Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació : xarxa i llibertat : especulació i okupació
kasalprat.org- Pàgina d'informació local i comarcal
22 abr 2005
kasalprat.org
Pàgina d'informació del KOP-Alta Tensió del Prat
LOGO KASAL PRAT.jpg
Benvolguts companys

Ja fa un temps que al KOP-Alta Tensió estem experimentant amb una nova eina de contrainformació. El passat setembre, en motiu de les IX festes majors alternatives del nostre poble, vem penjar a la xarxa la nostra pàgina web anomenada www.kasalprat.org Des de llavors hem estat provant-la i familiaritzant-nos amb el seu funcionament sense difondre-la gaire i aprenent el mecanisme d’aquesta nova eina.

Doncs bé, passats aquests mesos hem cregut que ja estavem preparats per difondre-la i fer-la pública, i voldriem explicar-vos els nostres objectius i la seva configuració:

1. Aquesta pàgina neix amb la vocació de convertir-se en un altaveu informatiu de totes les entitats, grups i individus crítics amb el sistema i la nostra realitat qüotidiana. La pàgina neix al Prat i de fet es fa una crida a les entitats de la població però no volem deixar escapar la oportunitat d’intentar vertebrar un mitjà de difusió a nivell comarcal, entre totes aquelles entitats, centres socials i col•lectius que treballin en aquesta linia de lluita contra el sistema i informació antagonista.

2. La pàgina serveix per crear un canal de contacte directe i obert entre el KOP-Alta Tensió i les diverses entitats, moviments, centres socials i col•lectius varis que vulguin col•laborar en aquest projecte mitjançant les seves propostes.

3. El col•lectiu editorial pretén generar notícies i informacions a nivell local i a nivell comarcal. Una informació que s’allunyi dels interesos partidistes i econòmics que manipulen i mediatitzen el discurs oficial dels mitjans. Som conscients de que molts col•lectius patim una censura sistemàtica als mitjans oficials i volem oferir la possibilitat a aquests col•lectius de convertir-nos en altaveu de les seves demandes.

4. Animem a tothom a que es converteixi en testimoni directe de la seva realitat i sigui generador de notícies, opinions o comentaris. Des de la nostra experiència podem explicar molt millor la nostra realitat que els mitjans. La realitat i el coneixement dels nostres pobles serà més propera i creible si l’expliquem nosaltres mateixos des dels pobles respectius.

5. Tota notícia que publiquem s’haurà de basar en el respecte i la credibilitat, sent apartades aquelles que responguin a interesos partidistes i econòmics o que continguin arguments xenòfobs, racistes, feixistes i homòfobs. Podent anar signades amb el vostre nom, el de l’entitat o centre en que participeu o un pseudònim. La pàgina no té perque coincidir amb les opinions de totes les notícies i només es farà responsable d’aquells comentaris que l’equip editorial generi.

La pàgina, que ja es visitable a l’adreça www.kasalprat.org es conforma de diferents elements:

1. Seccions fixes a la part superior que expliquen el funcionament del Kasal (qui sóm, història de l’okupació al Prat, cartells de les activitats i comunicats, així com una adreça de contacte).

2. Arxiu-hemeroteca: A la part esquerra hem creat una sèrie d’apartats que aniran arxivant les diferents notícies sobre aquella matèria que hagin anat sorgint i puguin sortir en un futur, el seu ús serà el d’una hemeroteca i arxiu de consulta obert sobre els temes tractats (el Kop, agenda, especulació, antifeixisme, laboral, altres C.S.O, cultura, ecologia, etc). La creació de nous apartats està oberta a noves idees i aportacions.

3. Notícies d’actualitat: La columna de la dreta serà la més activa i actualitzada, es basarà en les diferents notícies i comentaris que ens pogueu fer arribar des del Prat així com d’altres entitats de la comarca que estiguin interesades, pretenem fer un recull de les notícies més actuals a base de les vostres aportacions i de les que el col•lectiu editorial pugui crear. L’àmbit que ens marquem és el del Prat però també afegirem totes aquelles notícies d’àmbit comarcal que creiem interesants.

4. Columna central: A la columna central ressaltarem totes aquelles notícies que siguin més rellevants i necessitin un anàlisi més acurat, així com les activitats que anem fent al Kasal mensualment i no es trobin a l’agènda d’activitats fixes.

5. Anirem actualitzant la pàgina com a mínim cada quinze dies perque no perdi la seva funcionalitat informativa i d’actualitat.

Esperem que l’experiència serveixi per crear un canal obert entre nosaltres i la resta d’entitats i centres socials, i un mitjà antagonista, seriòs i eficaç de crítica i denuncia, animant a tothom a participar i fer seva aquesta pàgina. La vostra aportació és necessària i la nostra coordinació un arma definitiva contra les seves mentides. Si voleu participar en el projecte o fer-nos arribar els vostres suggeriments sobre qualsevol cosa podeu escriure’ns a l’adreça: kasalprat ARROBA moviments.net

Una salutació del KOP-Alta Tensió.
Mira també:
http://www.kasalprat.org/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more