Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat
traducció dels alumnes de català de riereta. Crida mayday sur
26 abr 2005
Aquesta és una de les crides a Sevilla - Andalusia. Hi haurà esdeveniments a 19 o 20 ciutats per tota Europa.



1° Maig del precariat- EuroMayDay Sud05..... l@s precari@s del sud es rebel·len!!!!



Qui som l@s precari@s? Som l@s invisibles, precari@s i migrants; un univers (cada vegada més majoritari) de treballador@s atípics; intermitents, desocupats, subcontractats, discontinus, a temps parcial, sense contracte. Produïm gran part de la riquesa de les nostres ciutats i no obstant això sofrim per a arribar a final de mes.



Som els precaris i precàries! Se'ns lloga, explota i acomiada a discreció: malabaristes a la recerca de feina i renda, contorsionistes de la flexibilitat. Però... compte amb nosaltr@s: perquè ara som agitadores que organitzen estratègies per posar en comú les nostres lluites mòbils i creatives. Exigim casa, renda, accés a la comunicació, la cultura, al transport i la salut.



Què entenem per Precarietat? Per precarietat entenem la creació (artificiosa i interessada) d'una manca i una desprotecció social basades en l'explotació flexible i mòbil de la nova composició social del treball. Precarietat significa per nosaltres la permanent fragilitat i incertesa dels nostres ingressos, del nostre treball i residència. La Precarització és un atac a l'autonomia del nostre projecte de vida. La por i inseguretat quotidianes enfront del futur incert que afecta als nostres cossos i ments. El principal fre al nostre desig d'autogovernar la nostra vida, o de viure sota el senzill principi de cooperar, crear i decidir sobre el que volem fer.



Les noves formes d'explotació i el nou model del treball precari requereixen una anàlisi diferent de les relacions de producció i de la recerca activa de noves oportunitats i formes d'intervenció i autonomia.



La mercantilització s'estén per tots els aspectes de la nostra vida. El model de producció flexible tendeix a apropiar-se de les trames socials i relacionals de la cura, afecte, creativitat, comunicació convertint la ciutat en una immensa fabrica que explota la cooperació social. No obstant això nosaltr@s migrants, precàries no som beneficiàries de tota aquesta riquesa social que produïm. Vaja, que estem sense un duro!



Que és el l'Euromayday 2005? Mayday, és un esdeveniment que intenta re-inventar i donar-li una radicalitat nova a la festa del 1er de maig. Va començar a Milà i l'últim any va congregar 10 mil persones a Barcelona i 120 mil a Milà. L' Euromayday 2005 es celebrarà amb accions i manifestacions simultànies en més d'una dotzena de ciutats europees; Milà, Hèlsinki, Barcelona, Hamburg, Londres, Amsterdam, Lieja, Viena, Sevilla, París, Berlín, Copehenagen. El Mayday és un procés, una xarxa que ens permet connectar, comunicar i potenciar les nostres lluites. Una trajectòria oberta i col·lectiva per a construir un nou protagonisme polític del precariat europeu.



Perquè un Mayday a Andalusia? Pretenem que el Mayday sud obri un espai de trobada i recombinació entre els i les precàries, l@s migrants, els moviments socials i el sindicalisme de base i combatiu. Un espai que intenti pensar i crear formes d'intervenció i organització més potents contra de la precarització de l'existència. Un espai on exigir nous drets socials adequats a la nostra condició de precari@s.



Que passarà al Mayday sud? El Mayday sud serà un segell col·lectiu amb actes, accions i jornades connectades, i descentralitzades que aglotinarà a diferents grups, xarxes i persones dels moviments rebels del sud. Huelva 29 d'Abril piquet -mòbil contra els espais de precarietat en la ciutat i pel nou estatut obrer. Sevilla seran 2 dies (30 d'abril i 1 de Maig) d'accions, trobada i mani-festa-acció Màlaga i Almeria diumenge 1 Maig manifestació de precariat migrant per la flexibilització del procés de regularització i pels drets de tots l@s migrants.



Precaris del món conspireu i divertiu-vos!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: traducció dels alumnes de català de riereta. Crida mayday sur
27 abr 2005
la crida s'esten i travessa muntanyes y deserts estereofonics. Precarietat es una condició impossada a tots, en diferents àmbits i intensitats també. fem del que serà una mani-festa-acció unitaria continental quelcom obert a una recomposició de l'espai polític antagonista -local i global- El nostre ja no és el mon dels nostres avis, inventem formes d'articulació de les lluites des de l'autonomia, com ells van fer però també contra el que ells van fer... designar la veritble enemistat no en el color de la pell o les banderes sinó en l'acumulació ddesproporcionada de riquesa, de poder, de condicions per a la vida... i inventar aliances inedites -com ja estem fent- sense pretendre consensos innecesaris... ja que la nostra és la força del dissens, la suma tactica de practiques, la obertura horitzontal de les discussions politiques...

com cantavem avui al davant de Corte Ingles:
may day/ no puc mes/ no arrivo a fi de mes
may day/ no puc mes/ no arrivo a fi de mes...


però al mateix temps:
arrivo a fi de mes perqué la meva vida no te preu
practico la pirateria
Sindicat Terrassa