Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Primera crònica des del congrés d'Ocupació
30 abr 2005
Tres-centes persones han participat avui, en la primera jornada de l'I Congrés d'Ocupació d'Euskal Herria. En les primeres hores de la tarda ha començat a arribar persones al Gaztetxe de Kukutza a Bilbao.
05-04-30-0842207.jpg
Com sempre ocorre els nervis i presses eren les predominants en aquests moments dintre de la fabrica ocupada. Encara que *existia una sensació que havia menys persones de les esperades, això ha anat canviant al llarg de la tarda *acercandose més gent. En la primera xerrada d'Ocupació a Euskal Herria la sala estava plena, i no quedaven cadires lliures per a les més de 250 persones que estaven d'oïdores. Per altra banda s'espera que en els *dias següents es *acercen més persones als diversos tallers i xerrades que es van a celebrar. La sensació dintre de les persones que han organitzat i col·laborat amb el Congrés és que aquest va a ser una gran fita en el moviment d'ocupació i social d'Euskal Herria. Una ocasió de compartir, conèixer-se i proposar nous passos en les lluites obertes per conquistar nous espais i resistir a la cada vegada major repressió.



En aquesta primera jornada han estat presents persones de tota Euskal Herria. Sobretot de *Bizkaia, *Gipuzkoa, Llaurava i *Nafarroa.Demà s'espera l'arribada de persones de *Zuberoa. També s'aprecia una gran delegació de persones provinents d'Holanda, Alemanya, Madrid i Catalunya



El Congrés ha començat amb retard a causa de petits problemes tècnics d'ultima hora. Amb la primera presentació realitzada per l'organització ha començat aquests *cuatros *dias de teràpia ocupacional col·lectiva. En la presentació s'ha ressaltat que s'espera que aquests quatre *dias serveixin per a entre tots aprendre i impulsar nous projectes, afermar els existents, i sobretot trencar amb els tòpics que existeixen sobre el moviment de l'ocupació.



Encara que alguns dels aspectes i temes a tractar aquests *dias són profunds, es pretén que el tractat en el congrés sigui ho mes proper possible perquè totes les persones es puguin apropar a reflexionar sobretot el realitzat pel moviment Ocupa fins al moment, utilitzant la memòria i incorporant els nous aspectes i reptes que s'ha anat trobant el moviment pel camí. Sense temps per al descans han començat aquests *dias ,i amb ells aquestes *cronicas que *seguiran informant d'aquests *dias de complicitats ocupes.
http://okupaziokongresua.org/weblog

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa