Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Programa de la VIII Marxa-Homenatge als Maquis, 2005
03 mai 2005
marxamaquis05.jpg
VIII MARXA-HOMENATGE ALS MAQUIS, 2005

Divendres 15 dâabril a les 20 h al centre cívic de Berga (Berguedà) (c/ Mestre Pedret s/n) presentació del llibre de Josep Clara: Marcelâ¢lí Massana, l'home més buscat. Un mite de la guerrilla anarquista. Rafael Dalmau editor. La presentació serà a càrrec de lâautor i lâeditor del llibre.

Divendres 13 de maig a les 19 h a lâAteneu Popular lâAixada (c/ Major 44) de Vilanova i la Geltrú (Garraf) xerrada-presentació de la VIII Marxa-Homenatge als Maquis amb participació dâhistoriadors i membres de la organització de la marxa.

Dissabte 14 de maig a les 18 h a lâAteneu Popular lâAixada de Vilanova i la Geltrú projecció dâun audiovisual sobre la guerrilla antifranquista dâorientació llibertària. A les 20 h concert de cantautors al CSO Can Marbre (c/ Sant Josep 13).

Dimecres 25 de maig a les 20 h al CSO Na Bastardes de Manresa (Bages) xerrada sobre âDues experiències de guerrilla rural, el Bierzo i el Maestratâ?.

Dijous 9 juny a les 19.30h a la Fundació dâEstudis Llibertàris i anarcosindicalistas de Barcelona (Barcelonès) (c/Joaquim Costa 34) xerrada sobre el âDirectorio Revolucionario Iberico de Liberación (DRIL)â? i presentació del llibre Pirates de la llibertat amb el seu autor Xavier Muntanyà.

Divendres 2 de juliol a les 20 h a lâArxiu Històric de Reus (Baix Camp) (plaça Castell núm., 3 A) xerrada: âTestimonis de la resistència: el cas de Ramon Claretâ? per Salvador Palomar, historiador i antropòleg.

Dissabte 2 de juliol excursió-guiada al Mas Clarà (Gironès): âLâúltim viatge de Quico Sabatéâ?. Sortida des de Girona: a les 9 h al Bar Núria (plaça marquina).

Dissabte 9 de juliol, a les 20:00 a Navarcles (Bages) (Cal Carrasclet, C/St.Benet, 15):
passi del vídeo: Ramon Vila Capdevila: l'últim maqui català, seguit d'un colâ¢loqui-xerrada a càrrec d'un historiador navarclí.

Divendres 15 de juliol a Balaguer (La Noguera), a les 20 h al CSO La Via passi de video La guerrilla de la memoria. A les 20.30 h xerrada sobre el maquis a ponent a càrrec de lâhistoriadora Dolors Marín i lâhistoriador Ferran Sanchez. A les 22 h sopar popular.

Dissabte 16 de juliol a Baro (Pallars Sobirà), a les 13.30 h dinar popular a la casa refugi Minairons. A les 16 h passi de la pelâ¢lícula Y llegó el dia de la venganza. A les 17.45 h xerrada sobre el maquis a ponent a càrrec de lâhistoriadora Dolors Marín i lâhistoriador Ferran Sanchez. A les 21 h sopar popular. A les 22.30 h concert amb Kafarna (Tornabous) i altres grups.

Diumenge 17 de juliol a Baro: a les 9 h esmorçar la casa refugi Minairons. A les 10 h caminada (Ruta maquis).Nota: Dormir, i les tres menjades al Refugi dels Minairons valdrà 30 euros, places limitades, apuntar-se al correu de : alestrinx ARROBA yahoo.es (Per més informació: www.alestrinx.tk)

Divendres 22 de juliol a les 19 h a la carretera vella de Vilada (Berguedà): Homenatge a Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo. A les 22.30 h Concert a la plaça Rivera de Berga (més info: www.berguedallibertari.org).

Dissabte 23 de juliol a les 13 h trobada davant la casa natal de Marcelâ¢lí Massana (c/ Mossèn Huch núm. 8 de Berga) i homenatge en aquest resistent anarcosindicalista. A les 15 h trobada a Peguera i colâ¢locació dâuna placa de Pedra a la casa natal de de lâanarquista berguedà Ramon Vila Capdevila. A les 22 h a lâAteneu Columna Terra i Llibertat (c/ del Balç 4 bxos esquerra) projecció del documental Francisco Ponzan, el resistent oblidat.
   
