Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Simulacre de casament gay contra el feixista alcalde de Pontons
01 mai 2005
El Periódico - edició impresa

SOCIETAT

01/05/05

CONFLICTES


SIMULACRE DE CASAMENT GAI CONTRA L'ALCALDE DE PONTONS

• UNES 250 PERSONES VAN RECOLZAR L'ACCIÓ DE LA JOVENTUT SOCIALISTA

JOSEP MARIA SOLER
PONTONS
Uns 250 convidats van assistir a un simulacre de casament gai a Pontons (Alt Penedès), el poble on l'alcalde, Lluís Caldentey, del Partit Popular, va qualificar de "tarats" els homosexuals. Organitzat per la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) el casament va unir Sergi Pascual i Màrius Tàrrega, regidor de cultura de Sant Adrià de Besòs.

El secretari de la JSC, Víctor Francos, va llegir un manifest en què va explicar que la cerimònia tenia "la finalitat de donar una lliçó de drets, dignitat i normalitat davant la barbàrie verbal de certs individus, entre ells, l'alcalde d'aquest municipi". Dimarts passat Lluís Caldentey, alcalde del municipi de l'Alt Penedès, que no arriba als 500 habitants, va fer unes declaracions en què va mostrar la seva negativa a oficiar casaments entre homosexuals "per ser persones tarades que no tenen capacitat per educar els nens".

La majoria de les persones que van assistir ahir al casament no eren veïns del municipi, sinó representants del PSC de la comarca o membres d'organitzacions vinculades al col.lectiu de gais i lesbianes de Catalunya, que recolzaven l'acte. Tres regidors de l'Alt Penedès, Miquel Corvi, de Pontons; Sergi García, de Sant Quintí de Mediona, i Santi Morató, de Castellví de la Marca, van oficiar la cerimònia, i van declarar en matrimoni la parella de joves, vinculats a la JSC, que es van abraçar i es van fer un petó mentre aguantaven la tradicional pluja d'arròs.

DIVISIÓ D'OPINIONS

Entre els veïns de Pontons hi ha divisió d'opinions respecte a les declaracions de l'alcalde. Un veí d'edat, fins i tot reconeixent que les expressions de Caldentey no van ser correctes, va assegurar que el recolza perquè "és un bon alcalde". D'altres, més joves, es mostraven "avergonyits" que el seu poble "hagi sortit a tots els mitjans per unes declaracions absolutament grolleres".

El PPC ha expedientat l'alcalde de Pontons per expulsar-lo del partit, mentre que el president comarcal, Josep Tutusaus, apunta que "de moment no hi haurà dimissió". Els dos regidors del PSC i el de CiU reclamaran un ple extraordinari per a aquesta mateixa setmana. El socialista Joan Roure va indicar que demanaran la dimissió de l'alcalde i que es disculpi "per les seves paraules ofensives".

This work is in the public domain

Comentaris

El PPC desautoritza a l'Alcalde de Pontons
01 mai 2005
EL PP DE BARCELONA DESAUTORIZA AL ALCALDE DE PONTONS POR CONSIDERAR A LOS GAYS "PERSONAS TARADAS"

BARCELONA, 27 DE ABRIL DE 2005

El PP de Barcelona ha desautorizado las declaraciones hechas por el alcalde del PP de Pontons (Barcelona), Lluís Caldentey, en las que afirmaba que no casará matrimonios homosexuales por considerar que son "personas taradas".

La presidenta de la formación en Barcelona, Dolors Montserrat, cree que estas declaraciones son "desafortunadas y están fuera de lugar" y manifestó que no representan "en ningún sentido" las opiniones del PP de Barcelona.

Montserrat recordó que el matrimonio entre gays es un debate "que afecta a las conciencias de las personas" e insistió en respetar todas las opiniones "sin que ello permita menospreciar o insultar a las personas homosexuales".

BODA GAY ORGANIZADA POR LA JSC

Por su parte, la Juventud Socialista de Cataluña celebrará el próximo sábado 30 de abril un matrimonio simbólico entre dos personas gays delante del Ayuntamiento de Pontons (Barcelona) en señal de protesta por las declaraciones efectuadas por su alcalde (PP).

Esta iniciativa socialista "pretende ser una lección de derechos y dignidad frente a la barbarie verbal de ciertos individuos", señalan en un comunicado, en la que esperan contar "con el apoyo de la mayoría de organizaciones gays-lesbianas-transexuales y de la sociedad en general" para celebrar de forma simbólica esta bo
Sindicat Terrassa