Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : mitjans i manipulació
Ja és al carrer el número 4 del "jardí de l'anarquia"
02 mai 2005
Amb una mica de retràs, arriba finalment el número 4 corresponent al mes d'abril.
jardi_4_amb_imatges.doc
jardi 4 amb imatges.doc (8 MiB)
jardi_4_sense_imatges.doc
jardi 4 sense imatges.doc (8 MiB)
Com sempre agraïrem qualsevol crítica, o col.laboració. També treballarem perque en breu aparegui una versió en castellà. Finalment dir que la versió en pdf encara no la tenim disponible per problemes tècnics.
A continuació l'editorial d'aquest mes:

◄ Editorial ►
Confiem en el sistema?
Sovint em pregunto que és el que fa progresar el nostre sistema politico-econòmic i sorgeix en mi la frustració en adonar-me què és el que l’ha fet sobreviure fins als nostres dies: l’explotació de l’home per l’home i de la naturalesa pels interessos de la nostra espècie. Certament les bases de la producció no han variat des dels inicis de la història, la riquesa dels uns se sostenta sobre l’explotació dels més desafavorits. Sempre se’ns ha ensenyat que la història és un procés dinàmic consistent en la superació dels forts per uns de més forts. Actualment però la veritat es fa evident en les nostres relacions: tots contra tots per arribar més alt que els altres en la jerarquia de la supervivència, d’aquesta manera uns privilegiats propietaris dels medis de producció/subsistència, pacten entre ells l’administració de la matèria i l’extracció de beneficis derivats de tals matèries. Aquestes matèries que bé poden ser inertes (les matèries primeres) o orgàniques (en el cas de la mà d’obra), són tractades unidimensionalment des de la mateixa perspectiva: la comercial que genera alhora rèdits econòmics. Per tant és necessari percebre que el negoci no es produeix principalment en la manufacturació de productes, sinó en el comerç que se’n fa i que produeix plusvàlues en cada esglaó de la transacció des del lloc de producció fins al consumidor. El consumidor aliè a tota la cadena de muntatge qui hi ha al darrere dels productes (posiblement ell en serà una peça, tan petita però, que li sera imperceptible la monstruositat de tot el sistema usurpador), comprarà i es beneficiarà temporalment de l’explotació d’altres persones, alhora que contribuirà a la persistència d’aquest mecanisme. D’aquesta manera inconscientment a vegades, d’altres de manera totalment impune, cadascú és còmplice del seu propi esclavatge i dels que són al seu voltant (entendre tot el planeta).
Davant d’aquesta situació tan evident, la de la diferència entre persones que en un principi haurien de ser iguals, sorgeix la legítima lluita per arribar a aquesta igualtat. Aleshores els homes i dones s’organitzen per a poder salvaguardar els seus drets, inherents a l’essència de qualsevol persona, i apareix el que coneixem com a estats. Però com podreu veure en aquest número, les bases d’aquests, si més no les de l’Estat Modern, del qual parteix la idea d’Estat en els països desenvolupats, contenen en les seves premisses principals pensaments que legitimen aquestes situacions desfavorables. Per això, i des d’un anàlisi aliè a qualsevol idea política, queda patent que l’actual idea d’Estat no soluciona ni tan sols suavitza les situacions que pateix actualment un 80% de la gent del planeta, obligada a treballar en condicions d’explotació per a mantenir l’altíssim nivell de consum del 20% de la població restant.
Per això, cal que cada persona sigui conscient de la seva situació. Cada dia tenim la possiblitat d’eludir aquest espiral consumista, i és necessari, en la mida que ens sigui possible, consumir productes que no provinguin d’unes relacions entre productor-consumidor tant desequilibrades. És ben clar que l’Estat i les seves institucions no ens ajudaran en aquesta lluita, hem de ser les persones, individu a individu, qui ens mostrem la possibilitat de la èxistencia d’unes relacions justes, on hom doni segons les seves capacitats i rebi segons les seves necessitats. Organitzem cooperatives de producció alienes als sistemes oficials, creem associacions de consumidors d’aquestes cooperatives, promovem els mercats d’intercanvi, únicament amb la total autogestió serem lliures d’aquest sistema que tant danys provoca.

Los sueños de la razón producen monstruos

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja és al carrer el número 4 del "jardí de l'anarquia"
02 mai 2005
he podido leer los números y me han gustado mucho,gracias y aseguir editando y informando!
Re: Ja és al carrer el número 4 del "jardí de l'anarquia"
03 mai 2005
Suposo que la iniciativa està bé, però en publicar el vostre butlletí en format *.doc obligueu als lectors a utilitzar Word, un programa propietari, pel qual han de pagar uns quants milers de peles si no volen ser acusats de pirates. No lliga amb el tarannà llibertari. Feu servir html o sxw o rtf o txt o pdf. LaTeX seria la millor alternativa.
Re: Ja és al carrer el número 4 del "jardí de l'anarquia"
04 mai 2005
Espiridón, ja hem arreglat aquest tema i pots trobar-lo en format pdf i oppen office
Sindicato Sindicat