Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : guerra
Fora les empreses i l'exèrcit de la universitat! [València]
22 abr 2005
Acte contra la presència d'empreses dins de la Universitat de València


Aquest matí un grup de militants de la CEPC a la Universitat de València han irromput dins de la carpa organitzada per la UV sota el títol: Fòrum de l'ocupació, que no era més que un stand on les empreses tenien els seus productes, cercaven clients... Entre aquestes el ministeri espanyol de defensa i las fuerzas armadas.

FORA LES EMPRESES DE LA UNIVERSITAT

Des de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans volem denunciar la presència d’empreses dins la nostra Universitat i l’augment de poder que aquestes tenen dins les universitats públiques. Per aquest motiu hem fet una concentració dins del recinte muntat al campus de Tarongers on suposadament el que es volia es ajudar als i les estudiants a donar feina.
Amb aquesta acció el que hem volgut denunciar és:

- la entrada massiva de les empreses dins de la Universitat. Una entrada que es veurà augmentada amb l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i amb la concepció que el sistema capitalista té de l’educació: un simple servei que ha de ser rentable econòmicament.
- La presència de multinacionals com el Banesto o el Banc Santander que tenen cada vegada més poder dins la nostra Universitat i que, fins i tot, podran impartir crèdits segons els seus interessos ( proposta feta pel conseller d’Universitat i empresa el senyor Justo Nieto).
- La presència en aquest stand de la Fuerzas armadas españolas i del Ministeri de defensa. Tornem a denunciar la doble cara de la Universitat en aquest aspecte ja que d’una banda defensa ( o diu defensar) la cultura de la pau, i per una altra, convida a que l’exèrcit espanyol “capte� adeptes dins de la nostra Universitat.
- Denunciem també l’entrada de la policia espanyola dins del campus de tarongers avisada per l’exèrcit espanyol. Aquesta entrada, al més pur estil Hol•lywood, ha vingut motivada per la denúncia feta per alguns militars espanyols incòmodes amb la nostra denúncia.

Davant la gravetat dels fets exigim:

- a l’equip rectoral de la Universitats que done explicacions del que ha succeït aquest matí: tant de l’entrada de la policia espanyola com del perquè de la presència d’un stand propi de l’exèrcit.
- Que no es tornen a obrir les portes a aquelles empreses que sols volen als i les estudiants com a una simple mercaderia, com una mà d’obra a la que explotar. No hi ha prou amb tot el allau d’anuncis que totes aquestes empreses tenen fora de la Universitat? Perquè els hem d’obrir més portes a aquells que volen acabar amb les nostres titulacions?
- Al pròxim consell de govern de la Universitat de València ( que es celebrarà el dimarts dia 26 d’abril) des de la CEPC demanarem explicacions d’aquests fets i denunciarem el que ha ocorregut.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat