Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Comunicat de l'Assemblea de Maulets de la Costera amb motiu del 25 d'abril
28 abr 2005
L’assemblea de Maulets a la Costera, conjuntament amb la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i Endavant-OSAN, hem convocat pel proper dissabte 30 d’abril una concentració i un acte d’homenatge als Maulets a les 12 hores en la Pedra dels Maulets.
lacostera ARROBA maulets.com
> www.maulets.org >Comunicat de premsa 27 : abril : 05

> Commemoració del 25 dâabril a Xàtiva >
> A la Costera, Unides per la Terra i per la Llibertat!>

Lâassemblea de Maulets a la Costera, conjuntament amb la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans i Endavant-OSAN, hem convocat pel proper dissabte 30 dâabril una concentració i un acte dâhomenatge als Maulets a les 12 hores en la Pedra dels Maulets.

Un any més, lâassemblea de Maulets de la Costera, junt a la CEPC i Endavant- OSAN, convoquem a tota la gent de la comarca i dâarreu dels Països Catalans als actes que hem organitzat a Xàtiva en commemoració del 25 dâabril de 1707, data que representa lâinici de lâocupació dels Països Catalans per lâexèrcit espanyol i francés i la fi de la nostra existència com a poble lliure. Enguany, sota el lema âA la Costera, VENCEREM! Unides per la terra i per la llibertat!â?, hem convocat una concentració i un acte dâhomenatge als maulets que defensaren la ciutat, que tindran lloc el proper dissabte 30 dâabril a les 12 hores en el monument als Maulets, a la plaça Sant Francesc de Xàtiva. Intevindran la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC), Endavant-OSAN i Maulets, el jovent independentista i revolucionari.

Maulets entenem aquesta data com una jornada de lluita per lâalliberament social i nacional del nostre poble, que des del 1707 ha estat fortament reprimit i explotat per lâEstat espanyol. Una mostra dâaquestes agressions, visibles tant a la nostra comarca com a les comarques del voltant són la construcció de lâAVE per què empresaris i polítics vagen a Madrid, que arrassa desenes dâhectàries dâhorta al llarg del seu recorregut per la ribera i la costera, passant inclús per sobre de monuments com lâAqüeducte de la Torre dâEn Lloris o el poblat ibèric a lâÃnova; el transvassament del Xùquer (mantés pel govern del P(so)E i amb el suport dels traïdors dâERC), que servirà per què empresaris amics del partit popular continúen especulant a la costa alacantina; la línia dâalta tensió que atravessa la Valldigna i afecta greument a pobles de la nostra comarca, com Barxeta; la celebració de la Copa América a Valencia, que està suposant dâuna banda la destrucció de les comarques del voltant per uns pocs empresaris especuladors, i dâuna altra la repressió brutal a tots els moviments socials dissidents; el tancament dâempreses o les reduccions de planter que afecten a centenars de treballadores de la Costera (Rodrigo Sancho, Ferryâs), víctimes de la desindustrialització del nostre país per convertir-lo en un país de serveis, al servei del capital espanyol i europeu... Tots aquests projectes, que ens reserva lâestat espanyol , pretenen canviar la fesomia del nostre país per convertir-lo en una zona dâoci pels espanyols i pels europeus.
A Xàtiva aquests projectes són ben visibles. En els darrers anys, el govern botifler del partit popular, ha permés la construcció indiscriminada arreu de la nostra ciutat, enriquint als seus amics i acabant amb els pocs espais dâhorta que envoltaven la nostra ciutat, permetent inclús la construcció a la falda de la serra Vernisa; ha defensat energícament el pas de lâAVE per Xàtiva ( ometent els perjudicis ambientals i paissagístics que comporta la construcció dâun mur de formigó de sis metres dâalçada que atravessa tota la comarca); he permés i està permetent la degradació del casc antic del nostre poble; en definitiva, ha venut i està venent Xàtiva a les multinacionals i als especuladors .

Ara més que mai, ens cal la UNITAT, la unitat de tota lâesquerra independentista i la unitat del poble, per fer front a aquest present de destrucció que ens imposen.

Ara més que mai cal que el poble de Xàtiva i de la Costera, els i les maulets del 2005, eixim juntes al carrer per evitar que, una vegada més, els botiflers, el Rus i els seu equip de govern, continuen amb la destrucció del nostre poble. Com deia Joan Fuster âO ens recobrem de la nostra unitat o serem destruïts com a poble, o ara o mai!â?

Per Xàtiva i la Costera, no passaran!
Visca el Poble i Visca la Terra!
El combat maulet continua!

[>A la Costera, Unides per la terra i per la llibertat!>]

Esperem que en féu la màxima difusió possible

This work is in the public domain
Colera camping CNT