Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Concentració de suport al jove detingut a Xàtiva per parlar en català. 24 d'abril a les 12hores al monument als Maulets de Xàtiva.
21 abr 2005
PARLAR EN CATALÀ NO ÉS CAP DELICTE!



Davant la detenció, el passat 18 d’abril, d’un jove per parlar en valencià, Alerta Solidària, organització antirrepressiva de l’esquerra independentista, Maulets, el jovent independentista i revolucionari i la CEPC, Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans, MANIFESTEM:

-     Tot el nostre rebuig al paper de forces d’ocupació que duen a terme el cossos de seguretat espanyols als Països Catalans, perseguint, criminalitzant i, fins i tot, impedint totes les nostres manifestacions com a poble diferenciat, entre altres, el dret a utilitzar la nostra llengua.

-     Que sota l’excusa que no l’entenen (per entendre paraules com Xàtiva no cal saber molt de valencià), intenten impedir, fins al punt, com en aquest cas, de comportar la detenció d’aquest jove, la utilització normal de la llengua catalana a casa nostra. És inacceptable que intenten justificar aquest fet dient que necessitaven un traductor, quan diverses persones varen confirmar la identitat del jove, i així i tot el varen detindre. És evident que l’únic motiu pel qual se’l varen endur és per què es va adreçar a ells en valencià, i en això consisteix eixa “falta de colaboraciónâ€? que al·leguen, en fer ús d’un dret reconegut a l’estatut d’autonomia que espanya va aprovar pel País Valencià.

-     Que aquest atac, no és sinò una mostra més de la “democràciaâ€? que es practica en l’Estat espanyol, basada en l’ús de la força al més pur estil franquista, recordant-nos dia rere dia l’ocupació del nostre poble “por justo derecho de conquistaâ€? des del 1707.

Davant aquets fets us convoquem a totes i a tots a la CONCENTRACIÓ que, en solidaritat amb aquest jove i de rebuig cap a les forces d’ocupació espanyoles, es celebrarà el proper dia 24 d’abril al monument al Maulets.
Fora les forces d’ocupació!
Que se’n vagen!

Xàtiva, 21 d’abril de 2005



Esperem que en feu la màxima difusió ( més informació 651387335)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració de suport al jove detingut a Xàtiva per parlar en català. 24 d'abril a les 12hores al monument als Maulets de Xàtiva.
21 abr 2005
la concentració al monument no era el dia 30???
Re: Concentració de suport al jove detingut a Xàtiva per parlar en català. 24 d'abril a les 12hores al monument als Maulets de Xàtiva.
21 abr 2005
són coses diferents(pel que he entès jo), una és una concentració contra la repressió i es fa el dia 24, l'altra és la concentració que convoca cada any Maulets per a commemorar el 25 d'abril a Xàtiva (enguany, es celebra el 30, perquè sempre es desplaça al dissabte més proper).

Felicito a la gent de Maulets, estan organitzant moltes activitats, m'agrada vore'ls tant actius!

salut i continueu així!
Re: Concentració de suport al jove detingut a Xàtiva per parlar en català. 24 d'abril a les 12hores al monument als Maulets de Xàtiva.
22 abr 2005
El dia 24 és contra la repressió on estarà Endavant, Maulets i CEPC i el dia 30 serà l'homenatge als Maulets q Organitzen conjuntament Endavant(OSAN), Maulets i la CEPC.
A La Costera VENCEREM! Unides per la terra i per la llibertat!!! Felicito a la CEPC, Endavant(OSAN) i a Maulets!!!
La unitat ens farà lliures!!!
Sindicato Sindicat