Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : xarxa i llibertat : especulació i okupació
kasalprat.org- Pàgina d'informació local i comarcal
22 abr 2005
kasalprat.org
Pàgina d'informació del KOP-Alta Tensió del Prat
LOGO KASAL PRAT.jpg
Benvolguts companys

Ja fa un temps que al KOP-Alta Tensió estem experimentant amb una nova eina de contrainformació. El passat setembre, en motiu de les IX festes majors alternatives del nostre poble, vem penjar a la xarxa la nostra pàgina web anomenada www.kasalprat.org Des de llavors hem estat provant-la i familiaritzant-nos amb el seu funcionament sense difondre-la gaire i aprenent el mecanisme d’aquesta nova eina.

Doncs bé, passats aquests mesos hem cregut que ja estavem preparats per difondre-la i fer-la pública, i voldriem explicar-vos els nostres objectius i la seva configuració:

1. Aquesta pàgina neix amb la vocació de convertir-se en un altaveu informatiu de totes les entitats, grups i individus crítics amb el sistema i la nostra realitat qüotidiana. La pàgina neix al Prat i de fet es fa una crida a les entitats de la població però no volem deixar escapar la oportunitat d’intentar vertebrar un mitjà de difusió a nivell comarcal, entre totes aquelles entitats, centres socials i col•lectius que treballin en aquesta linia de lluita contra el sistema i informació antagonista.

2. La pàgina serveix per crear un canal de contacte directe i obert entre el KOP-Alta Tensió i les diverses entitats, moviments, centres socials i col•lectius varis que vulguin col•laborar en aquest projecte mitjançant les seves propostes.

3. El col•lectiu editorial pretén generar notícies i informacions a nivell local i a nivell comarcal. Una informació que s’allunyi dels interesos partidistes i econòmics que manipulen i mediatitzen el discurs oficial dels mitjans. Som conscients de que molts col•lectius patim una censura sistemàtica als mitjans oficials i volem oferir la possibilitat a aquests col•lectius de convertir-nos en altaveu de les seves demandes.

4. Animem a tothom a que es converteixi en testimoni directe de la seva realitat i sigui generador de notícies, opinions o comentaris. Des de la nostra experiència podem explicar molt millor la nostra realitat que els mitjans. La realitat i el coneixement dels nostres pobles serà més propera i creible si l’expliquem nosaltres mateixos des dels pobles respectius.

5. Tota notícia que publiquem s’haurà de basar en el respecte i la credibilitat, sent apartades aquelles que responguin a interesos partidistes i econòmics o que continguin arguments xenòfobs, racistes, feixistes i homòfobs. Podent anar signades amb el vostre nom, el de l’entitat o centre en que participeu o un pseudònim. La pàgina no té perque coincidir amb les opinions de totes les notícies i només es farà responsable d’aquells comentaris que l’equip editorial generi.

La pàgina, que ja es visitable a l’adreça www.kasalprat.org es conforma de diferents elements:

1. Seccions fixes a la part superior que expliquen el funcionament del Kasal (qui sóm, història de l’okupació al Prat, cartells de les activitats i comunicats, així com una adreça de contacte).

2. Arxiu-hemeroteca: A la part esquerra hem creat una sèrie d’apartats que aniran arxivant les diferents notícies sobre aquella matèria que hagin anat sorgint i puguin sortir en un futur, el seu ús serà el d’una hemeroteca i arxiu de consulta obert sobre els temes tractats (el Kop, agenda, especulació, antifeixisme, laboral, altres C.S.O, cultura, ecologia, etc). La creació de nous apartats està oberta a noves idees i aportacions.

3. Notícies d’actualitat: La columna de la dreta serà la més activa i actualitzada, es basarà en les diferents notícies i comentaris que ens pogueu fer arribar des del Prat així com d’altres entitats de la comarca que estiguin interesades, pretenem fer un recull de les notícies més actuals a base de les vostres aportacions i de les que el col•lectiu editorial pugui crear. L’àmbit que ens marquem és el del Prat però també afegirem totes aquelles notícies d’àmbit comarcal que creiem interesants.

4. Columna central: A la columna central ressaltarem totes aquelles notícies que siguin més rellevants i necessitin un anàlisi més acurat, així com les activitats que anem fent al Kasal mensualment i no es trobin a l’agènda d’activitats fixes.

5. Anirem actualitzant la pàgina com a mínim cada quinze dies perque no perdi la seva funcionalitat informativa i d’actualitat.

Esperem que l’experiència serveixi per crear un canal obert entre nosaltres i la resta d’entitats i centres socials, i un mitjà antagonista, seriòs i eficaç de crítica i denuncia, animant a tothom a participar i fer seva aquesta pàgina. La vostra aportació és necessària i la nostra coordinació un arma definitiva contra les seves mentides. Si voleu participar en el projecte o fer-nos arribar els vostres suggeriments sobre qualsevol cosa podeu escriure’ns a l’adreça: kasalprat ARROBA moviments.net

Una salutació del KOP-Alta Tensió.
Mira també:
http://www.kasalprat.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat