Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Assemblea Contra la Precarietat a la Generalitat de Catalunya: Participa-hi !
22 abr 2005
Convocatòria d’assemblea adreçada a tot el personal de la Generalitat per tractar del futur laboral del personal interí i laboral temporal dels Serveis Administratius i Tècnics de la Generalitat i la resta de personal no fix, per tal de decidir les mesures oportunes. El Govern del tripartit continua actuant igual que l’anterior govern, contractant personal precari propi per la via d’urgència i personal extern, sense drets i baixos salaris. Mobilitza’t i suma-t’hi. Dimecres, 27 d’abril de 2005 a les 13.30 h. a Via Laietana, 69, Barcelona
Contra la precarietat

A finals de febrer i principis de març han estat cessats més d’un centenar d'interins i interines als serveis administratius i tècnics de la Generalitat de Catalunya.

A principi d'any va ser acomiadada la plantilla de la subcontracta de gravació de dades d'Economia i Finances, i només una tercera part de les persones afectades va ser recol•locada a la nova empresa subcontratada. Altres companys i companyes d'ETT i empreses de serveis estan subjectes fa anys i anys a una gran precarietat i cobren un 30% del que els departaments paguen per ells i elles a les empreses.

Als experts dels CIFO, professors de formació ocupacional pública depenents del Departament de Treball i Indústria, que durant anys han estat contractats de manera precària, no se'ls estan renovant els contractes, cosa que fa la impressió de ser un procés gradual de desmantellament i privatització.

El Govern del Tripartit no ha introduït cap canvi en la contractació, que es continua fent exactament igual que amb els anteriors governs, contractant personal precari propi per la via d'urgència i personal extern sense drets i baixos salaris. Per altra part, està cessant i acomiadant personal precari de manera discrecional, i recol•locant-ne una part de la mateixa manera. Difícilment es pot dir d'esquerres un govern que aplica amb el seu personal els mateixos vicis empresarials que diu que s’han de combatre i no reconeix els drets generats per anys de treball, cosa que no es donaria en cap altra relació contractual. Alhora, l'Administració no solament està obligada a distribuir recursos, sinó que té encomanada la missió fonamental de garantir drets. La contractació i el cessaments discrecionals mostren un tarannà completament contrari a la protecció de drets. En aquest moment hi ha varis processos selectius oberts – el més nombrós de 456 places de subalterns/es (350 a Educació) - que igualment poden generar acomiadaments.

Les organitzacions signants convoquem una assemblea interdepartamental, per tractar del futur laboral del personal interí, laboral temporal dels Serveis Administratius i Tècnics de la Generalitat i la resta de personal no fix i decidir les mesures oportunes.

Assemblea

PERSONAL CONVOCAT     Personal funcionari, interí i laboral dels Serveis administratius i Tècnics de la Generalitat de Catalunya, de l’àrea de Barcelona i comarques.
DIA     Dimecres, 27 d’abril de 2005.
HORA     13,30 hores.
LLOC     Via Laietana, 69, metro Plaça Urquinaona;
Planta altell, Sala d’actes; BARCELONA (Barcelonès)
ORDRE DEL DIA
•     Futur laboral del personal interí i no fix dels Serveis Administratius i Tècnics de la Generalitat.
•     Propostes.
•     Torn obert de paraules.

SAC/I-CSC
sac ARROBA intersindical-csc.org

CGT
cgt-generalitat ARROBA confluencia.net

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Assemblea Contra la Precarietat a la Generalitat de Catalunya: Participa-hi !
22 abr 2005
Mani 1º de Mayo contra la precariedad 18:00 Plza Universitat. Euro May Day
Re: Assemblea Contra la Precarietat a la Generalitat de Catalunya: Participa-hi !
24 abr 2005
Funcionaris de merda, tots sou culpables.
Desde el xupatintes més pringat fins el peix mes gros, passant pel carceller i el polici

Accidents laborals a la Generalitat
Sindicato Sindicat