Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : laboral
15 persones acusades a Mallorca des del 1 de maig de 2001
22 abr 2005
El primer de maig de 2001 la Policia Nacional va carregar contra la manifestació de la CNT mallorquina i com a conseqüència tenim 15 companys i companyes encausades. Publiquem aquí un comunicat al respecte.
pegatapetita.jpg
Salut companyes i companys:

Volem aprofitar la proximitat del proper primer de maig per recordar-vos quina és la situació actual del procés judicial contra simpatitzants i afiliades de la CNT mallorquina arran de la violenta situació provocada per la Policia Nacional espanyola en la manifestació convocada pel nostre sindicat el primer de maig de 2001. Com a conseqüència d'aquella jornada 15 persones es troben encausades.

Cal recordar que durant el 2001 aquest sindicat es va mobilitzar decididament per recuperar un local que forma part del patrimoni sindical acumulat a Ciutat, patrimoni que s'ha construït amb les aportacions que el franquisme robava cada mes a les treballadores. En aquest local van estar allotjats els Jutjats del Social fins l'any 2000 i una vegada traslladats a una nova localització, l'espai devia ser cedit a la UGT i la patronal.

La CNT considera que en aquest edifici de quatre plantes un dels espais ha de ser per ella. Donat el greuge que significa l'incompliment per part de l'estat de les sentències i acords en favor de la Confederació en matèria de devolució de patrimoni sindical, es decideix passar a l'acció i ocupar-lo. L'ocupació es materialitza el 7 de gener i és desallotjada dos dies després. 7 companyes resultaren amb càrrecs.
La idea de recuperar aquest local no s'abandona i es torna a ocupar el 29 d'abril. Es desallotja el mateix dia i dos companys són detinguts i posats a disposició judicial. L'edifici queda vigilat de forma permanent pels cossos repressius de l'estat.

El primer de maig un centenar de persones es va manifestar darrere de la nostra pancarta en una manifestació on es podia veure la indignació produïda pels fets de dos dies abans. En el recorregut es va passar per davant del local reivindicat que continuava vigilat pels de blau. La gent es va concentrar al davant i després d'uns instants tres persones van sortir per les finestres amb pancartes reivindicant la devolució del patrimoni sindical. En veure aquella reocupació, resultat de la seua negligència, la policia no va saber negociar la situació. Després de comprovar que els agents no es movien de la porta, la gent va tractar d'entrar i els nacionals van carregar contra la multitud. La resposta de les agredides protegint-se no es va fer esperar i a partir d'aquí es van produir carreres per la ciutat vella. En un principi només 3 persones varen ser detingudes. Durant les següents hores la policia va detenir 5 persones pel carrer i algunes més van ser retingudes. Un altra va ser detinguda a la porta de comissaria quan anava a informar-se de la situació de les detingudes. Quatre companys són acusats per la policia sense ser detinguts. Està més que demostrat que un d'aquests no es trobava en la manifestació, tot un exemple de persecució. Dos persones més són detingudes setmanes després dels fets.

Les 15 persones estan acusades de desordres públics, 8 d'elles amés són acusades d'atemptat, danys i faltes de lesions. Per un es sol·liciten 4 anys de presó, per set es demanen dos anys i mig i per la resta un any de presó. Per a 8 es sol·liciten multes de 23 mesos a raó de 180 € al mes, i per tothom la responsabilitat civil dels danys causats en cotxes particulars i en vehicles policials valorats al voltant dels 14.000 €.

Quatre anys després ens trobem en què el local continua tenint les portes i les finestres del primer pis tapiades. L'estat prefereix tenir-lo tancat que tornar-lo a les treballadores. De la seua banda i a pesar de la repressió la CNT continuarà reivindicant el patrimoni tant històric com acumulat amb totes les accions necessàries.

El judici a les companyes s'està esperant per enguany. Les acusades estan organitzant activitats per recaptar fons i s'està preparant la defensa. Des de l'Assemblea d'Acusades i del sindicat de la CNT de Palma seguirem informant de la situació d'aquest procés que no té més idea que escarmentar a la gent que activament reclama els seus drets. Estan molt equivocats. Pensem que deuen ser la solidaritat i el recolzament mutu els que els ho demostraran.
Des d'aquestes línies vos convidem a participar, de la manera que vos sigui possible, en la campanya que amb aquest escrit comencem. Es pot fer de diferents maneres: donant difusió a aquesta informació, distribuint bons de suport, realitzant activitats per recaptar fons... Quan arribi el moment es farà una crida a accions solidàries i actes de denúncia.

Per a aportacions econòmiques s'ha obert un compte corrent a La Caixa amb el número 2100-0011-89-0109148843.

This work is in the public domain

Comentaris

Autenticitat de comunicats del sindicat CNT
06 mai 2005
Modificat: 08:58:36
Recomanació per a sindicats i entitats

Com que a nosaltres ja ens ha passat que algú convoca actes i emet comunicats en nom de CNT sense tenir res a veure amb el sindicat, per al cas dels nostres sindicats recomanem que tot comunicat a Indymedia Barcelona s'autentifiqui:
  • Tota convocatòria o comunicat de CNT ha d'estar autentificada amb una adreça de correu electrònic, que apareixerà sota el nom de l'autor(a).
  • L'adreça de correu electrònic, per a saber segur que és d'un sindicat federat a la CNT, ha d'acabar amb " @cnt.es ". El nom de domini "CNT.ES" el té enregistrat la Confederación Nacional del Trabajo des del 14-07-1997, i és una bona manera de demostrar tècnicament què la bústia és d'un òrgan federat al sindicat.
No tenim res en contra dels i les activistes que lluiten contra el capitalisme i el feixisme, però el què no ens sembla honest és utilitzar la identitat d'una altra entitat per a atraure assistencia, i de veganes quan aquesta enttiat ja té programats els seus actes el mateix dia.


Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/176467/index.php
http://www.cnt.es/crcatalunya_bal/
Sindicat Terrassa