Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Alternatia ESTEL davant de les eleccions a rector a la UPF
27 abr 2005
L’Alternativa ESTEL, sindicat d’estudiants de l’esquerra independentista, davant de les pròximes eleccions a rector a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona inicia una campanya on demana a la comunitat universitària l’abstenció activa, com a mostra de rebuig a l’absència de democràcia del model universitari actual.
Aquestes eleccions, que es celebraran el dia 11 de maig, estan sotmeses a la normativa actual, basada en la LOU (Ley Orgánica de Universidades) i la LUC (Llei d’Universitats de Catalunya), que fomenta la introducció d’empreses i partits polítics en els òrgans de govern (Consell Social i Consell de Govern) de la Universitat, que redueix la participació directa de la comunitat universitària a l’elecció de només dos òrgans (Rector i Claustre), que trenca la igualtat de vot (el vot és ponderat i els estudiants només compten un 25% i el PAS un 10%) i que tendeix a crear una figura presidencialista de concentració de poder entorn del rector.

Per una UNIVERSITAT DEMOCRÀTICA i PARTICIPATIVA, 11 de maig: ABSTENCIÓ ACTIVA!
SABIES QUE...

- de tots els òrgans de Govern i representació de la Universitat, la comunitat universitària només participa en l’elecció de la Rectora i dels membres del claustre.

- la comunitat universitària està constituïda per professors doctors, catedràtics i professors agregats, estudiants i PAS (personal d’administració i serveis).

- en l’elecció el 51 % correspon als professors doctors i el 49% restant a la resta de la comunitat universitària. (art. 43 i art. 51 dels Estatuts de la UPF)

- d’aquest 49% els estudiants tenim un 25%.

- la UPF és la que té el % més baix per als estudiants, d’entre les universitats catalanes.

- el Consell de Govern és l’òrgan encarregat d’establir les línies programàtiques de la Universitat i te la potestat reglamentària (art. 42 dels Estatuts de la UPF).

- el Consell de Govern està format per la Rectora, el secretari, el gerent, 50 membres de la Comunitat Universitària (15 designats per la rectora, 20 pel Claustre i 15 pels degans i directors d’estudi) i 3 membres no-docents del Consell Social.

- el Consell Social és l’òrgan encarregat d’aprovar els preus dels ensenyaments propis i dels serveis de la Universitat i promoure la col·laboració entre la Universitat i les entitats públiques o privades (art. 38 dels Estatuts de la UPF).

- en el Consell Social hi ha 2 membres nomenats pel Parlament, 3 pel govern de la Generalitat, 1 per les organitzacions empresarials de més implantació, 1 per l’Ajuntament, 1 per les orgs. sindicals més importants de Catalunya 1 antic alumne i 6 membres del Consell de Govern (art. 81 i 82 LUC).

----------------------------
Per a més informació:
www.alternativaestel.org/eleccionsupf
upf ARROBA alternativaestel.org
Mira també:
http://www.alternativaestel.org/eleccionsupf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alternatia ESTEL davant de les eleccions a rector a la UPF
28 abr 2005
Celebro la vostre decisio. Altrament, he de confessar que com a llibertari no puc acabar d'entendre alguns emblemes que AE va anunciant, com per exemple, el del comunisme que arreu defenseu.

Personalment, trobo perfecte que defenseu un marxisme. El que no acabo d'entendre es que sempre aneu de la ma de banderes sovietiques, quan es ben sabut que Lenin i mes tard els seus successors van esser repressors de les nacions que al voltant de la Unio Sovietica reclamaven independencia al crit de Terra i Llibertat.
Altrament, de marxismes hi ha moltes vertents i trovo que el vostre discurs no es correspon amb les vostres insignes i emblemes, existint un passat catala honorable en el POUM en tant que marxistes hi havent estudis per un marxisme llibertari; de ben segur molt mes propers a la vostre idea.

En fi, no vull sino acomiadar-me donant l'enorabona per la crida a l'abstencio activa i tambe demanar perdo per la meva falta d'accents, degut a problemes tecnics :)

Salut.
Re: Alternatia ESTEL davant de les eleccions a rector a la UPF
28 abr 2005
Celebro el vostre reformisme.
Re: Alternatia ESTEL davant de les eleccions a rector a la UPF
29 abr 2005
Molt bé: absteniu-vos vosaltres. Però després no us queixeu si surt el més dretà dels candidats, que és el Mas-Colell.

Per un dret que s'ha aconseguit, pel que s'ha lluïtat abans de que arribessiu vosaltres, ninyatos, que és el sufragi universal de tots els estudiants...i va i el dilapideu demanant abstenció.

A veure si resulta que només us absteniu els 5 o 6 AE que sóu. Ens petariem tots de riure.
Re: Alternatia ESTEL davant de les eleccions a rector a la UPF
29 abr 2005
Si si...segurament Lenin demanaria el vot per a qulasevol dels politicutxos que es presenten com a candidat a rector a la UPF...
Un dret? quin dret? t'has llegit el comunicat o simplement li tens tanta mania a l'Estel que critiques per criticar?

Au,noi segueix ambles palles mentals i ves a votar al candidat de CIU o del PSC o el que sigui

Jo, m'abstindré
Sindicat Terrassa