Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: laboral : altres temes
Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes per l'1 de maig
29 abr 2005
Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes davant el 1 de Maig, Dia mundial dels Treballadors i de les Treballadores

Lluitem contra l'atur i la precarietat!
Per un treball DIGNE!!
logo2.jpg
psuc_blanc.gif
Un any més estem convocats a manifestar-nos en contra de lâexplotació i dels explotadors i a favor de les persones explotades. En contra dâun sistema injust que per a sobreviure necessita la explotació i lâalienació de les persones, la espoliació i la depredació de la natura, lâintercanvi desigual, la submissió dels pobles a qualsevol preu, mitjançant el xantatge, lâamenaça o per la intervenció militar. Veiem la barbàrie a la que condemna aquesta situació, de misèria i sofriment a milions de persones que no tenen res més que les seves pròpies esperances. La fam, les epidèmies, lâanalfabetisme, les guerres i la violència, lâatur i la precarietat, son plagues a les que es podria fer front si hagués la voluntat política para dedicar els recursos necessaris.

Aquest sistema cada vegada aboca a més persones a la marginació, com objectes inservibles, massa sovint sense tenir la possibilitat dâacollir-se a mesures de protecció social, perquè lâestat social no existeix o està en retrocés, fruit de les polítiques neoliberals. Aquest sistema fomenta la por i la inseguretat en tots els ordres de la vida. Por a perdre el lloc de treball i a acceptar, en conseqüència, el que hi hagi de forma acrítica. Por a perdre el que es posseeix, encara que sigui poc, i a ser conservador para defensar-lo. Por a lâaltre, a lâestranger, al diferent, a lâimmigrant, germà dâexplotació però presentat per la dreta i els feixistes com competidor en el degradat mercat de treball i en el paupèrrim estat social que ens toca viure.

Front aquesta realitat seguim proposant la utopia, una societat de persones lliures i iguals, vivint en pau en un món habitable.

I, mentre, lluitarem per a millorar cada dia una mica més aquesta realitat, sense renúncies ni claudicacions.

Explorant nous camins amb la democràcia participativa com mètode dâacció política, exigint reformes que millorin les condicions de treball i de vida de les persones. Una reforma fiscal que recapti més dels que més tenen i dels que defrauden per a que, amb més recursos, es pugui mantenir i millorar lâestat social. Ãs vergonyós que segueixin sent els assalariats per compte aliena els que suporten el gruix dels ingressos dâhisenda. Reforma fiscal per a que hagi més recursos per a lâensenyament públic, per a la sanitat pública, per a lâatur i la promoció de llocs de treball, per a les polítiques industrials actives, per a les pensions, per a endegar un servei públic que garanteixi un nou dret de ciutadania que és lâatenció de les persones dependents, per a millorar el finançament dels ajuntaments, per a abordar el finançament autonòmic sense la tensió de que una comunitat vulgui més a costa de que altres es quedin amb menys. Reformes necessàries en els estatuts dâautonomia perquè el món i la nostra realitat han canviat. A Catalunya cal avançar més en lâautogovern des de la concepció dâun nou estatut que signifiqui més drets de ciutadania i més drets laborals i socials. Reforma necessària en la norma bàsica que regula les relacions laborals a Espanya, lâestatut dels Treballadors que també ha complert 25 anys. Aquest Estatut dels Treballadors ha conegut posteriors reformes, però totes negatives. Unes promogudes pel PSOE, com la descausalització del contracte de treball que va obrir la veda de la temporalitat i la precarietat. Des de llavors, Espanya manté el trist rècord de ser el país amb més temporalitat de la Unió Europea. També el PSOE ens va portar els contractes âbasuraâ? i les ETT´s. Després el PP corregí i augmentà aquestes polítiques antisocials. La vaga general del 20 J convocada per CC.OO. i UGT contra la reforma del PP va demostrar que es pot fer retrocedir polítiques antisocials, fins i tot amb un govern de dretes que te majoria absoluta en el Parlament.

Però, ens hem de resignar a pensar que només són possibles reformes negatives, en contra dels drets de les persones, sempre a favor dels empresaris? Avui tenim un millor quadre polític, a Catalunya i a Espanya, en principi més favorable i sensible a la situació de les persones. Aprofitem-lo. Qui ens impedeix lluitar allà on som, amb la nostra veu i els nostres arguments, per a promoure reformes legals de lâEstatut del s Treballadors, com eliminació de la precarietat i la sinistralitat, retornar la causalitat de la contractació, la reducció de la jornada laboral a 35 hores sense reducció salarial i la eliminació de les hores extres, del dret de readmissió decidit por la persona acomiadada en cas dâacomiadament improcedent, en frenar els acomiadaments i expedients en les empreses amb beneficis, en reinvertir els beneficis empresarials en desenvolupament productiu, en millorar els drets de les persones treballadores i els seus representants sindicals en els centres de treball, per a que la democràcia no es quedi a les portes de les empreses, en eliminar la discriminació laboral per motius de gènere, nacionalitat i edat.

Alçaren les nostres veus per demanar solucions per al col·lectiu de dones i homes immigrants, que lluita per defensar quelcom tan bàsic com la seva dignitat com a persones i treballadors. Alçarem les postres veus per denunciar el pírric resultat del procés de regularització i per exigir, la derogació del actual llei dâestrangeria i lâelaboració dâuna Llei Carta de drets de ciutadania, exigint alhora, la consideració de ciutadà a tot aquell que visqui i treballi al nostre país.

Les dones i homes del PSUC viu no volem renunciar a la utopia, volem fer realitat el nostre somni dâun món més just, més solidar, un món de pau. Ãs per això que volem fer una crida al conjunt de la ciutadania a participar dels nostres objectius, a incorporar-se el primer de maig a la manifestació unitària i a aplegar les nostres veus en la demanda del conjunt de treballadores i treballadors.

Seguirem endavant. Tot està per fer.

Barcelona 1 de Maig 2005.
Mira també:
http://www.psuc.org
http://www.jovescomunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes per l'1 de maig
30 abr 2005
fora espanyolots!!!!!

molta feria de abril i res de correllengua...ale aneu amb ccoo que es el k us agrada...

intent de marxistes......patetic
Re: Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes per l'1 de maig
01 mai 2005
Tu no ets socialista, un socialista és internacionalista. Un nacionalista mai podrà ser marxista BOCAS.
Re: Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes per l'1 de maig
01 mai 2005
Tu ets un NAZI anti-andalus. La meitat de Catalunya la formen la descendència andalussa a Catalunya, si tu ets un nazi racista de merda, i a ti l'únic que t'importa és el català i les tradicions catalanes i tot lo demés tant se t'en fot afilia't al partit nacionalsocialista català. Sino no vagis donant leccions.
Re: Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes per l'1 de maig
01 mai 2005
Per cert et recomanu un bonic llibre, ja que tens tans coneixements del marxisme.

"El Marxisme i la questió nacional"
Re: Manifest del PSUC viu i Joves Comunistes per l'1 de maig
19 jun 2005
estalinistes de merda
Sindicat Terrassa