Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Detingut un jove de Xàtiva per parlar català
23 abr 2005
El passat dia 18 d'abril, la policia espanyola detingué un jove de Xàtiva quan parlava amb uns companys a la porta de l´institut Josep de Ribera.
Detingut un veí de Xàtiva per parlar català
Els policies, amb el pretext de comprovar si el jove portava drogues a sobre, l´escorcollaren. Després de veure que no portava res, li demanaren que s´identificara. Com que no duïa la documentació i, malgrat la insistència del director del centre i d´altres professors que s´oferien a mostrar la documentació acadèmica de l´alumne als agents, aquests continuaren obcecats en les seves pretensions de detindre´l per poder-lo identificar a comissaria ja que deien que no entenien les dades que el jove els donava en català, exigint-li que s´adreçara a ells en castellà, al·legant que necessitaven un traductor. El jove fou detingut i portat a comissaria on li prengueren les dades, malgrat que la llei només permet retenir una persona per identificar-la.

Comunicat d'Alerta Solidària, Maulets, Endavant i la CEPC de Xàtiva:

'Davant la detenció, el passat 18 dâabril, dâun jove per parlar en valencià, Alerta Solidària, organització antirrepressiva de lâesquerra independentista, Maulets, el jovent independentista i revolucionari, la CEPC, Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans i Endavant(OSAN), Organització Socialista d'Alliberament Nacional MANIFESTEM:

- Tot el nostre rebuig al paper de forces dâocupació que duen a terme el cossos de seguretat espanyols als Països Catalans, perseguint, criminalitzant i, fins i tot, impedint totes les nostres manifestacions com a poble diferenciat, entre altres, el dret a utilitzar la nostra llengua.

- Que sota lâexcusa que no lâentenen (per entendre paraules com Xàtiva no cal saber molt de valencià), intenten impedir, fins al punt, com en aquest cas, de comportar la detenció dâaquest jove, la utilització normal de la llengua catalana a casa nostra. Ãs inacceptable que intenten justificar aquest fet dient que necessitaven un traductor, quan diverses persones varen confirmar la identitat del jove, i així i tot el varen detindre. Ãs evident que lâúnic motiu pel qual seâl varen endur és per què es va adreçar a ells en valencià, i en això consisteix eixa âfalta de colaboraciónâ? que al·leguen, en fer ús dâun dret reconegut a lâestatut dâautonomia que espanya va aprovar pel País Valencià.

- Que aquest atac, no és sinò una mostra més de la âdemocràciaâ? que es practica en lâEstat espanyol, basada en lâús de la força al més pur estil franquista, recordant-nos dia rere dia lâocupació del nostre poble âpor justo derecho de conquistaâ? des del 1707.

Davant aquets fets us convoquem a totes i a tots a la CONCENTRACIà que, en solidaritat amb aquest jove i de rebuig cap a les forces dâocupació espanyoles, es celebrarà el proper dia 24 dâabril al monument al Maulets.
Fora les forces dâocupació!
Que seân vagen!

Xàtiva, 21 dâabril de 2005'

This work is in the public domain

Comentaris

dropos
23 abr 2005
Aquest dropos de la Guardia Civil ni treballen, ni poden aprendre catala, ni tenen cultura, quan abans marxin cap al seu pais millor per a tots/es.
Re: Detingut un jove de Xàtiva per parlar català
23 abr 2005
Si no sap ni parlar el castellá...Tan sols, llegiu les multes de Tráfic i voreu les faltes d'ortografía!
Sindicat