Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Jornades de solidaritat amb les treballadores de Miniwatt
20 abr 2005
Jornades de solidaritat amb les treballadores de Miniwatt a la UAB [DIJOUS 21 ABRIL]
--> Durant tot el matí a la plaça cínica exposició: "la situació laboral a Catalunya"

--> 12h. Xerrada-presentació del llibre "Miniwatt-Philipps: la memòria obrera" a l'aula 7 de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociològia

A càrrec de:

- Juan Montero, delegat del comité d'empresa de Miniwatt
- Pepe Gütiérrez, autor del llibre
- Roger, detingut en una acció de solidaritat amb Miniwatt

--> 14h. DINAR POPULAR a la Pl.Cínica (els beneficis aniràn destinats a les detingudes solidàries amb Miniwatt)

Organitza: AEP, CEPC, Revolta Global, Alternativa Estel

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornades de solidaritat amb les treballadores de Miniwatt
20 abr 2005
una mica tard, llàstima
Re: Jornades de solidaritat amb les treballadores de Miniwatt
20 abr 2005
Bé, no tan tard, ara és el moment just per preguntar-los algunes cosetes, sobretot aprofitant que hi és el Montero que no sembla molt conforme amb la baixada de pantalons general i és una persona realment amb molt de suc i lluita darrera. Potser sortim de dubtes i ens clarifica més les coses, perque la decepció és ben gran amb aquests temes de cridar avui No als tancaments per acceptar demà indemnitzacions. De moment totes les empreses que criden contra els tancaments han acabat acceptant indemnitzacions i potser aquesta paradeta es tanca, mal que em pesi, perque així no anem enlloc. Espero almenys que en el judici als solidaris no els hi caigui un paquet perque ja seria la hòstia
Re: Jornades de solidaritat amb les treballadores de Miniwatt
20 abr 2005
hola, soc un sindicalista que ha passat per un ERO i que em penso que sé una miqueta, només una miqueta, de qué van aquestes coses.

A mi també em van acomiadar. I amb la meva signatura damunt del paper de l'ERO. I no és que em donessin res per sotamà ni que en tingués ganes ni que sigui imbècil. És que la realitat és una cosa i les consignes unes altres.

Conec la trajectòria d'en Montero, que com a sindicalista és immillorable. Si l'empresa tanca no es deu a cap claudicació, ni a que "ja ho sabiem, ja ho deiem, és de CC.OO., al final s'ha vist que tots són uns ...". Res d'això.

Jo estava convençut desde el primer moment que aquest seria el final de Miniwatt : aquesta factoria, que és una mera planta de producció de l'aliança de multinacionals Philips i LG, no controlava ni els seus mercats, ni els seus proveïdors (crec que estaven al Brasil, controlats per Philips), ni l'estratègia de producte, ni les inversions, ni produïa I+D.

El producte, tubs de raigs catòdics per a televisors tradicionals, va molt de baixa al primer món, però està en gran alça al tercer, on es requereix per vendre'l massivament un preu molt més baix que el que pot oferir una factoria europea amb salaris força alts (producte de la lluita sindical).

Al no disposar de tecnologia pròpia (de la factoria) ni estratègia de marketing a escala mundial pròpia, la planta era dificilment nacionalitzable. Això es va demanar pel carrer, però era inviable : hauria estat igual a nacionalitzar pèrdues massives segures.

Gràcies a la lluita sindical van resistir molt de temps i ara marxen en unes condicions força bones.

Tancaments en aquestes condicions n'hi hauran més i són inevitables. (molts tancaments es poden evitar, hi han empreses nacionalitzables, algunes podrien ser ocupades pels treballadors i impedir el tancament i continuar funcionant amb suport d'un govern més o menys d'esquerres, però Miniwatt o Samsung -per exemple- no reunien aquests requisits. No és culpa dels treballadors ni ens hem de desesperar ni desanimar.

Acabo que em tanquen la barraca i he de marxar : ara el que cal és posar dempeus una política industrial pròpia, amb I+D, amb empreses que tinguin cap i peus i no solament mans.
Re: Jornades de solidaritat amb les treballadores de Miniwatt
21 abr 2005
Totalment d'acord. A Miniwat la lluita a estat exemplar fins que s'ha pogut. L'empresa marxa de totes formes i el govern no crec que la vulgui nacionalitzar, ni els treballadors tenen la capacitat que autogestionarla....S'ha lluitat amb fermesa fins la darrera força i s'ha aonseguit la millor indemintzació possible (aceptada per la plantilla), la clase obrera també ha de menjar i pagar un pis cada dia.......herois sí, però màrtirs no.

Salut, i que cunda el ejemplo.
Sindicat