Diumenge 24 de juliol a les 8 h Caminada comentada per les bases guerrilleres properes als canals de Sant Miquel (es sortirà des del Pont de Pedret). A les 14 h Dinar i cloenda dels actes dâenguany al Berguedà.

Dissabte 6 dâagost trobada a Tarascon-Banat (Ariege, França).

Diumenge 7 dâagost a les 10 h visita al Museu i camp d'internament de Vernet d'Ariege (França).

Dimarts 30 dâagost a les 20 h a Barcelona: Trobada al lloc on van assassinar al company Josep Lluís Facerías, al Passeig Verdum cantonada amb el carrer Doctor Pí i Molist.

Divendres i dissabte, 9 i 10 de setembre re-elaboració del mural dâhomenatge als guerrillers llibertaris coneguts i anònims de la Plaça Anna Frank a La Llagosta (Vallès Oriental), tapat recentment pel batlle pseudo-socialista de lâAjuntament tripartit.

Divendres16 de setembre a les19:30 h presentació del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan, membre fundador del MIL-GAC dels GARI i dâAction Directe, empresonat des de fa 19 anys a França amb altres membres dâaquest grup revolucionari, als locals de la CNT de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) al Passeig dels Països Catalans.

Dissabte 17 de setembre elaboració dâun mural a la memòria dâAntoni Franquesa als pilars de lâautopista a la corba del cementiri de Montcada i Reixac, localitat on fou assassinat per lâesquena pels âvalentsâ Guàrdia Civils.

Dijous 29 de setembre a les19:30 h al Casal LLibertari de Sentmenat (Vallès Occidental), audiovisual i presentació del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan.

Divendres 30 de setembre elaboració dâun mural a la memoria de Guillermo Ganuza Navarro i presentació del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan, a Sant LLorenç Savall (Vallès Occidental).

Divendres 7 dâoctubre a les 20 h lliurament simbòlica de plomes de gallina i recital poètic davant del âcuartelilloâ? dels tricornis a Vic (Osona), població de naixement dâAntoni Franquesa.

Dissabte 8 dâoctubre a les18 h salves, ofrena floral i lectura de manifest a la tomba dels Franquesa al cementiri de Vic.

Dimarts 18 dâoctubre 12 h presentació del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan.
17 hores a la Biblioteca de Lletres, Exposició sobre lâobra dâAntoni Tèllez, cronista i amic dels guerrillers. A la Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).

Dissabte 22 dâoctubre 20 h a Llinars del Vallès (Vallès Oriental), projecció La Casita Blanca, i presentació de del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan.

Dissabte 5 de novembre 17:30 h a Arbúcies (La Selva) hores Marathó dâaudiovisuals sobre els maquis i presentació del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan.

Diumenge 6 de novembre a Sant Celoni (Vallès Oriental) mural dedicat al Quico (substituint el tapat pel batlle pseudo-socialista i els seus tripartits al cementiri) i míting de presentació del llibre Odio las mañanas de Jean Marc Rouillan.

Dimarts 15 de novembre murals alâ¢lusius a la campanya per la llibertat dels presos dâAction Directe.
Inauguració de lâExposició sobre lâobra dâAntoni Tèllez
Primera Assemblea Pública pel programa dâactes del 2006 a lâUniversitat de Barcelona.

Dissabte 19 de novembre 19 h sessió dâaudiovisuals sobre els maquis al CSO Can Calet, a Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental).

Dijous 5 de gener 2006
A les 12 h trobada al cementiri de Sant Celoni (Vallès Oriental) en record del company Quico Sabaté.

SALUT I ANARQUIA!!

COMISSIÃ ORGANITZADORA DE LA VIII MARXA-HOMENATGE ALS MAQUIS 2005


Per saber amb detall tots els actes (també els d'última hora), adreces i horaris mireu les dades més actualitzades a: http://www.sindominio.net/marxa-maquis/

Per posar-vos en contacte amb nosaltres (si us heu de quedar a dormir o teniu qualsevol dubte) ho podeu fer a través del nostre correu electrònic: marxa-maquis ARROBA sindominio.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa