Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
26 abr 2005
L’assemblea MayDay de Barcelona convoca a una roda de premsa-concentració:
Dia: Dimecres 27 d’abril
Lloc: Corte Inglés de Catalunya, secció Delicatessen (Planta Baixa, entrada Fontanella)
Hora: 10.30h.
Lâassemblea MayDay de Barcelona convoca a una roda de premsa-concentració:
Dia: Dimecres 27 dâabril
Lloc: Corte Inglés de Catalunya, secció Delicatessen (Planta Baixa, entrada Fontanella)
Hora: 10.30h.


Lâassamblea MayDay de Barcelona realitzarà una acció de presentació amb roda de premsa al Corte Inglés de Plaça Catalunya. Sota lemes com âRecuperem el 1er de Maig. Els precaris i les precàries es rebel·lenâ? aquesta convocatòria va reunir lâany passat prop de 10.000 persones al centre de Barcelona per manifestar-se contra la precarització de la vida. Aquest any es renova aquesta convocatòria, responent a la crida europea EuroMayDay, que es realitzarà en una quinzena de països europeus.
Mira també:
http://www.barcelona.euromayday.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
26 abr 2005
sois unos moñas. Bloque negro escisión del MAYDAY ya!
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
26 abr 2005
Roda de premsa al Corte Inglés de Plaça Catalunya???

Jo ja no entenc res!
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
26 abr 2005
Eso es verdad, podríais haber elegido un lugar mejor.... no sé, algo que justamente no represente tanto la precariedad y la explotación como el Corte Inglés.

Para la próxima elegid un sitio mejor NENS!!!

;)
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
26 abr 2005
No se el motiu concret per haver elegit el lloc, però a la gent que comenta sols vull dir-vos que em sembla que per això mateix s´ha elegit el corte inglés: per representar la precarietat i l´expolatació en ple centre de BCN.
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
27 abr 2005
A veure si publiqueu fotos, de com la poli "blinda" el CorteInglés
El Corte Inglés impedeix l'entrada als precaris i precàries
27 abr 2005
Avui dimecres El Corte Inglés de Pça. Catalunya ha impedit l'entrada a una trentena de precaris i precàries participants a l'assemblea MayDay. Per tal d'impedir l'entrada de les persones precàries, aquest centre comercial ha tancat les seves portes durant una mitja hora mobilitzant, a més del seu cos de seguretat privada, sis furgonetes de la policia nacional.

No obstant això, les precàries del MayDay han realitzat una roda de premsa davant les portes tancades, acompanyats d'un grup de música i repartint informació als vianants.
Davant la porta han col·locat una pancarta on es podia llegir: MAYDAY
La nostra vida no té preu
Precaris i precàries es rebel·len

A més, després de la roda de premsa les persones concentrades han decidit seguir fent "piquets" informatius a la fnac i per tot el centre comercial, portal de l'Ãngel, etc.

Us fem arribar el comunicat enviat per l'assemblea MayDay:

CONVOCATÃRIA DEL MAYDAY 2005 AMB UNA OKUPACIÃ TEMPORAL DEL CORTE INGLÃS

Participants a lâassemblea del MayDay proposen convertir la secció de delicatessen per gourmets en un espai de festa dels precaris

Un grup de precaris i precàries hem volgut convertir aquest matí la secció de Delicatessen del Corte Inglés de plaça Catalunya en una zona temporalment autònoma per convocar tots els precaris i precàries de la Barcelona 2005 a participar en la EuroMayDay2005. Sota el lema âRecuperant el 1r de maig: la millor botiga del món precaritza les nostres videsâ?, i acompanyada dâuna orquestra dâinstruments precaris, lâAssemblea MayDay ha realitzat una roda de premsa per convocar a la segona edició barcelonina dâaquesta manifestació heterògenia, festiva i rebel que recupera el carrer el dia 1 de maig a les 18 h i que aquest any se celebrarà en una quinzena de països europeus.

LâAssemblea ha escollit la secció de menjar de luxe dâaquest centre comercial per presentar la MayDay 2005 perquè suposa un entre molts símbols de la cultura del consum que converteixen les ciutats en espais mercantilitzats, privatitzats i excloents. Amb música i alegria, repartint flyers entre els vianants, les precàries pretenem transformar aquest espai de precarització en un espai temporalment alliberat i ric.

Aquesta acció és lâacte inaugural de la May Day 2005 i obre una setmana dâaccions i xerrades sobre la precarietat que tindran el seu punt àlgid en la manifestació convocada el diumenge 1 de maig a la tarda a les 18 h a la plaça Universitat. La manifestació es convoca sota el lema âRecuperant el 1r de maig: precaris i precàries per lâautoorganització, la imposició de nous drets i el salari social universalâ? i celebra aquest any la seva segona edició a Barcelona, després de lâèxit de la convocatòria de lâany passat, en la qual van participar-hi unes 10.000 persones.

El Mayday pretén recuperar lâespai polític de lâ1 de maig més enllà dels sindicats oficials i més enllà del treball perquè la precarietat determina tota la nostra vida quotidiana: en lâàmbit laboral, en lâhabitatge, en la lliure circulació transfronterera, en les nostres formes de sociabilitat i cura, en el coneixement i la cultura. Els precaris i les precàries som la base de la producció de la riquesa i tanmateix seâns vol situar en la invisibilitat i el silenci. Ãs en aquest context que lâassemblea MayDay, xarxa de migrants i col·lectius dissidents, treballadors contra la deslocalització de les empreses, estudiants, col·lectius veïnals i treballadores sexuals transforma el crit de socors MayDay en la consigna de la rebel·lió.

