Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
20 abr 2005
Diverses organitzacions de l’entorn del Moviment Patriòtic Català (MPC), un grupuscle nacionalsocialista es concentraran el proper dimecres dia set de maig a les 12 del matí al Cementiri de les Corts per “honrar els caiguts a la Guerra de Filipines i Cuba�. Les entitats convocants i col•laboradores són l’MPC, l’Associació Juvenil Batzegada, el portal d’Internet l’Esclat Digital (www.lesclat.com), Distribucions La Trinxera i l’Editorial Pròleg. L’Assemblea Antifeixista de les Corts ha alertat d’aquesta notícia a diverses organitzacions contràries al feixisme i al colonialisme espanyol, que esperen concentrar-se dues hores abans de l’acte del dia set –a les 10 del matí- per denunciar i impedir l’acte convocat.

L’MPC és una organització d’extrema dreta espanyolista vestida de catalana, que té a les seves files grups de caps rapats que han protagonitzat diversos atacs contra l’esquerra independentista i els moviments socials. L' MPC te els seus orígens en “Milicia Catalana�, un grup armat que a finals dels anys 80 va cremar la seu de l'MDT a Barcelona. El Moviment Patriòtic Català també ha protagonitzat diverses agressions, com la de l’any 2003, quan va atacar el Casal Independentista El Forn de Girona, seu de la Candidatura d'Unitat Popular i de Maulets. A Sants i els barris veïns des de fa un parell d’anys han aparegut algunes pintades atribuïdes a aquesta organització, signades amb una estelada que en lloc d’una estrella duu una creu gamada.
Mira també:
http://www.barrisants.org
http://www.barrisants.org/modules.php?name=News&file=article&sid=45

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
20 abr 2005
sólo puntualizar que el MPC no es un grupusculo nacionalsocialista, sino un grupo con una ideologia integrista catolica, nacionalista española y ultra reaccionaria. Lo que llevan en la bandera no es una cruz gamada, es la cruz carlista. Llamemos a las cosas por su nombre: no todos los grupitos de ultra derecha son nazis.
Nada mas, un saludo a todos los camaradas antifascistas.
"No se que poner" té raó, però cal afegir...
20 abr 2005
No es tracta ni d'una creu gammada, ni d'una creu carlista, sinó d'una creu "potençada" que des de l'MPC identifiquen com a "creu hispànica". Abans de l'MPC, l'utilitzaven els anomenats "Escamots Sindicalistes", una estranya barreja d'ideologia jonsista i integrisme catòlic, creats després de la desarticulació del grup armat Milícia Catalana que durant els anys 80 va atemptar contra saunes, clíniques on es practicaven avortaments, locals independentistes (Crida, MDT, MEN,...) fins que va ser desarticulat per la policia. Després el grup es tornaria a rearticular als anys 90, però les seves actuacions "descontrolades" (com l'enviada d'una caixa de sabates bomba al governador civil, de Barcelona li valdrien la seva dissolució.) Si bé, aquesta línia fou seguida per un dels il·luminats de MC, l'altre va optar per crear el Bloque Catalán, que va passar sense pena ni glòria i només fou conegut pels periòdics murals que penjaven pels carrers de Barcelona.
La seva composició actual integra "el més friki" de l'extrema dreta: des de coneguts brigadistes blanquiazules, alguns d'ells provinents de la penya taurina "Perico Bendito" que es qui convocava en un inici l'acte d'homenatge als "màrtirs" de Cuba i Filipines, fins ex-FN, ex-MSR i fins i tot un niyato ex-boix noi que abans anava de comunista i ara es dedica a fer el pallasso a les concentracions "anti-terroristes" de Plaça Sant Jaume.
Actualment donen suport a la Plataforma per Catalunya, participen dels actes de l'integrisme catòlic més reaccionari i mantenen relacions amb el conjunt de l'extrema dreta. Abans tenien fama de carcundes, i eren repudiats per la direcció de l'extrema dreta, tanmateix l'ingrés d'ex-nazis i el fet d'haver-se creat una fama de durs (amb proclames a favor de la lluita armada i una mística copiada de l'esquerra abertzale) els ha permés extendre la seva coneixença en la ja de per si fragmentada extrema dreta catalana desde les JTE (Juventudes Tracionalistas de España) carlistes sixtins, fins a la Llibreria Europa.
La llegenda que han creat al voltant de la bandera amb la creu potençada diu que la van crear per dignificar les "estelades" que robaven als independentistes, però sembla més una bravocunada que realitat.
El cert és que malgrat que estan ben torrats, són una colla de fanàtics que no tenen por a partir-se la cara amb qui calgui. Per això molt de compte i que no torni a passar com la manifestació de palestina on aquests energumens es van colar sota una de les seves múltiples màscares (associació cultural Timbaler del bruc) i després ningú va atrevir-se a fer-los fora. Si aneu a rebre'ls al cementiri de les Corts, aneu preparats. Aquesta gent no està de broma.

Je vous salue Marie!! Te'nm recordes...
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
20 abr 2005
aquests de l´MPC, també els hi mola molt confondre el personal. Al meu poble van fer pintades en català i tot del tipus "Fora Moros",... i el seu símbol, com les 4 barres de l´estelada, pero en comptes d´estrella un símbol raro. Pel que es veu però, són clarament feixistes espanyols.
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
20 abr 2005
doncs el 7 de maig els anirem a rebre.
Fora nazis de Les Corts
20 abr 2005
en principi l´ideal seria "anar-los a rebre"...

Ha veure si per la setmana que ve surt una PROPOSTA mes formal....si sanima la gent.

Ja veurem perque total els MPC son 4 matats que si no som nosaltres son els altres grups nazis que els currren.Son uns incompresos,pobrets.
Hi ha gent que diu que millor no convokar per no donal´s hi protagonisme.Ja veurem.
Zoo
21 abr 2005
Aquesta gent del MPA que jo sapiga nomes estan a Barcelona el que no diu molt de la seva capacitat d'accio. De vegades Barcelona es un zoo a on s'hi poden trobar les especies mes rares de totes, fins i tot les que esta en perill d'extincio
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
21 abr 2005
Doncs a les Corts els rebrem, de la mateixca manera que en el seu moment vam rebre els inútils de Democracia Nacional al Poble Sec, llàstima que aquell dia només un va tenir que anar a l'hospital...

Salut i lluita antifeixista
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
21 abr 2005
Estaria bé reberls. Però s'ha de tenir en compte que l'anys passat per casualitat, assistin a l'enterrament d'un familiar vaig conicidir amb el seu acte. Hi Havia uns curas joves amb ell, i eren un grup bastant important més de 100 diria jo. Al meu poble a Artés tènen un abr que es diu Rebels que degut a laseva manipulació l'omplen a diari desgracidamente per el poble, hi fan sovint activitats per la comarca del bages, i altres llocs. Millor no menysprear-los perquè aquesta gent son usn fanàtics perillosos, i com diu un company a sobre no és pensan res a l'hora de partirse la cara amb ningú, aquí al poble ho hem patit, i he escoltat històries d'altres antifeixistas, a la mani de palestina, o trobades epr el carrer, etc....
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
25 abr 2005
Venid a joder a nuestros muertos desgraciados que ni con esos teneis cojones. Nosotros honramos a los caidos y vosotros no teneis dignidad ni para respetar eso. Habeis tocado fondo. Si apareceis por allí os quedareis para siempre.¡AE!
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
26 abr 2005
Muy tolerante y con mucha libertad de expresión esta noticia, si señor.
Re: Grupuscles nacionalsocialistes es concentraran el 7 de maig a les Corts
02 mai 2005
Al meu poble (Vallès oriental)també hi ha pintades d'aquestes com una estelada però amb un simbol extrany. Ja explicareu que ha passat pels que no hi poguem anar!!!! Salut.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more