Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Manifestació a Terrassa suport tancades
20 abr 2005
Volem una mani massiva i festiva, és hora de que Barcelona vingui a Terrassa.
CIUTADANIA.jpg
A LA CIUTADANIA DE TERRASSA,

Els éssers humans, les persones, no som pas plantes. Ens movem d’un lloc a l’altre buscant una millor vida per nosaltres i per les persones que estimem. Aquesta és una constant històrica. Sempre s’ha fet, sempre ho hem fet nosaltres, els nostres avis, rebesavis, àvies,...

Ens hem mogut d’un lloc a l’altra per buscar feina, per buscar llibertat, per buscar vida. Molts anys enrera vàrem baixar a la ciutat, deixant el poble enrera a la cerca d’un futur millor. No tant enrera vàrem anar a Alemània, a Suïssa. I també vàrem arribar a Terrassa des d’altres llocs de la península. Sempre s’ha fet i sempre se seguirà fent.

Seguint aquesta constant, en els darrers anys a Terrassa i a d’altres llocs de la metròpoli, han arribat persones que també buscaven un futur millor. Han arribat de totes les formes possibles, amb viatges gens plaenters. Ara viuen, treballen, somien, desitgen, s’enamoren, ballen, estudien, discuteixen, cuiden als nostres infants i als nostres avis, en aquest espai urbà que anomenem Terrassa. Ho fan tot i viuen de totes les formes possibles.

Però molts cops, la immensa majoria, ho han de fer d’amagat, doncs els que manen –aquests que només anuncien i fan desgràcies-- semblen entossudits a no deixar-los viure com tot ésser humà té dret: amb normalitat, amb igualtat, amb definitiva amb papers per poder viure una vida com la de tothom.

És per això, per voler viure amb normalitat, que diversos grups d’immigrants estàn realitzant arreu de l’àrea metropolitana tancades i vaga de fam a esglèsies, universitats i d’altres locals associatius. Ho fan per tenir, com qualsevol, papers per viure. I el govern --aquests que manen i que sembla que només volguin que complicar la vida a la gent-- no els ho està permetent: l’anunciat procés de regularització està esdevenint una enganyifa amb majúscules: prop d’1 milió de persones que viuen arreu de l’Estat Espanyol poden quedar fora d’aquest suposat procés de regularització!

Nosaltres, els ciutadans i les ciutadanes, no estem disposats a viure en un context on hi hagi persones que hagin de viure amagades, explotades, sense drets, només per que algú no els vol donar papers. És indignant! Ens fa vegonya viure en una societat que vol crear dos tipus de ciutadans, dos tipus d’estaments, dos formes de viure absolutament diferents. No volem aquesta societat! És a més hipòcrita i impropi de l’era global que avui vivim: tot es pot moure, tot menys les persones en busca d’un futur millor!

Així, per tot plegat, per la solidaritat i la fraternitat amb els germans i germanes nostres, pels quals la solidaritat és un obligació moral i ética, però també per nosaltres, pel fet que no volem viure en un lloc on hi hagi dos estaments propis del feudalisme, fem nostres les reinvidicacions:

Prou de mercat d’esclaus
CIUTADANIA PER TOTHOM
Donem suport als i les immigrants en vaga de fam.


MANIFESTACIÓ 22 D’ABRIL 19H PLAÇA VELLA. TERRASSA.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació a Terrassa suport tancades
20 abr 2005
A LA CIUDADANÃ?A DE TERRASSA,

Los seres humanos, las personas, no somos paso plantas. Nos movemos d’un lugar a l’otro buscando una mejor vida por nosotros y por las personas que estimamos. Esta es una constante histórica. Siempre s’ha hecho, siempre lo hemos hecho nosotros, nuestros abuelos, tatarabuelos, abuelas,...

Nos hemos movido d’un lugar a otro para buscar trabajo, para buscar libertad, para buscarnos la vida. Muchos años atrás bajamos a la ciudad, dejando el pueblo atrás a la busca de un futuro mejor. No hace mucho tiempo fuimos a Alemania, a Suiza. Y también llegamos a Terrassa desde otros lugares de la península. Siempre se ha hecho y siempre se seguirá haciendo.

Siguiendo esta constante, en los últimos años en Terrassa y otros lugares de la metrópoli, han llegado personas que también buscaban un futuro mejor. Han llegado de todas las formas posibles, con viajes nada placenteros. Ahora viven, trabajan, sueñan, desean, se enamoran, bailan, estudian, discuten, cuidan a nuestros niños y a nuestros abuelos, en este espacio urbano que denominamos Terrassa. Lo hacen todo y viven de todas las formas posibles.

Pero muchos veses, la inmensa mayoría, lo tienen que hacer escondidos, pues los que mandan –estos que sólo anuncian y hacen desgracias-- parecen empecinados a no dejarlos vivir como todo ser humano tiene derecho: con normalidad, con igualdad, en definitiva con papeles para poder vivir una vida como la de todo el mundo.

Es por esto, por querer vivir con normalidad, que varios grupos de inmigrantes están realizando en diferentes lugares del área metropolitana encierros y huelgas de hambre en iglesias, universidades y en otras locales asociativos. Lo hacen para tener, como cualquiera, papeles para vivir. Y el gobierno --estos que mandan y que parece que sólo quieran complicarle la vida a la gente-- no se les está permitiendo: han anunciado proceso de regularización, está aconteciendo un camelo con mayúsculas: cerca d e un millón de personas que viven en l’estado español pueden quedar fuera de este supuesto proceso de regularización!

Nosotros, los ciudadanos y las ciudadanas, no estamos dispuestos a vivir en un contexto dónde haya personas que tengan que vivir escondidas, explotadas, sin derechos, sólo por que alguien no les quiere dar papeles. Es indignante! Nos da vergüenza vivir en una sociedad que quiere crear dos tipo de ciudadanos, dos tipo d’estamentos, dos formas de vivir absolutamente diferentes. No queremos esta sociedad! Es además hipócrita e impropio de la era global que hoy vivimos: todo se puede mover, todo menos las personas que buscan un futuro mejor!

Así, por todo ello, por la solidaridad y la fraternidad con los hermanos y hermanas nuestras, por los cuales la solidaridad es un obligación moral y ética, pero también por nosotros, por el hecho que no queremos vivir en un lugar dónde haya dos estamentos propios del feudalismo, hacemos nuestras sus reivindicaciones:



Basta de mercado de esclavos
CIUDADANÃ?A PARA TODO EL MUNDO
Apoyemos a los y las inmigrantes en huelga de hambre.

TODOS Y TODAS A LA MANIFESTACIÓN !!

www.kaosenlared.net
Re: Manifestació a Terrassa suport tancades
20 abr 2005
enhorabona Terrassa. Un comunicat entenedor, útil i carregat de raó. Bravo tambe per la mani i la tancada. Un 10!!
A veure si ensenyeu a algun prehistòric que tenim per aqui!
Re: Manifestació a Terrassa suport tancades
20 abr 2005
molt guapo el cartell.

per cert, la majoria dels magrebins que hi ha aquí no són àrabs, sinó amazigs, també es podria fer el cartell en amazig i en urdú.

Solidaritat immigrants en lluita!

DRETS PER A TOTHOM!
Sindicat Terrassa