Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Reunió per crear un grup de suport als immigrants en lluita
03 mai 2005
Reunió per crear un grup de suport als immigrants en lluita:

Dimecres, 3 de maig
19h hores
Local de la CGT, Via Laietana (Barcelona)
Queda menys d’una setmana per al tancament oficial del procés de “normalització� dels treballadors i treballadores immigrats sense papers establert pel govern de l’Estat. L’evidència constata que aquest procés ha estat un frau, per les expectatives infundades que va generar entre la població sense papers, i un fracàs, perquè no assoleix ni de bon tros els objectius que s’havia plantejat: les perspectives més optimistes calculen que més de la meitat d’aquests homes i dones no aconseguiran els preuats papers i hauran de seguir en la situació de clandestinitat social i, en molts casos, d’explotació laboral en que es troben.

Els i les immigrants tancats, alguns en vaga de fam, en diversos locals de la província de Barcelona, s’han adreçat en diverses ocasions a la societat civil catalana (organitzacions socials, entitats cíviques, sindicats, associacions, ONG i persones a títol individual que simpatitzen amb les reivindicacions pels drets de les persones) per demanar-ne la solidaritat en la lluita pels seus drets, que són els de tothom. Tots nosaltres hi hem respost favorablement en un moment o altre.

Creiem que ara, a menys d’una setmana del tancament del procés, que evidenciarà el fracàs de les mesures governamentals, és fonamental fer un esforç per articular amb mes eficàcia i per estendre aquests suports, a fi de preparar-se per al que hi haurà desprès del 7 de maig. Per a fer això, un grup de persones i entitats (que fins ara ha estat una comissió informal) estem intentant organitzar un col·lectiu de suport als immigrants sense papers i pels drets per a tothom.

Ens adrecem a vosaltres com a entitat o individus que heu mostrat en altres ocasions el vostre suport als immigrants tancats i en defensa del dret d’aquestes persones a reivindicar els seus drets, i us demanem que doneu un nou impuls a la col·laboració. Com fer-ho?

1. Creiem que és important l’assistència un màxim de col·lectius socials, cívics i polítics a la trobada de fundació d’aquest col·lectiu de suport; la voluntat es també de vincular les entitats a la lluita dels immigrants des de diferents iniciatives, activitats i compromisos concrets.

Per tant, la fundació d’aquest col·lectiu és farà formalment el proper dimecres, 4 de maig, a les 19h. al local de la CGT a Via Laietana.

2. En aquest sentit, a la darrera reunió de organització es va proposar la realització d’un dejuni col·lectiu durant el proper cap de setmana (de tancament del procés de regularització). Es preveu que es dugui a terme en un espai emblemàtic o central de la ciutat. A banda de requerir voluntaris per a fer el dejuni, caldria pensar en activitats al voltant de l’acció que atregui gent, mitjans de comunicació i en general el suport de la ciutadania: actuacions musicals, conferències, la “visita� personatges populars (actors/actrius, cantants...) etc. Si creieu que la vostra entitat o associació pot aportar idees, contactes i, sobretot, activitats, és molt important que assistiu a la trobada amb propostes concretes.

3. A fi de fer més àgil i operativa la trobada, és important que consulteu prèviament amb la vostra entitat el suport concret que podeu aportar a la lluita i el tipus de recolzament que podeu proporcionar: sensibilització dels associats, suport logístic o econòmic, organització d’algun acte (conferència, declaració pública, etc.)...

4. Responent aquest correu electrònic. D’aquesta manera podem actualitzar el cens d’entitats solidàries amb la causa dels immigrants sense papers. Si us plau, assenyaleu també la persona o persones de referència de la vostra entitat.

Si creieu que és imprescindible que els immigrants sense papers accedeixin a la regularitat a fi que puguin viure amb dignitat i llibertat, que la criminalització que s'ha fet de la lluita dels immigrants sense papers no és legítima i que el dret a lluitar pels drets no pot qüestionar-se, us convidem a participar en la fundació del col·lectiu de suport, el proper dimecres 4 de maig al local de la CGT a Via Laietana.

Per més informació podeu escriure a dretsxtothom ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reunió per crear un grup de suport als immigrants en lluita
04 mai 2005
als barris on estan tancats , almenys a gràcia i sants, ja hi ha assemblees o plataformes de suport
Sindicato Sindicat