Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El sindicalisme combatiu recolza els solidaris amb Miniwatt
01 mai 2005
El procés judicial per desosdres públics contra les vuit persones que el 22 de març van ser detingudes per una acció a la Gran Via en solidaritat amb la lluita de Miniwatt està tenint conseqüències inesperades.

Si la voluntat de la policia i la fiscalia era penalitzar la solidaritat estan aconseguint tot el contrari, i el moviment de suport capa aquestes persones ha estat notable: sâhan presentat al jutjat més de 500 autoinculpacions entre les que destaquen les de lâhistòric sindicalista Marcelino Camacho o lâexdirigent dâUnió de Pagesos Pep Riera, tot el món sindical alternatiu als âmajoritarisâ? (CGT, CoBas, IAC, Intersindical CSC, FTC) els va donar suport públic en una roda de premsa el 26 de març, i ja sâhan recollit més de 400 euros mitjançant la venda de bons dâajut.

Però la mostra de solidaritat més emotiva fou el 28 de març, dia el que sâhavia de celebrar el judici, quan unes 300 persones, un centenar treballadores de Miniwatt, es van concentrar a les portes dels jutjats barcelonins per demanar la lliure absolució dels encausats.

Al final, però només va poder-se celebrar, per qüestions de temps, la meitat del judici, que a més es va realitzar per la tarda en una esgotadora sessió que es va allargar fins a quarts de deu de la nit. Llavors van declarar els acusats, que van reconèixer la seva participació en una concentració solidària amb Miniwatt però van negar haver ocasionat cap âdesordre públicâ?, i els testimonis de lâacusació. Els policies van afirmar haver detingut els joves per âcremar pneumàticsâ? però van haver de reconèixer que no sâhavia realitzat cap dany, que el foc era molt petit i que el trànsit sâhavia normalitzat molt rapidament.

Tampoc van aparèixer els agents de la Brigada dâInformació que van realitzar lâoperació repressiva el dia de lâacció, delegant les funcions de testimoni als policies de base, alguns dels quals ni tan sols hi havia estat presents.
www.barrisants.org

This work is in the public domain
Colera camping CNT