Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Sabadell: mentides i repressió. El Moviment Popular de Sabadell es posiciona:
21 abr 2005
Alguns dels actes repressius que la policia municipal i l'Ajuntament han dut a terme els últims anys:
- Míting del PSOE durant les municipals: un jove és apallissat hores després per participar en una protesta pacífica.
- 27 de setembre del 2003: onze joves detinguts i quinze jove ferits. S'estrena la brigada d'intervenció ràpida amb l'atenta mirada del regidor Paco Bustos.
- Intent de desallotjar una casa okupada sense ordre: 2 joves ferits.
- Dijous 15 d'abril: un menor de 14 anys detingut, insultat, humiliat i agreditper agents de la municpal per enganxar un adhesiu en el que deia "Estil Bustos no gràcies".
- Divendre 15 d'abril: es reprimeix am esprais antivioladors una protesta pacífica per la detenció del dia anterior
No són pocs ni tots els fets nombrats anteriorment sobre lâactuació de lâAjuntament i la policia municipal de Sabadell. Només cal veure les vies adoptades per tal de controlar lâexasperació ciutadana: sâhan limitat a fer un ús partidista de les institucions i instruments municipals, dâuna forma totalment irresponsable i premeditada. Per tant hi ha hagut una manca de polítiques reals per tal dâeradicar els problemes i les preocupacions de la societat sabadellenca:
Han negat i han amagat que la policia municipal hagi actuat de forma violenta, innecessària, agressiva i desmesurada. Citem cadascun dels casos anteriors que en la seva execució no foren, o ni són encara, donats a la llum per lâajuntament de Sabadell com a màxim responsable dâinformar als i les ciutadanes de les actuacions, agressions, de la policia de la nostra ciutat
Han mentit de forma compulsiva a través del mitjans de comunicació locals els quals controlen a través de les subvencions municipals i en els casos amb què això no nâhi ha prou amenacen als periodistes. I més encara, han sigut menyspreats i /o ocultats pels mitjans de comunicació âinstitucionalsâ? en el moment de ser donats a la llum des del si de la ciutadania
Han despistat la informació i lâatenció del problema real en clau de victimisme desmesurat. Com es pot demostrar en el cas Bemba en el que per manca de retòrica encertada no van poder fer callar el descontent de la gent i utilitzaren unes (encara per demostrar) cartes amenaça a un regidor de lâajuntament. O com ens volen fer creure ara, un moment de crispació ciutadana, que el Sr. Paco Bustos es troba en una situació de continues coaccions i amenaces. Des del conjunt de col·lectius de lâMPS sempre hem reivindicat públicament les nostres accions per coherència i transparència i per tan, ens desvinculem de les possibles amenaces que hagi pogut rebre aquest regidor.
Han manipulat i tergiversat la informació criminalitzant o titllant els conflictes de simples baralles entre bandes per tal dâocultar els problemes que ells no han sapigut solucionar.
Ãs per tot això que afirmem que el motiu real de la dimissió del Sr. Paco Bustos és la incapacitat dâafrontar els continus errors, agressions i abusos de poder de la policia municipal. Després de tants escàndols sâha vist obligat a dimitir però ho han volgut amagar tot darrera una cortina de fum per tal de no afrontar el desgast polític que això comporta. Creiem que aquesta actitud irresponsable i partidista és la causa real de la crispació ciutadana i que sinó és corregida dâimmediat per lâequip de govern pot provocar conseqüències que ningú desitja per la nostra ciutat (si sóc un estudiant i un company meu és agredit i amenaçat, detingut i insultat i lâendemà vaig a una protesta pacífica per aquests fets i em ruixen amb esprai âantipersonesâ? i després el meu alcalde em qualifica dâantisistema i de participar en la cale borroka, com em sentiré?)

Com a conjunt de col·lectius que treballa dia a dia per tal de teixir una societat sabadellenca crítica i participativa i com a ciutadans i ciutadanes, exigim;

-     La retirada immediata de les acusacions envers diversos sectors del nostre moviment.
-     La dimissió total del Sr. Paco Bustos.
-     La dimissió, també, del responsable mediàtic de tota aquesta operació de mentides, repressió i criminalització a amplis sector de la societat sabadellenca crítics amb lâacció de govern.
-     Un canvi estructural dâactuació de lâajuntament i pronunciades disculpes envers tots els col·lectius, ciutadans i ciutadanes afectats/des.
-     La obertura dâun expedient intern per lâactuació de la policia divendres dia 15 dâabril i que aquest, com tots els que afecten al conjunt de la ciutadania, sigui públic i a lâabast de tothom a través dâun càrrec electa.
-     La dissolució de la brigada dâintervenció ràpida
-     Exigir que el responsable polític de la policia municipal compleixi amb la seva feina i es responsabilitzi del seu càrrec i que per tant no calgui una comissió independent per controlar la seva actuació.

DENÃNCIES QUE SâESTAN DUENT A TERME I ES DURANT

ALS MITJANS DE COMUNICACIÃ LOCALS:
Es demanarà als mitjans de comunicació locals que rectifiquin les reiterades mentides i la contínua manipulació i intoxicació de la informació que estan fent. En cas que no rectifiquin es posarà una denúncia al col·legi de periodistes denunciant els nombrosos punts que sâhan saltat del codi deontològic del periodisme.

ALS MEMBRES DE LâAJUNTAMENT QUE HAN MENTIT DE FORMA COMPULSIVA:
Sâestà estudiant querellar-se contra aquests càrrecs electes que de forma intencionada i conscient prevariquen i manipulen.

ALS AGENTS DE LA POLICIA MUNICIPAL:
Es denunciarà als agents que van detenir, agredir, insultar i amenaçar a un menor dâedat els dijous passat.
Es denunciarà a lâagent que va ruixar amb esprai âantipersonaâ? a quatre persones que es manifestaven pacíficament el divendres passat.
Exigim que, com lâAjuntament de Sabadell sâha compromès, obri un expedient dâinvestigació intern pels fets de divendres. També que tots els expedients que sâobrin siguin transparents de cara a la ciutadania.


CONVOCATÃRIES:
- Dimarts 26 d'abril: Alternativa Estel de Sabadell i diverses assembles d'instituts sabadellencs convoquen aturada de classes i concentració ales 11h davant l'Ajuntament.
- Dimecres 27 d'abril: El Moviment Popular de Sabadell convoca concetració davant l'Ajuntament a les 18:30h coincidint amb el ple.

SIUSPLAU: LLEGIU, PENSEU, DIFONEU, PARTICIPEU, IMPLIQUEU-VOS. NO ENS FARAN CALLAR!!!!!!

MPS: assemblea de joves del nord, assemblea de joves del sud, assemblea de joves del centre, assemblea de joves de la creu alta, assemblea d'okupes, alerta solidaria, alternativa estel, cal, casal independentista "can capablanca, csa can barba, justa revolta, plataforma antifeixista, ràdio trama.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa