Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'estil Bustos a BCN per St Jordi
23 abr 2005
LâESTIL BUSTOS SâINSTALâ¢LA A BARCELONA

La Guàrdia Urbana de Barcelona assetja les entitats cíviques i populars amb presència a les Rambles de Barcelona


En molts casos, la simple presència de banderes estelades en una parada, ha estat motiu suficient per obrir un expedient.

Dues brigades dâagents de la Guàrdia Urbana, juntament amb un inspector municipal ha recorregut aquest matí totes les parades de llibres situades a les concorregudes Rambles de Barcelona. Segons han fet conèixer a Alerta Solidària, la voluntat dâaquest grup, ha estat clarament la dâintimidar diverses entitats populars. Alâ¢legant no complir la normativa que regula aquests espais, la persona que deia representar lâAjuntament, ha arribat a justificar lâobertura dâexpedients per la presència de banderes independentistes ja que ânomés és permesa la senyera catalanaâ?. En una ocasió, en utilitzar aquest absurd pretext, una veïna ha interpelâ¢lat irada la patrulla recordant la presència de la bandera espanyola en tots els balcons municipals. La resposta, covard però diplomàtica, ha estat la dâassenyalar que només estaven obrint actes informatius. La patrulla ha prosseguit la inspecció. Diverses entitats han estat simplement âavisadesâ? però altres han rebut una còpia de lâacta aixecada a la qual sâhan negat a signar en senyal de disconformitat.

Durant molts anys, el passeig obligat per les Rambles de Barcelona ha servit per a observar de prop la realitat viva de la nostra literatura, però també per copsar les propostes que des dâinfinitat dâentitats promotores de la llengua i cultura catalanes sâexposen. Aquesta darrera visió és la que es pretén eliminar. Anys enrera, la presència i identificacions policials va generar la lògica resposta a aquesta en forma de manifestacions independentistes, provocant forts enfrontaments i nombroses detencions. Especialment greus foren les càrregues dels anys 80 i la de lâany 1997. Amb el PP dirigint la Delegació del Govern, la repressió mostrà la seva cara impedint en 2 anys el recorregut normal de la manifestació que per la llengua organitza cada any la CAL (Coordinador dâAssociacions per la Llengua). Enguany, i de forma combinada, intimidació policial més expedients administratius, lâestil del cacic del PSC Bustos, que com a alcalde de Sabadell, sâha guanyat la medalla al mèrit de la repressió política i de la brutalitat policial, ha arribat de ple a Barcelona.

LâAjuntament insisteix en fer de la Diada de Sant Jordi una jornada purament comercial i intenta desvincular-la de tot significat cultural, popular i veritablement cívic.

LâAjuntament de Barcelona, juntament amb la campanya institucional impulsada des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, ha aconseguit aixecar aquest any, moltes veus de denúncia pel seu únic interès mercantil vers la Diada de Sant Jordi. Diverses persones vinculades al món literari han expressat la seva preocupació per una jornada que més que mai, sâallunya de la necessària promoció de la lectura com a factor dâenriquiment humà i colâ¢lectiu per premiar el joc de grans editorials i la màxima difusió del llibre fàcil, de poca qualitat i sobretot, mancat dâesperit crític.

Alerta Solidària treballa ja per a deixar en no res aquestes intimidacions i aquests expedients. El teixit popular és qui dóna vida a aquest país i no pas els grans interessos comercials que ens volen a totes iguales i sobretot, a totes amb un mateix pensament al cap i un únic vot cada quatre anys. La resposta a aquesta agressió per tant, no es pot fer esperar.

Barcelona,
23 dâabril de 2005
Mira també:
http://www.alertasolidaria.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
23 abr 2005
Paraules textuals de l'inspector:
"Avui és el dia del llibre i la rosa, no `podeu vendre aquetes samarretes", i "aquestes banderes també les heu de treure" referint-se a l'estelada.
El més greu de tot no és el fet, ja que podriem fins i tot pensar que tracten a tothom per igual. Doncs no! Cada parada te una senyera de faldó i no els expedienten i de les 40 primeres parades, PSC, ICV, EUiA, ERC, ONCE, CAVALL FORT, etc... tenen la seva pròpia parafarnalia amb banderoles globus, material polític, i no hi haurà expedients!
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
23 abr 2005
A quines parades han fet això? Què fort!
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
23 abr 2005
Suposo ke a les paradetes d´Endavant, Alerta, Rescat, Maulets, Amei, Assamblea d´okupes...etc, a la gent ke els molestem en definitiva!

Els Països Catalans serem lliures!!
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
23 abr 2005
Ja ho deia el lema d´enguany:Per SantJordi+roses+llibres+LLIURES amb l´ anunci ben gran de les empreses patrocinadores.Com bé dirien els situacionites als 50, l´espectacle de la mercaderia.O avui en dia ja parlem de neofeixisme.Akesta es la seva llibertat(d´empresa).Salut.
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
25 abr 2005
la prepotència de la urbana era massa... si l'any que ve no renoven permisos... o podem fer tots parada o no en farà ningú
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
25 abr 2005
tens rao xavi... hem d tornar la truita i fer q aqesta repressio es torni en unio nostra.

ara s'ha tornat el sant jordi d bcn en lliure per a les empreses patrocinadores.
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
25 abr 2005
algú ho ha patit en les seves pròpies carns això o només es "d'oïdes"
Re: L'estil Bustos a BCN per St Jordi
25 abr 2005
alerta solidaria per a mi es d fiar. no crec q feren un comunicat per algo d'oides.
Sindicat Terrassa