Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Fumata ben negra
20 abr 2005
Gairebé tothom coincideix a considerar que els mitjans de comunicació no han informat en els últims esdeveniments referents a l'Església Catòlica, ni tan sols han sobreinformat, sinó que ens han saturat totalment d'informació supèrflua, repetitiva i redundant, amb la mort del Papa, els cardenals, les fumates i el nou Papa. Si almenys tot el calvari no hagués acabat d'una manera tan fosca amb un nomenament tan retrògad i insquisidor... En el camí queden experiències com les de la Teologia de l'Alliberament o com la fructifera experiència d'humil acompanyament que ha de portar a terme els catòlics a l'Àsia des de la seva posició minoritària. Però potser millor perquè això accelerarà el procés actual de la religió catòlica. A Europa la majoria de la gent estem batejats però no som creients. És més, en l'actual transformació cultural que està portant a una societat del coneixement, amb elements científico-tècnics, de democràcia, de llibertat i amb gran dinamisme social, les religions de creències de les societats agràries del passat estan cada vegada més en crisis. Molts experts en religions estan essent valents d'anunciar que en societats canviants, globals, laiques, sense creences ni sacralitats, l'ésser humà no desitja buscar l'espiritualitat en les grans religions revelades, sinó que anirà cercant de viure-la com un camí interior d'experiència, sense submissió a formulacions immutables, i sense que compleixi les funcions de cohesió col·lectiva i de consol del passat. Serà l'espiritualitat de sempre, la dels grans mestres, però en el context social actual i a l'abast de tothom que vulgui endinsar-s'hi. La necessària espiritualitat que comença a néixer a occident (i que conviurà amb el declivi de les grans religions) és una espiritualitat humil, sense pretencions, sense seguretats absolutes, interessada en l'equitat i en la dignitat humana, i que busca l'ajuda de la gent més cultivada interiorment, però que no acceptarà que ningú li demani creure cegament. En aquest context, algunes formes i institucions religioses hauran de morir. Caldrà que aprenguin l'art de saber morir: morir no culpant i morir ajudant a donar llum. Pel que fa als batejats catòlicament, però que actualment no ens en sentim catòlics més que en herència cultural i que discrepem totalment de l'actual línia de l'Església Catòlica com a institució de poder, haurem de començar a informar-nos sobre com es fa per apostatar i deixar de figurar en els seus censos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fumata ben negra
20 abr 2005
tota la raó Jordi!!
fumata ben blanca
21 abr 2005
fumata_bianca.jpg
Ben blanca
Re: Fumata ben negra
21 abr 2005
El "censos" de l'esglèsia son il.legals, ja que nom cumpleixen les lleis de protecció dades personals, les quals obliguen a sol.licitar el consentiment dels interessats una vegada han transcorregut sis anys desde la seva incorporació.

A l'església se li ha de fer cumplir les lleis, donç no hi ha cap rao perque no li afectin, ni s'han de tenir privilegis com ara mateix els te.
Sindicat