Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
24 abr 2005
NOTA INFORMATIVA DEL
Moviment Popular de Sabadell

Alguns dels actes repressius que la policia municipal i l'Ajuntament han dut a terme els últims anys:
- Míting del PSOE durant les municipals: un jove és apallissat hores després per participar en una protesta pacífica.
- 27 de setembre del 2003: onze joves detinguts i quinze jove ferits. S'estrena la brigada d'intervenció ràpida amb l'atenta mirada del regidor Paco Bustos.
- Intent de desallotjar una casa okupada sense ordre: 2 joves ferits.
- Dijous 15 d'abril: un menor de 14 anys detingut, insultat, humiliat i agreditper agents de la municpal per enganxar un adhesiu en el que deia "Estil Bustos no gràcies".
- Divendre 15 d'abril: es reprimeix amb esprais antivioladors una protesta pacífica per la detenció del dia anterior.

No són pocs ni tots els fets anomenats anteriorment sobre lâactuació de lâAjuntament i la policia municipal de Sabadell. Només cal veure les vies adoptades per tal de controlar lâexasperació ciutadana: sâhan limitat a fer un ús partidista de les institucions i instruments municipals, dâuna forma totalment irresponsable i premeditada. Per tant hi ha hagut una manca de polítiques reals per tal dâeradicar els problemes i les preocupacions de la societat sabadellenca:
Han negat i han amagat que la policia municipal hagi actuat de forma violenta, innecessària, agressiva i desmesurada. Citem cadascun dels casos anteriors que
en la seva execució no foren, o ni són encara, donats a la llum per lâajuntament de Sabadell com a màxim responsable dâinformar als i les ciutadanes de les actuacions, agressions, de la policia de la nostra ciutat. Han mentit de forma compulsiva a través del mitjans de comunicació locals els quals controlen a través de les subvencions municipals i en els casos amb què això no nâhi ha prou amenacen als periodistes. I més encara, han sigut menyspreats i /o ocultats pels mitjans de comunicació âinstitucionalsâ? en el moment de ser donats a la llum des del si de la ciutadania. Han despistat la informació i lâatenció del problema real en clau de victimisme desmesurat. Com es pot
demostrar en el cas Bemba en el que per manca de retòrica encertada no van poder fer callar el descontent de la gent i utilitzaren unes (encara per demostrar) cartes amenaça a un regidor de lâajuntament. O com ens volen fer creure ara, un moment de crispació ciutadana, que el Sr. Paco Bustos es troba en una situació de continues coaccions i
amenaces. Des del conjunt de colâ¢lectius de lâMPS sempre hem reivindicat públicament les nostres accions per coherència i transparència i per tan, ens desvinculem de les possibles amenaces que hagi pogut rebre aquest regidor.
Han manipulat i tergiversat la informació criminalitzant o titllant els conflictes de simples baralles entre bandes per tal dâocultar els problemes que ells no han sapigut solucionar.

Ãs per tot això que afirmem que el motiu real de la dimissió del Sr. Paco Bustos és la incapacitat dâafrontar els continus errors, agressions i abusos de poder de la policia municipal. Després de tants escàndols sâha vist obligat a dimitir però ho han volgut amagar tot darrera una cortina de fum per tal de no afrontar el desgast polític que això comporta.

Creiem que aquesta actitud irresponsable i partidista és la causa real de la crispació ciutadana i que sinó és corregida dâimmediat per lâequip de govern pot provocar conseqüències que ningú desitja per la nostra ciutat (si sóc un estudiant i un company meu és agredit i amenaçat, detingut i insultat i lâendemà vaig a una protesta pacífica per aquests fets i em ruixen amb esprai âantipersonesâ? i després el meu alcalde em qualifica dâantisistema i de participar en la cale borroka, com em sentiré?)

Com a conjunt de colâ¢lectius que treballa dia a dia per tal de teixir una societat sabadellenca crítica i participativa i com a ciutadans i ciutadanes, exigim;

- La retirada immediata de les acusacions envers diversos sectors del nostre moviment.
- La dimissió total del Sr. Paco Bustos.
- La dimissió, també, del responsable mediàtic de tota aquesta operació de mentides, repressió i criminalització a amplis sector de la societat sabadellenca crítics amb lâacció de govern.
- Un canvi estructural dâactuació de lâajuntament i pronunciades disculpes envers tots els colâ¢lectius, ciutadans i ciutadanes afectats/des.
- La obertura dâun expedient intern per lâactuació de la policia divendres dia 15 dâabril i que aquest, com tots els que afecten al conjunt de la ciutadania, sigui públic i a lâabast de tothom a través dâun càrrec electe.
- La dissolució de la brigada dâintervenció ràpida.
- Exigir que el responsable polític de la policia municipal compleixi amb la seva feina i es responsabilitzi del seu càrrec i que per tant no calgui una comissió independent per controlar la seva actuació.

DENÃNCIES QUE SâESTAN DUENT A TERME I ES DURANT

ALS MITJANS DE COMUNICACIÃ LOCALS:
Es demanarà als mitjans de comunicació locals que rectifiquin les reiterades mentides i la contínua manipulació i intoxicació de la informació que estan fent. En cas que no rectifiquin es posarà una denúncia al colâ¢legi de periodistes denunciant els nombrosos
punts que sâhan saltat del codi deontològic del periodisme.

ALS MEMBRES DE LâAJUNTAMENT QUE HAN MENTIT DE FORMA
COMPULSIVA:
Sâestà estudiant querellar-se contra aquests càrrecs electes que de forma intencionada i conscient prevariquen i manipulen.

ALS AGENTS DE LA POLICIA MUNICIPAL:
Es denunciarà als agents que van detenir, agredir, insultar i amenaçar a un menor dâedat els dijous passat.
Es denunciarà a lâagent que va ruixar amb esprai âantipersonaâ? a quatre persones que es manifestaven pacíficament el divendres passat.
Exigim que, com lâAjuntament de Sabadell sâha compromès, obri un expedient dâinvestigació intern pels fets de divendres. També que tots els expedients que sâobrin siguin transparents de cara a la ciutadania.


CONVOCATÃRIES:
- Dimarts 26 d'abril: Alternativa Estel de Sabadell i diverses assembles d'instituts sabadellencs convoquen aturada de classes i concentració ales 11h davant l'Ajuntament.
- Dimecres 27 d'abril: El Moviment Popular de Sabadell convoca concetració davant l'Ajuntament a les 18:30h coincidint amb el ple.

SIUSPLAU: LLEGIU, PENSEU, DIFONEU, PARTICIPEU, IMPLIQUEU-VOS. NO ENS FARAN CALLAR!!!!!!

MPS: assemblea de joves del nord, assemblea de joves del sud, assemblea de joves del centre, assemblea de joves de la creu alta, assemblea d'okupes, alerta solidaria, alternativa estel, cal, casal independentista "can capablanca, csa can barba, justa
revolta, plataforma antifeixista, ràdio trama.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
24 abr 2005
A què espereu per querellar-vos? A tornar a treure 300 vots a les europees (CUP, per exemple)? A que torneu a agredir, amenaçar, insultar, etc., a qualsevol que pensi diferent? O potser espereu a coaligar-vos amb els vostres "socis" en l'ús de la violència, els miserables nazis?

Com sempre, heu perdut el control perquè sou violents i no sou democràtics. Per què no expliquem quant gent de Sabadell està farta de vosaltres, de la vostra violència gratuïta, de la vostra impunitat, mentre tot compleix amb les normes bàsiques de convivència (que vosaltres, com és lògic, ignoreu)?

Deixeu-ho córrer, i aneu a Hernani, que allà no posaran cap problema a l'hora de fer-vos un raconet perquè continueu sent violents.

Salut!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
24 abr 2005
paco, paquitoo!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
24 abr 2005
Creaualtenc,

no siguis embolicaire:


que se't veu el llautó...
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
24 abr 2005
Creualtenk ets un GI-LI-PO-LLES!!!

Potser us omple d´angoixa el fet de que kada kop sóm més, i això us inkomoda, us akollona!!
LA REVOLTA ESTÀ AL KARRER I NO PARARÀ!!
ENDAVANT AMB LES ATXES!!!

FUCK DA POLICE!!
JoTaKe!!!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
Menys querelles i més pedres.
Us esteu currant amb l'acció directa, no deixeu que els politiquillos de turno recondeueixin la lluita pel cami 'correcte i democràtic'.
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
El creualtenc té raó. Aquí qui l'única manera democràtica d'apallissar és la de la poli, que per això la paguem tots i està comandada per ciutadans escollits democràticament i que són l'exemple més exquisit de tolerància i progressisme.

I als que okupeu! Qui us penseu que sou. Feu com tothom: o és que us penseu que a la resta de la humanitat ens agrada hipotecar-nos per tota la vida per un pis de merda. Hem vingut a pringar, a veure si us entereu, llestos!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
a: per l'única violència legitima és la de l'estat

Mira kompany, si tu tens ganes de hipotekarte tota la puta vida i, de kom molt be dius tu, pringar... donks endavant!!! DE IDIOTES EL MÓN N´ES PLE!!!
Sou penosus, us konformeu amb la merda de món on vivim, sou uns putus konformistes!

Ke´ls penjin ben amunt!!! kels peus no´ls tokin terra!!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
Oleguer dedica el gol d'ahir al noi de catorze anys que va ser detingut a Sabadell

El defensa del F.C. Barcelona, Oleguer Presas, ha dedicat avui al matí el gol que va fer ahir en el partit contra el Màlaga al noi de catorze anys que va ser detingut el 14 d'abril per enganxar un adhesiu que deia 'Estil Bustos no gràcies'. Segons unes quantes entitats sabadellenques, el noi va ser insultat, humiliat i agredit per agents municipals. Poc després, el responsable de la policia local de Sabadell, Francesc Bustos (PSC), germà de l'actual alcalde de la ciutat, Manel Bustos, va dimitir protestant per haver rebut amenaces. La consellera d'Interior de la Generalitat, Montserrat Tura, va condemnar aquestes amenaces però també va anunciar que investigaria l'actuació de la policia local de Sabadell atès que en el darrer any hi ha hagut moltes queixes per part dels ciutadans, que han desembocat en l'actual situació.
De fet, la detenció del menor i la dimissió de Francesc Bustos han fet sortir a la llum una situació que fa més d'un any que s'allarga.
Ara, unes quantes entitats cíviques han convocat actes de protesta per a denunciar la suituació que es viu a Sabadell, de moment, per demà hi ha convocada una vaga d'estudiants a les onze del matí.


+ El defensa del F.C. Barcelona, Oleguer Presas, ha dedicat avui al matí el gol que va fer ahir en el partit contra el Màlaga al noi de catorze anys que va ser detingut el 14 d'abril per enganxar un adhesiu que deia 'Estil Bustos no gràcies'. Segons unes quantes entitats sabadellenques, el noi va ser insultat, humiliat i agredit per agents municipals. En la manifestació de solidaritat que es va
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
Aquest alcalde és lamentable.
Foteu-li denuncies fins enfonsar-lo
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
Amb sembla lamentable l'actuació de la policia local, l'actuació del Sr alcalde, del seu germa i de tot el partit. Tots ells actuen al mes pur stil dels grissos. Ja està bé d'agressions al jovent independentista.
A tot el jovent sabadellenc seguiu així, sou els millors.
tant de bo a montkada tinguessim un jovent tant kompromés com el vostre i no estiguessim envaits per pelaosmakineros, xo tot arribara.
Els dos últims concerts k he stat a sabadell(deperta ferro i revolta) e sortit encantat del ambient.
Seguiu així, de moment ja na kaigut un, ara a per son germà.
Antifeixista sempre!!!!1
D'un montcadent compromés
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
paco bustos on estas?? muajuauajuaujua
Sabadell serà la tomba del feixisme!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
No a l'estil d'en Bustos...però tampoc l'estil d'en Toni Ferrés. Dues cares d'una mateixa moneda.
Idees!!!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
25 abr 2005
No a l'estil d'en Bustos...però tampoc l'estil d'en Toni Ferrés. Dues cares d'una mateixa moneda.
Idees!!!
Ja està bé
26 abr 2005
Sóc ciutadà de Sabadell i votant del PSC. I considero vergonyant l'actuació de la policia local, la de l'alcalde i la del seu germà. I no sóc jo sol, o sigui que espero que l'agrupació local del PSC prengui nota del que està passant i que actuï amb celeritat. Els socialistes de Sabadell ja n'estem farts que la nostra ciutat sigui a l'ull de l'huracà.
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
26 abr 2005
Fote't demòcrata de merda.
Massa temps callant en silenci com per guanyar-te el nostre respecte
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
26 abr 2005
Que n'és de fàcil escriure des de l'anonimat. Per a mi us esteu perdent en batalletes sense cap valor.
Jo només vull exposar en quatre ratlles les capacitats dels nostres governants.
1.Alcalde. Persona que a la vida civil va aconseguir el càrrec de vigilant en un important museu de Sabadell. Estudis universitaris desconeguts.
2.R. de Cultura. Quan va veure que en el mon de la música no seria mai reconegut, va decidir concentrar-se en la política de despatxos.
3.Ex. R. De seguretat. Donat que estudiar tampoc era el seu fort, va aconseguir arribar a soldat ras en el cos dels Mossos d'Esquadra.

No vull dir pas que els estudis ho son tot a la vida, però sí que ens poden donar una guia a l'hora de valorar les capacitats intel·lectuals de cada persona.
Ãs molt cert que son conscients d'aquesta inferioritat i la superen apartant del seu voltant a tota persona que els hi pugui fer ombra. També han tapat la boca de l'oposició âdemocràticaâ? amb uns càrrecs molt ben remunerats i així poden tenir un clima de pau política que els hi permet fer i desfer sense cap oposició interna a l'Ajuntament.
El problema els hi surt des de fora de casa i com és natural, qualsevol que cridi, es manifesti, o expressi una opinió contrària segur que és un âantisistemaâ?.
Fi de la primera part.
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
26 abr 2005
Al de l'anterior comentari li sobra odi, i li deuen faltar ganes de construïr.

Crec que és l'hora de crear nous espais d'expressió, que sens dubte ara seran massivament recolzats per la gent de Sabadell.

Seria bo crear una revista veïnal que ofereixi obertes garanties d'estar fora del control de cap concentració de poder. Autogestionada pels veïns.
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
26 abr 2005
Revolucionaris són aquells que pensen en l'emancipació de la classe treballadora. Esquerranistes són aquells que destorben, desconeixen els ritmes, els discursos, les necessitats i l'essència de la classe treballadora.
Sabadell s'està preparant. El moviment popular de Sabadell és una acumulació de forces del jovent revolucionari que està penetrant a moltes esferes diferents de la cotidianitat urbana. Teoria i praxi. Principis i programa.
No tens ni idea de què és el reformisme, imbècil.
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
26 abr 2005
Señors, sa de promulgar la paraula ANTIFAIXISTA!! per tot arreu, ara em de cridar mes que mai, tots estem fins els cullons dels actes violents sense motiu aparent, que la puta policia, no nomes de sabadell, sino, també als barris centrics de BCN. Hem de oposar resistencia, seguiu així Sabadell!!
SALUT!!
Re: Nota informativa i convocatòries del MP de Sabadell
14 mai 2005
Diuen que l'educació és el més important i es lluita pq tots els nens vagin a l'escola i continuïn estudiant posteriorment. El joven està agobiat estudiant carreres, màsters, graus de formació, idiomes... i després una persona sense estudis arriba a l'alcaldia de Sabadell... Als ciutadans de Sabadell: abans de votar informeu- vos una mica més de la persona a la qual entregueu la direcció de la vostra ciutat.
I no em sortiu amb arguments circulars q tots sabem el que proporciona una bona educació i les conseqüència que provoca la seva mancança. La majoria de joven que, segons molts, estem tot el dia protestant, tenim molts més estudis i cultura que certs alcaldes, fet que ens permet manifestar la nostra opinió sense cap vergonya. Estic molt orgullosa de la meva lluita i dels meus companys, tan de bo quan en tingui 40 no sigui una conformista de cap cot i submissa com molts. Desperteu sabadellencs! no veieu l'alcalde que tenim! obriu els ulls, canviem les coses!
Sindicat