La convocatòria dâaquest any forma part dâuna convocatòria europea que es visibilitzarà en manifestacions a Sevilla, Milà, Helsinki, Hamburg, París, Ginebra, Liège, Londres, Maribor, Estocolm, Copenhague, Palerm i Amsterdam. La manifestació recorrerà el centre de Barcelona realitzant accions festives de visibilització i sâestructurarà en blocs temàtics: territori i afectes, coneixement i cultura, i treball.

RECUPERANT EL 1r MAIG, ELS PRECARIS I LES PRECÃRIES ES REBEL·LEN


http://barcelona.euromayday.org
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
27 abr 2005
Formidable la acción de presentación y rueda de prensa, ole ahí! enhorabuena. Qué pena no haber estado.
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
27 abr 2005
AMPLIACIÓ: Trenta activistes intenten 'okupar' el Corte Inglés de plaça Catalunya per presentar una manifestació reivindicativa

Barcelona.- Una trentena d'activistes de l'assemblea 'MayDay' han intentat entrar aquest matí al Corte Inglés de la plaça Catalunya de Barcelona per presentar la manifestació reivindicativa que faran el proper 1 de maig a la tarda. Membres de la seguretat dels grans magatzems els han impedit l'entrada i han hagut de fer la presentació a la porta.
/ ACN / 27-04-2005 / 13:31h.Els activistes han presentat la manifestació que el proper diumenge 1 de maig vol ser una alternativa a les convocades pels diferents sindicats amb motiu del dia dels Treballadors. Aquesta concentració, que sortirà de Plaça Universitat a Barcelona a les sis de la tarda, i anirà per diferents carrers del centre de la ciutat, està convocada per l'assemblea MayDay, que utilitza el joc de paraules entre el seu significat en anglès (dia de maig), i un crit de socors en radicomunicació.
Tot i això els organitzadors han explicat que no és una manifestació de caràcter laboral, sinó 'contra la precarietat' social on viu la majoria de persones que componen la societat actual, i que no s'identifica ni amb 'els partits polítics ni amb els sindicats majoritaris'. En aquest sentit, han explicat que l'Assemblea, rep el suport de diversos col·lectius d'immigrants, okupes, associacions de veïns, estudiants, treballadors contra la deslocalització de les empreses o treballadores sexuals.

L'objectiu dels activistes era presentar aquesta manifestació de diumenge dins del Corte Inglés però els serveis de seguretat els han impedit l'entrada i l'han feta a la porta, on han penjat cartells i han repartit tríptics entre els que passaven. Aquests grans magatzems s'han triat perquè segons els organitzadors, simbolitza 'la cultura de consum' de Barcelona, en l'intent de transformar la ciutat 'en una gran botiga, excloent els ciutadans'.

La MayDay es va fer per primera vegada a Milà, com alternativa a les manifestacions del dia dels Treballadors, per a protestar per la precarietat social. A banda de la ciutat italiana, l'any passat també es va fer a Barcelona amb uns 10.000 participants, segons l'organització. Enguany aquesta manifestació es farà a 15 capitals europees, com Sevilla, Estocolm, Amsterdam o Hamburg entre d'altres. La de Barcelona s'estructura en blocs temàtics, com territori, coneixement i cultura, i treball, i durant el recorregut hi haurà actuacions musicals i animació.

AVIAM SI FEM SERVIR UNA MICA MÉS LA IMAGINACIÓ. QUAN ES DIU FER UNA RODA DE PREMSA AL 'CORTE INGLÉS' ESTÀ CLAR QUÈ ES VA A FER ALLÀ.
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
27 abr 2005
otro dato mas: la cantidad de policia. yo he contado 4 furgonas, dos coches de policia y una docena de secretas. dos de la furgonas estaban delante de la puerta media hora antes de la convocatoria. luego, me imagino que para no salir en la foto, se han puesto en la esquina del portal del angel mientras las otras dos estaban en la isleta del centro de plaça catalunya. y eso que no he ido a dar la vuelta por la entrada d arriba del corte ingles.

al hacer el recorrido informando en los distintos negocios de precarización de la vida, tambien han ido siguiendonos y controlando en todo momento, con unos moscardones secretas revoloteando y usando las radios y telefonos.

se ha respetado en todo momento a la gente prekaria en los distintos sitios q se han guardado el triptico o voleto informativo que ibamos repartiendo. también se ha ido repartiendo a la gente q pasaba, tanto delante del 'corte d ingles' como en el recorrido. un dato curioso es q despues d estar delante del 'corte d ingles' repartiendo, no habia volantes por el suelo. la gente se los qdo. yo siempre me fijo en eso para ver si realmente han funcionado. por tanto ::: felicitaciones a la gente q los hizo!!! funcionaron!!!!
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
27 abr 2005
mireu l'enllaç
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/173702/index.php
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
27 abr 2005
i tb aquest

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/173730
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
28 abr 2005
Tot aixó está molt be, si, está molt be, però...

No se si la vostra lluita és realment eficaz. S'ha aconseguit un foto, una noticia, un comunicat: una acció que no va més enllà de l'espectacle de la disidència. Una treintena de precaries. Ben pensat, és ben poc...
Per altre banda, caldría demanarse si no n'estem una mica cansadetes de les zones temporalment autónomes... No estaria malament tenir una cosa un chic més consistent, que ja no tenim vint anys..
Re: Dimecres 27: roda de premsa-concentració mayday
28 abr 2005
felicidades
solo ha faltado otro jamon
Sindicat Terrassa