Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
24 abr 2005
Amenaça de tancament de l'Ateneu de Barberà.
L'ATENEU NO ES TANCARÀ!!
PROU ROBLISME!!
Primeres impressions davant d'aquestes amenaces:

El dia 4 de març de 2005 una persona, sense identificar-se arriba a lâAteneu de Barberà. Ens diu que lâenvien des de lâajuntament per fer una inspecció. Li diem que si no té cap document acreditatiu que demostri que és el tècnic de lâajuntament que diu ser no li permetrem lâentrada a lâAteneu de Barberà. Seân va a buscar el seu document acreditatiu a lâajuntament. Al cap dâuna estona torna i, comprovem que és veritat, i es diu Jesús Alcáraz Rovira. El convidem a entrar i anota en una llibreteta molt deixada algunes coses. Ens diu que farà un informe en relació a lâespai i a les activitats que desenvolupem i que ja es tornarien a posar en contacte amb nosaltres des de lâajuntament. Li diem que ens sorprèn que lâajuntament no sapiga el que fem, el tècnic riu una mica, i que quan estigui lâinforme ens truquin i ens el deixin veure i diu que no depèn dâell, però que creu que es farà així.

El dia 22 dâabril, a les 8 de la tarda dos agents del cos de la Policia Municipal es presenten a lâAteneu de Barberà, 2 hores abans que comenci el concert programat per la Koordinadora de Grups de rock de Barberà, que tenia el vist-i-plau de la regidoria de Joventut. Després de quasi 3 mesos ens arriben notícies dâaquella inspecció municipal. La sorpresa i indignació és gran, ni sâha presentat un tècnic ni ens avisat per poder consultar lâinforme, sinó que es presenta la policia amb un ordre de cessament de qualsevol tipus dâactivitat a lâAteneu a partir dâaquell moment, sota lâamenaça de que si fem el treball quotidià que realitzem ens precintarien lâAteneu i ens el tancarien.

Dâaixò a Barberà, i després de quasi un quart de segle governant José Antonio Robles(PSC), ara amb el suport de Celestino Sánchez (EUiA), seân diu: CACICADA POLÃ?TICA. Per què?

- Doncs, perquè lâAjuntament de Barberà del Vallès ha colâ¢laborat en un concert a lâAteneu de Barberà, o no seân recorda de la Setmana del Ché orgnitzada pel Casal Cubà i que nosaltres vam cedir lâespai? Dâaixò ha informat al veïnat de la ciutat?

- Doncs, perquè ens han presentat un ordre on es diu explícitament que després de no arreglar les coses que havíem dâarreglar es procedeix a desenvolupar aquesta amenaça. Però què hem dâarreglar? Si no sâhan posat en contacte amb nosaltres per veure lâinforme ni per dir-nos què hem dâarreglar.

- Doncs, perquè abans dâinformar i dialogar han enviat a la policia amb la seva ordre amenaçant dictada el mateix dia 22 dâabril.

- Doncs, perquè a lâordre el motiu principal no és el soroll, si no que com lâajuntament âmiraâ? per la seguretat de la gent que entra a lâAteneu i no estan segures se lâamenaça de tancar. I el soroll? A clar, que als veïns de pateixen els sorolls del subterrani de la biblioteca municipal on sâhi fan concerts i de les Carpes de Barberà âempresaris als quals lâajuntament ha renovat, just la setmana passada, el permís per continuar obrint un estiu més i seguir molestant al veïnat- no els molesten aquests sorolls que tenen el vist-i-plau de lâajuntament.

- Doncs, perquè lâAteneu fa ja moltes setmanes que no organitza concerts de gran format i que el divendres 22 era la Koordinadora de Grups de rock de Barberà (KGB), un espai on ens trobem els dos espais referencials de la joventut de Barberà: lâAteneu de Barberà i el Casal de Joves Obriu Pas. El govern municipal (PSC-EUiA-ICV) no sâhavia que lâordre-amenaça de divendres afectava a una entitat com la KGB?

- Doncs, perquè la setmana vinent lâAteneu de Barberà tenia previst celebrar el seu 3r aniversari, dels dies 27-30 dâabril, i han volgut crispar i enrarir lâambient a la ciutat.

- Doncs, perquè lâAteneu de Barberà és lâúnic espai autogestionat i autònom de Barberà del Vallès. Sí, i això els hi molesta a la gent que porta molts anys governant i fent i desfent com els dóna la gana. Potser és que veuen que el âcortijoâ?, dâallà dâon van marxar molts dels nostres pares i mares, es comença a revoltar, fent les coses que fem a partir de lâesforç i dedicació de la gent que se lâha fet seu i no ens supedita ni ens professionalitza cap subvenció ni cap partit de la ciutat.

L'ATENEU NO ES TANCA!!
PROU ROBLISME!!


Ateneu de Barberà

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
24 abr 2005
Sóc ciutadà de Barberà i estic acostumat a veure les cacicades del sr. Robles.
Aquesta n'és una més.
Què es pot esperar d'un batlle especulador?
trompitxo
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
24 abr 2005
ECO-VIVIDORS!
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
24 abr 2005
algú de l'ateneu pot explicar què hi te veure aquest regidor d'euia en tot plegat??
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
Doncs, aquest regidor, Celestino Sánchez, està governant amb ells, i el mateix dia que estava en una reunió sobre participació, on estava l'Ateneu també representat, ens envien la policia amb aquesta decret-amenaça que ens feia suspendre, sota amenanaça de tancar, tota activitat, i tota activitat en aquest decret-amenaça vol dir també xerrades i reunions. Vaja, per cagar-s'hi. Doncs perquè l'àrea que porten els d'EUiA, joventut, el mateix dia deia a la KGB (qui organitzava el concert de divendres)va dir que no hi hauria cap problema i després passa el que passa. Doncs si la gent d'EUiA, que governen amb el PSC, no van ser informats de res que ho diguin, ho denunciïn i trenquin el pacte. El que passa que a Barberà no governa PSC-EUiA-ICV, mana un estil de fer, ho manera de portar la ciutat que ofega les veus crítiques, que les reprimeix. Mana el personalisme, el clientelisme, encarnat en les figures de Jose Antonio Robles, Ana del Frago i Celestino Sánchez. Salut!!

A Barberà hi ha molta gent descontenta i ja és hora que s'expressi, com ho van fer divendres a la nit. Si es van reunir primer una mica més de 100 persones i després quasi 200 no és perquè sí, és perquè a Barberà hi ha malestar amb aquests 23 anys de roblisme, clar, que també hi ha sectors amplis de la ciutat que viuen molt bé del roblisme, però vaja així estem, no crec que sigui un cas únic el de Barberà. El pitjor de tot és que EUiA-ICV, sabem com ja estava el clima, en la darrere legislatura entressin a governar amb el roblisme. Bé, ja s'ho faran. Esperem que rectifiquin.

PROU ROBLISME!!
L'ATENEU NO ES TANCA!!

un de l'Ateneu
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
Tot això fa ferum a maniobra de CiU per tal d'enfrontar "ètnicament" a una gent que ells no consideren catalans, pels cognoms que tenen. CiU utilitarà aquests resortes, aprofitant-se del mundillo alternativet, per a intentar enrarir elc clima.
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
quin ateneu és, el Tangram o el casal indepe?
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
hi ha hagut altres mogudes amb la gent aquesta, tenen denúncies i tota la pesca, potser ara volen liar-la aprofitant que els ànims estan escalfats per lo de Sabadell
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
No és l'Ateneu Tangram, és l'Ateneu de Barberà un centre social autogestionat que a part d'haver gent que es pot identificar com "indepe" també hi ha d'altres sensibilitats polítiques de l'esquerra i el món llibertari. No hi ha cap denúncia contra l'Ateneu ni contra ningú dels i les seves components, al revés tenen la mania de sempre donar la cara per tot, amb noms i cognoms. Us agraïria que us miressiu bé les coses abans de dir res, i el concert que van venir a prohibir el govern municipal de la mà de la policia i el famòs decret del mateix dia el muntava la Koordinadora de Grups de rock de Barberà, un espai de confluència dels dos espais juvenils de referència de la ciutat: l'Ateneu de Barberà i el Casal de Joves Obriu Pas. L'Ateneu Tangram és una nova experiència que es vol engegar a Barberà, per a gent més que en un moment o altre a estat implicada a Obriu Pas i gent que ara en vulgui formar part. A Barberà el que ha passat és que s'han passat molt en les formes i han anat a sac contra un espai referencial per a la ciutat com l'Ateneu Barberà.

Barberà viva i combativa!!
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
mireu també aquest enllaç

barcelona.indymedia.org/newswire/display/172852/index.php
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
"hi ha hagut altres mogudes amb la gent aquesta, tenen denúncies i tota la pesca, potser ara volen liar-la aprofitant que els ànims estan escalfats per lo de Sabadell"

Per flipar. A veure si t'enteres que qui va venir divendres a les 20h va ser la policia amb un decret del mateix dia del govern municipal, el que crispa és l'ajuntament i ja et puc dir jo que a la ciutat no es parla d'una altra cosa. Això de Barberà i el tema que dius de Sabadell el que fa és pena, però de com actuant governs suposadament d'esquerres i dialogants.

Ànims Barberà!!
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
Insisteixo en que per la informació que m'has donat, Celestino Sanchez no te res a veure amb aquesta amenaça de tancament (que obviament no comparteixo).
A més Celestino no és el regidor de Joventut de l'ajuntament, que d'altra banda tampoc hi te competències respecte a l'ordre policial.
Cal rigor companys
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
25 abr 2005
Proveu de precintar les seus dels partits politics per no complir la normativa municipal, que segur no la compleixen. Proveu de denunciar les activitats dels partits politics per no disposar de llicencia. Denuncieu l'alcalde per atemptar contra l'estetica del paisatge urbanistic amb la seva cara repulsiva.

A Gracia i a la TDN tb estan provant de fer aixo de precintar. Estaria be liarla cada vegada que vinguin, els politics no volen disturbis...
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
El responsable d'aquest ordre és el regidor d'urbanisme, Antonio García Castilla (PSC), i suposo que quan es fa referència a Celestino Sánchez (EUiA) és perquè ell va donar peu a firmar un pacte on la història combativa i de lluita a la ciutat del PCC és diluïa ja en el ranci roblisme. El que sembla clar és que en aquesta maniobra política contra l'Ateneu de Barberà són responsables tots (PSC-EUiA-ICV) i si l'han cagat en les formes i el procediment, que pel que diuen sembla clar i més perquè s'estava actuant contra una seu social d'una entitat de la ciutat, que desmarquin del que ha passat, no? Si estan parlant de la figura de Celestino Sánchez és entorn a les formes de governar del roblisme a Barberà. O és que la gent d'EUiA o ICV estan contentes amb el Celes? Ja s'entén que el Celestino no és el responsable directe, però els tres caps visibles del que encarna el roblisme a Barberà avui són Robles, del Frago i Celes i suposo que a això és al que es refereixen.

A10!
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
potser, però tal com està redactat sembla que la gran culpable de tots els mals és EUiA... demaneu-lis explicacions si ho creieu convenient, no?
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
que jo sàpiga no s'està parlant d'EUiA en general, sinó de persones que representen a partits, o mal representen. El tema queda bastant clar que només s'està acotant a Barberà.
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
si, queda claríssim al títol "Cacicada políticada del PSC-EUiA"
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
al títol diu "Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès", vaja més correctament seria "Cacicada política del PSC-EUiA a Barberà del Vallès". És un titular no el resum ni el desenvolupament de la notícia que han penjat
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
al títol diu "Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès", vaja més correctament seria "Cacicada política del PSC-EUiA a Barberà del Vallès". És un titular no el resum ni el desenvolupament de la notícia que han penjat
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
al títol diu "Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès", vaja més correctament seria "Cacicada política del PSC-EUiA a Barberà del Vallès". És un titular no el resum ni el desenvolupament de la notícia que han penjat
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
que si, que ja m'ha quedat clar del pal que aneu, no cal que m'ho repeteixis mil cops

"cacicada de EUiA"...
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
26 abr 2005
ho sento per les repeticions, no han estat intencionades, de veritat, he tingut un problema amb la pàgina que no recargava bé. quan dius això "del pal que aneu" em fiques a mi també al sac quan l'única que faig és llegir sense malinterpretar. Sap greu que no et fixis en qui ha organitzat tot això que queda clar que no ha estat l'Ateneu de Barberà. Tu llegeix el que vulguis però el que està clar que el govern el formen qui el formen. Vinga, bon profit!
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
03 jul 2005
Tot i que molta gent no ho cregui.. EUiA esta al servei del PSC actualment i colabora amb la corporació municipal acceptant tot el que allà es desenvolupa. Sense EUiA el PSC no governaria a Barberà i sense EUiA donant suport al PSC doncs segurament EUiA no podria "chupar" del bote... Qui no ho cregui o no ho entengui es que no veu gaire clar quina es la realitat d'aquest poble...
Re: Cacicada políticada del PSC-EUiA a Barberà del Vallès
04 jul 2005
segur que preferiries un govern municipal de CiU
Sindicat