Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
projecte en desenvolupament: guia per la transformació social a europa
30 abr 2005
Que és la guia i perquè la guia?

És un intent d'arxiu i sistematització de la informació i coneixement generat per el recent cicle de confluència dels moviments socials a Europa i prestant particular atenció al procés de confluència del Fòrums Social Europeu i espais parallels.

És una eina de comunicació. El cor del projecte es l.elaboració d'un directori de collectius i organitzacions que s'han mobilitzat al voltant del FSE i espais parallels organitzades per temàtica d'acció, tipologia d'organització i regió.

És una experiment de recerca activista. Vol reapropiar-se de les tècniques de recerca posant-les al servei del nou cicle de mobilitzacions pel canvi social, inspirant-se en tradicions com la Investigació acció-participació i la con-ricerca.

És un projecte que proposa la creació d.un espai de confluència de la recerca activista a nivell europeu. En conseqüència el projecte es desenvolupat per una xarxa de grups i centres de recerca, Xarxa de recerca acció per el procés de confluència del FSE i espais paral.lels a Europa. La Guia contindrà aixina un map/directori específic de grups que desenvolupen recerca des de o al voltant dels nous moviments a Europa.

És una eina al servei del procés de confluència del FSE i espais parallels, que vol ser una eina útil per la autoorganització i democratització del FSE mateix, aixina com el surgiment de xarxes europees i internacionals.

Es un experiment aplicat al procés de confluència al voltant del FSE, però en mires de desenvolupar una metodologia d'arxiu i sistematització aplicable a d'altres regions i que vol ser la base per ulteriors recerques.

Es una eina per el debat i dinamització de la reflexió sobre el procés de confluència de moviments socials a Europa. La Guia contindrà una collecció de web-bibliografia i articles de reflexió critica del procés de confluència del FSE i espais paral.lels.


Espai polìtic: La extensió original de referència de la Guia està limitada a les organitzacions i collectius que han participat d'una manera o un altra en el procés de confluència del FSE i espais parallels (Ex: Collectius inscrits; organitzacions que han fet seminaris, etc.). En desenvolupaments posteriors es pot considerar un espai mes ampli de activitats de networking i confluència de moviments socials a Europa.

Format i lenguage: Els continguts de la Guia estaran accessibles a una web multilingüe (Llengües considerades: Català, Castellà, Grec, Rus, Anglès, Francés i Italià) i a una edició impresa en Anglès. Tant la web com la Guia impresa segueixen els principis de copyleft.
Mira també:
http://www.euromovements.info
Sindicato Sindicat