marxessin dâallà perquè no portaven cap notificació per entrar a un recinte ja que, segons les lleis que âellsâ? diuen defensar, cal ensenyar aquest document.

Els agents van fer cas omís i, a més, van voler denunciar al veí de les Franqueses dâhaver okupat la masia de Can Calet i el van convidar a declarar a la comissaria de Granollers âvoluntàriamentâ?. Davant la negativa del veí, que té dret a no declarar davant de la policia, durant els següents mesos un dâaquests mossos va realitzar sistemàticament pressions via telefònica perquè accedís a anar-hi voluntàriament. Les coaccions de lâagent van arribar a tal punt dâatac psicològic que feia referències sobre la seva dona i el seu fill.

Assabentats dâaquesta situació, un grup de persones properes a aquest veí de les Franqueses van denunciar la setmana passada aquests fets al jutjat. Aquests dos agents podrien haver incorregut a un delicte de violació de local, segons lâarticle 203 del Codi Penal en relació a lâarticle 204 del mateix, a més de vulnerar el dret a la intimitat, ja que van realitzar fotografies a dins el recinte sense autorització.

Des de lâAssemblea del CSO Can Calet donem total suport tant a aquestes persones que han tingut el coratge de denunciar uns fets tan greus (tenint en compte les represàlies que cada cop acostuma a fer més la âpolicia catalanaâ?) com a aquest veí de les Franqueses que va tenir la mala sort de trobar-se en aquesta situació. Aquesta persona està patint les conseqüències dâuna forta repressió i abús de poder per part dâuns policies que violen unes lleis que, segons els valors de la societat capitalista, són els encarregats de fer complir.

Des de lâAssemblea del CSO Can Calet esperem que les seves pròpies lleis serveixin per jutjar-los i evitar la impunitat, ja que creiem que la llibertat de les persones i allò que de veritat és lícit ha prevaler sempre per sobre de totes les coses, objectes i interessos al servei del poder i els diners.


AQUESTA ÃS LA SEVA DEMOCRÃCIA?
CAP REPRESSIÃ SENSE RESPOSTA!!!


Assemblea del Centre Social Okupat Can Calet
Corró dâAvall - Les Franqueses del Vallès, maig de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El CSO Can Calet dóna suport a una denúncia contra els Mossos d’Esquadra
04 mai 2005
aguantant ferms, amunt la lluita
Pfffffffffffffff
14 nov 2005
jo eske alucine kada dia mes. kuan s'adonara el personal ke la policia no es necesaria per a res?
Sindicato Sindicat