Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Bustos (V.Partal)
26 abr 2005
Aparegut avui a vilaweb
http://www.vilaweb.com/www/mailobert/
Vicent Partal
vilaweb
26.4.2005
No he tingut sort amb el meu alcalde. Al meu poble, quan hi va arribar la democràcia, un personatge que era delegat del Movimiento es va passar al PSOE, el vàrem fer alcalde i va durar fins que no es podia mantenir serè en públic. Aquest personatge, feixista per més que militara al PSOE, va ser una plaga destructiva que va arrasar Bétera. Des d'aleshores crec que no importa tant que un alcalde siga de dretes o d'esquerres. Que allò que importa és que siga interessant, tinga un projecte de ciutat i un estil de governar conciliador i dialogant. Ho dic pels Bustos... Oleguer va fer ahir un altre dels seus gestos. Va dedicar el seu gol d’ahir, del partit contra el Màlaga, al xicot de catorze anys detingut el 14 d'abril per haver enganxat a Sabadell un adhesiu que deia 'Estil Bustos, no. Gràcies'. Avui al matí un grup d'estudiants sabadellencs es concentrarà davant la casa de la ciutat i demà ho faran un seguit d'entitats i ciutadans que menen des de fa setmanes una campanya clara reclamant l'aturada de les actituds violentes de la guàrdia urbana i que s'acabe la permissivitat d'aquesta amb l'extrema dreta. Ignore fins a quin punt tot això és tan clar, però qui ha assumit la veu pública d'aquest moviment, Joan Carles Doval, em mereix confiança. El conec de la seua labor a Picap i no m'encaixa en el retrat antisistema que els Bustos volen encolomar a tothom qui discrepa. Les denúncies són importants i greus. I no es poden liquidar amb melodrames barats o amb confabulacions pseudo-polítiques. I no és cosa d’en Doval o de n’Oleguer, tan solament. Per tot allò que veig i que m'expliquen gent que em mereix confiança, Sabadell es troba en una situació molt delicada. I Bustos no sembla que siga l'alcalde que necessita en aquestes circumstàncies. Ell diu que, això, ho determinen les eleccions i prou, i que ningú no pot qüestionar allò que les urnes han decidit. L'argument és vàlid. També és cert que una part de la ciutadania, a les municipals, vota alcalde i no partit: Sabadell, amb Farrés, n'era un exemple clar. Però, dit tot això, una part de l'electorat vota sigles, de manera cega. I pot votar una ideologia que no casa amb el cap visible del partit que l'encarna. Pot votar, per exemple, un PSC que es pensa que és progressista i d'esquerres i trobar-se amb un Bustos al davant. Contra això, hi ha les eleccions, quan arriben. Però també, i és igualment legítima, hi ha la possibilitat d'expressar de totes les maneres cíviques possibles el descontentament: enganxant adhesius, dedicant gols o fent manifestacions. Perquè elegir un polític no significa que ja no es puga dir res durant quatre anys sobre la seua actuació i que calga resignar-se a la seua política. No caldria sinó...

vilaweb 26.4.2005

Oleguer Presas demana un canvi d'actitud de l'Ajuntament de Sabadell

El jugador del Futbol Club Barcelona ha demanat que el govern de l'Ajuntament de Sabadell canviï d'actitud i assumeixi els seus errors. Ho ha fet en una entrevista a Catalunya Ràdio al programa d'Antoni Bassas d'aquest matí. Oleguer Presas va trucar a l'equip del programa després de sentir una entrevista que es va fer a l'alcalde Manuel Bustos perquè volia donar un altre punt de vista de la situació a Sabadell. Presas, que viu a Sabadell, ha recriminat l'actuació de la policia i l'ajuntament en situacions com el cas Bemba o la detenció d'un noi de 14 anys per enganxar adhesius contra l'alcalde. El jugador que ha assistit a l'entrevista acompanyat per un membre dels moviments socials de Sabadell, ha dit que la violència que hi ha a Sabadell és la dels grups feixistes organitzats i la de l'ajuntament que criminalitza els ciutadans que en critiquen la gestió. Segons Oleguer, l'ajuntament s'hauria de centrar més en acabar amb la violència feixista. Des de fa unes setmanes, la polèmica i les protestes són als carrers de Sabadell. Avui hi ha convocada una vaga d'estudiants dels instituts i una concentració a la plaça de l'Ajuntament de Sabadell.

This work is in the public domain

Comentaris

el 9 esportiu de Catalunya
26 abr 2005
Modificat: 05:30:32
untitled.bmp
El periòdic esportiu el 9 publica avui, una excel·lent entrevista al jugador del FC Barcelona Oleguer Presas, que en unes contudents declaracions denuncia la prepotència institucional de l'Ajuntamet de Sabadell, denucia la convivència de la guardia urbana amb els grups feixistes i aposta per una altre model de ciutat.
Re: Bustos (V.Partal)
26 abr 2005
Més d'un miler de persones en la concentració contra la gestió de l'alcalde Bustos a Sabadell

Més d'un miler de joves, majoritàriament estudiants que avui han fet vaga, s'han concentrat davant l'Ajuntament de Sabadell per a protestar contra la politica de l'alcalde, Manuel Bustos, segons han informat a VilaWeb fonts de l'organització. La concentració és ara una manifestació que recorre els carrers del centre de Sabadell cridant consignes com ara 'Prou repressió al jovent que lluita' i 'Menys repressió i menys mentides'. També hi ha prevista una altra concentració demà a les 19.00, a la plaça de l'Ajuntament.
De fet, ja fa més d'una setmana que les protestes omplen el carrer a Sabadell en contra de la gestió de l'alcalde, Manuel Bustos. Les crítiques que fan les entitats cíviques de la capital vallesana també van adreçades a l'actuació de la polícia local, de qui n'era responsable Francesc Bustos (PSC), el germà de l'alcalde, i a la impunitat amb què es deixa actuar els grups feixistes. Darrerament, la polèmica s'ha posat de manifest arran de la detenció d'un noi de catorze anys que enganxava un adhesiu que deia 'Estil Bustos no gràcies' i de la repressió posterior. Precisament avui, el defensa del F.C. Barcelona, Oleguer Presas, sabadellenc, ha estat entrevistat a Catalunya Ràdio i ha recriminat l'actitud de la policia en casos com el del bar Bemba o la detenció del noi.
Re: Bustos (V.Partal)
26 abr 2005
Veus ells que es creuen intocables, inqüestionables, immunes... de sobte es desperten un dia i s'adonen que contra la feina de base i la insobornabilitat es pot aconseguir tot!

Gran notícia, de ben segur que en bustos avui no estarà content. Vaig veure el debat moderat per la Terribes, que per un cop em va semblar q no estava a l'altura!, i s'ha de dir que davant els mil arguments d'en Duval, el Sr Manau (en representació de l'Ajuntament) va ser incapaç de donar cap explicació plausible. De fet es va limitar a insistir en la idea que e tenir la majoria a les urnes els dona dret a tot, i deslegitima a la resta.
Sindicato Sindicat